Reklama

Reklama

Che Guevara: Partyzánská válka

  • Česko Che - Guerilla (více)
Trailer

Che je po kubánské revoluci na výši slávy i sil. Pronáší vzletnou řeč ke Spojeným národům a znovu zdůrazňuje závazek třetímu světu bojovat proti imperialismu USA. Poté Che zmizí a znovu se vynoří inkognito v Bolívii, kde organizuje malou skupinu kubánských bojovníků a bolivijských branců, aby zahájil velkou Latinsko americkou revoluci. Příběh bolivijské výpravy je příběhem vytrvalosti, ztrát, idealismu a partizánského boje, který nakonec selže a znamená pro Che smrt. Během něj pochopíme, proč Che zůstává nadále symbolem idealismu a hrdinství, jenž žije v srdcích lidí celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Part Two si vlastně bez Part One si snadno poradí. Děj se přesune o pár let později do Bolívie a je to v podstatě to samé jako první část jen v bledě modrém. Samozřejmě až na ne zrovna veselý konec, mimochodem ten byl vynikající. Ale taky je to nudnější než první část a už ne rozhodně tak vydařené, protože celkově atmosféra a Che Guevarovo kouzlo opadly. Celkově je to tedy na 3 hvězdy. PS: U obou částí velice oceňuji hudbu. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Proč S.Soderbergh investoval energii do guevarovské ságy, to jsem vážně nepochopil. Druhý díl je divácky úmorným (deníkovým) přepisem neúspěšného pokusu zopakovat „kubánský revoluční zázrak“ v Bolívii. Postavy si neustále třesou rukama, vzájemně se představují, při shánění zásob si nelze nevzpomenout na Allenův film Banáni. Když jsou partyzáni konečně rozprášeni, je to úleva a člověk nosící portrét Che Guevary na rudém tričku pro mě zůstává i nadále blouznivcem, přestože popis bolivijského zdravotního systému v polovině 60.let (jak jej titulní postava prezentuje místním rolníkům) nápadně připomíná naši současnost. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Bohužel stejně nevýrazné jako předchozí film a scénář je opět protkán nezáživnými dialogy. O to hůř, že se celá zápletka odehrává v džungli, akce chybí úplně a dozvídáme se ještě méně, než v Che Guevarovi. Obrovské zklamání, neboť ani Soderbergh si tentokrát nevěděl rady, což není u něj zvykem. Utahaně nudná podívaná......3/10 ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Zfilmovat Che Guevarův život je obrovská výzva. Málokdo z politicky výbušného materiálů dokázal vybruslit se ctí. Soderbergh i tentokrát nakračoval opatrně a s patřičným respektem. Ale zatímco první díl dokázal okouzlit svým politickým nábojem, tak "dvojka" postrádá i ten. Ty tam jsou doby politického zrání a boje za pozemkové reformy, ti tam jsou Camilo Cienfuegos a Fidel Castro. Benicio del Toro jako Che zůstal v bolivijských horách úplně sám. Avšak naděje, že o to víc se film bude zabývat jeho osobností, duší a vnitřním bojem, se brzo ukázaly jako plané. Místo toho sledujeme až kronikářsky suché záznamy o životě partizánů a jejich zoufalou snahu rozžehnout revoluci tam, kde o ni vlastně nikdo nestojí. Mohl to být novodobý Don Quijote v boji s větrnými mlýny, ale to by Soderbergh musel k jeho osobě najít ten správný klíč. Takhle je to sice důstojná rekonstrukce jeho posledních dní, ale vhled do Cheho samotného zůstává za zavřenými dveřmi. Těch pár záběrů, kdy do jeho duše nahlížíme klíčovou dírkou, je pak bolestným mementem, jak moc dobrý to mohl být film. A účast známých tváří ve vedlejších rolí Soderberghovi vůbec nesvědčí. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Komentář pro oba díly: Od začátku až do konce - jak v prvním tak v druhém díle - jsem se prostě nudil. Tenhle film mi jednoduše nesedl, nevtáhl mě a já si ho nedokázal užít. Proto tak nízké hodnocení. Nezbývá nic jiného, než si spravit chuť tímto Che Guevarou :D ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • V USA je film vysílán hned po prvním dílu, Che-Argentine, jen s pětiminutovou přestávkou. Pro evropské diváky jsou ale oba díly vysílány samostatně, protože podle tvůrců je to pro Evropany, kteří prý u filmů více přemýšlí, praktičtější, vzhledem k náročnosti děje. (cariada)
  • Děj filmu se odehrává převážně v letech 1966-1967. (Karlos80)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Benicio Del Toro jako Che!

Benicio Del Toro jako Che!

24.07.2007

Soderberghův projekt se po několika letech plánů a úvah konečně dostává do pohybu a to, co předtím byly pouze dohady, je dnes oficiální. Režisér Steven Soderbergh byl vždy fascinován kontroverzní… (více)

Del Toro bude Vlkodlak!

Del Toro bude Vlkodlak!

16.03.2006

Jedno z klasických děl hororového žanru a tehdejší pýcha studia Universal, Vlkodlak z roku 1941, dostane nový kabát v remaku podle scénáře Andrew Kevina Walkera, jehož kvality dostatečně ukázal… (více)

Reklama

Reklama