Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Zatímco první animovaný film ze světa Resident Evil mě příliš nezaujal, druhý animák z této série přinesl velmi milé překvapení, přestože se samotným RE souvisí jen okrajově (dá se taky chápat jako jakýsi reklamní teaser na pátý hraný film). Damnation od prvopočátku vystavuje na odiv úžasnou animaci podávanou s výrazně akční příchutí, takže se ve filmu pořád něco mydlí hlava nehlava. A třebaže jsou některé nápady poněkud svérázné (telepaticky ovládané B.O.W.s – tohle prostě skřípe), ve finále to kupodivu funguje. Á propos finále – bitka s golemy je prostě žrádlo! Mňam, mňam. Podtrženo, sečteno – Damnation je velmi podařený animák, který má jedinou chybu – nemá s Resident Evil skoro nic společného. Ale vážně na tom sejde? ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Najnovší filmový prírastok do celého tohto univerza je až nápadne podobný predchádzajúcemu Degeneration. Príbeh nie je dobre vygradovaný, dramaturgicky kolíše, postavy vedú monológy akoby vystrihnuté z mexických telenoviel a jediné čo zachraňuje celkový dojem sú len akčné vsuvky. Tých bolo z úvodu až žalostne málo a film miestami nudil, no posledná štyridsať-minútovka spĺňala všetky atribúty plnohodnotného akčného masakru. Keď sa objavili vylepšení Tyranti (obrovskí nemŕtvi supervojaci), tak sa z akcie nepoľavilo a ja som sa konečne dočkal akéhosi prínosu do filmu. Ak náhodou očakávate nejakých tých klasických zombiekov nakazených T-Vírusom alebo G-Vírusom, tak si nechajte zájsť chuť. V tomto kúsku vyčíňa Plaga, čiže niečo ako zombiek tu v podstate je, no jedná sa len o parazita, ktorý sa dostáva do ľudí, čiže k žiadnym mäsožravým hostinám nepríde. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Raccoon City a Umbrella mi prostě chybí. Větvení vesmíru RE jsem přestal stíhat, ale jsem více méně rád, že jsem si prožil start příběhu ještě v dobách PSone. Každopádně když na něco okolo RE narazím, vždy se rád podívám. A i tady to celkem šlo. Start byl pěkně temný a připomínal právě počátek série. Později je to už takové ... jak to říct... přeplácané? Nevím trochu mumraj. Za Leona dám i tu 4tou hvězdu, ale bylo to o prsa. 70 procent. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Resident Evil: Damnation." Podľa mňa oveľa lepší film, než sme mali od japoncov naposledy v podaní Resident Evil: Degeneration. Aj tak ale nemôžem povedať, že by film nemal žiadne problémy. Niečo by sa našlo, no rozoberieme si najprv dobré stránky filmu. Leon Kennedy je opäť pán a dokáže tento film ťahať. Dokonca viac než posledný. Ada Wong je neskutočná a v tomto filme ma baví absolútne náramne. Je to všetko, čo som od tejto postavy chcel. Animácie? Perfektné. Ako som hovoril vo vyššie spomínanom filme, je vidno tie 4 roky na tomto filme, lebo je to ohromný posun. Či už v pozadiach, ale aj v postavách. Vyzerajú oveľa lepšie a na film sa pozerá vynikajúco. Rovnako aj atmosféra filmu a Východoslovanská republika je spracovaná skvele. Má to presne ten dobrý socialistický feeling, ktorý tento film potreboval. Svetlana Belikova funguje ako dobrý padouch filmu a je relatívne dobre spracovaná. A dáva tomu dostatočne dobrý feeling. Plus jej boj s Adou... ani som neveril, že uvidím takto dobrý boj. Okrem toho film využíva prvky hry podľa mňa veľmi dobre. Máme tu schopné boss súboje, máme tu skvelú tímovú prácu Leona a Sašu, ktorí začínajú ako nepriatelia, no výsledne obaja pochopia, že sú na rovnakej strane. Toto sú veci, ktoré podľa mňa film zvláda dobre. No potom prichádzajú trošku aj problémy. Myslím, že v Japonsku bol film v kinách v 3D, lebo je tu veľa scénok, ktoré pôsobili vyslovene len pre 3D efekt, a je to trošku otravné. Plus postava JD-ho je miestami tiež trošku otravná svojim afektom. Ale aj pri ňom mám pocit, že v ňom vidno tú ľudskejšiu a reálnejšiu stránku. Plus tu opäť máme akciu v štýle filmu The Matrix. Chvíľku som mal pocit, že miestami ten štýl do tohto filmu pasuje, no potom tie slow-mody začali byť trošku otravné. Mohlo ich byť menej. Napríklad v scénka, kde sa bijú Svetlana s Adou tento štýl funguje skoro bravúrne. Až na pár momentiek som si to užíval. No stále som mal pocit, že mohli ten štýl využívať o niečo menej a spraviť tú akciu plynulejšiu. A aby som neklamal, film pôsobí trošku naťahane a etapovo. Posúvame sa z jednej oblasti do druhej a riešime problémy ako vo videohre. Je to tu lepšie ako v mnohých iných videoherných filmoch, ale miestami si človek uvedomuje tieto problémy. Takže keď to vezmem celkovo, "Resident Evil: Damnation" je podľa mňa jeden z najlepších RE filmov. Má problémy, no rozhodne som si toto sledovanie užil. A teším sa, až prídu tohto roku tvorcovia s tretím pokračovaním Resident Evil: Vendetta. Hodnotenie: B+ ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak sice ne tak dobré jako předchozí cgi film, ale i tak si myslím že tahle animovaná série má co nabídnout. Film se dost podobá hernímu dílu 6. Který jsem dohrál za věechny postavy. A i v tomhle filmu mě nevadila akčnost která tu je fakt velká, ale postava Ada Wong já ji prostě nemusím. Nicméně jako výplň pro hru je to dobré, jen stejně jako u hry postrádám klasický zombie. Ale těch se už asi nedočkám. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)
  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)
  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)

Reklama

Reklama