Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

predators 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha počítačových adaptací veleúspěšné hororové akce Resident Evil. Oproti herní předloze se co do audiovizuální stránky nic nezměnilo, což je pro mě spíše než chyba, zklamání. Při všech dnešních grafických vymoženostech jsem očekával mnohem více. Především neakční scény, mimika postav a některé jejich pohyby by snesli menší úpravy. Po příběhové stránce taky žádná slava. Z animáků patří tento k těm slabším... 35% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý animovaný akčný zombie film, ktorý bol natočený samotnými tvorcami hernej série. Má celkom dobrý príbeh o skupine ľudí, ktorá musí na letisku čeliť útoku zombií a následne musia v sídle organizácie, ktorá to má na svedomí zistiť pravdu. Spracovanie síce mohlo dopadnúť aj lepšie, ale aj s touto verziou som spokojný a rozhodne som sa bavil aj v častiach, kedy sa nič moc dôležité nedeje. Akcie tu nie je až tak moc, ale jej kvalita je na vysokej úrovni. Je výborne natočená, s dostatkom skvelých spomaľovačiek a vo veľmi dobre zvolenom prostredí. Akcia je prakticky len v úvode a v závere, ale zase tieto akčné scény sú aspoň dosť dlhé a hlavne na celý akčný záver je skutočne radosť pozerať. Vizuálna stránka je perfektná, presne tento typ animácie mám veľmi rád, kde hlavne predmety sú často na nerozoznanie od skutočnosti a postavy zase majú ten typický japonský vizuál. Ale postavy mi sadli aj celkovo, pričom u mňa vedie policajtka. Záporné tvory ako zombie alebo záverečný mutant sú na tom tiež výborne. Na tento film sa nepozerám ako na diel zo série Resident Evil, kedže s touto sériou s Millou Jovovich to nemá moc spoločného, ale ako na japonský animovaný akčný film, ktoré rád pozerávam. Síce som už videl aj lepšie, ale aj tak som nadmieru spokojný. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 75%. ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Trocha priemerná zbytočnôstka Residentov, ale pre fanúšikov slušná podívaná. Dej nemá čím zaujať a akcie je pomerne dosť, ale vyskytujú sa aj slabšie pasáže a zbytočné dialógy. Animácia balancovala medzi dokonalosťou a amatérskosťou. Ja sa nepokladám za nejakého fanúšika ani filmovej ani hernej série a najradšej by som tomu naparil dve hviezdy, ale predsa som mal oči stále otvorené a koniec koncov nebola to taká nuda ako som čakal. 55% ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Myslím že distributor udělal chybu v názvu.... nemá tam být rozklad, nýbrž ROZPAD. Tedy degenerace... Bohužel víc než na cokoliv jiného se hodí spíše ODPAD. Naprostá ztráta času, nesmyslný neuvěřitelně utahaný příběh.... až na finálních asi 20 minut... za což dávám alespoň jednu hvězdu. Natož ta animace! Je z obdivem že něco takového vzniklo zrovna na scenáristickém stolu CAPCOMU. Tedy že to vůbec někdo zaplatil a vydal. Kdyby tohle byla hra... tedy 5RE už by jsme o 6 nejspíš nikdy neslyšeli. No a +jednu za joke z dešníkem. :D Kdo nepochopil, tak ať si přeloží název organizace Umbrella a dojde mu to. :) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem slabotu, protože akční animáče zrovna moc nemusím, ale rozhodně se jednalo o koukatelnou podívanou. Nelze přehlédnout že to celé vypadalo jako videohra. Příběhově se film vešel někde mezi 2. a 3. díl, i když měl zčásti jiný děj. Potěší ultimátní Leon, který v mých očích dokonale setřel Alici. Hlavní monstrum také vypadalo k světu. Jak jsem hlásil, spokojenost a určitě podstatně lepší než mnohé hrané díly série. 55% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Jediný film série produkovaný firmou Capcom, ktorá je zároveň tvorcom aj hernej série "Resident Evil". Filmové adaptácie majú na svedomí produkčné firmy Screen Gems a Sony Pictures. (beso74)
  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama