Rumový deník

Rumový denník

Komedie / Drama / Romantický / Thriller

USA, 2011, 120 min

Bruce Robinson

Sladkokyslá exotická oddychovka, z ktorej si zapamätáte pekný dom na pláži, diamantovú korytnačku a neskutočnú femme fatale Amber Heard. Film hrá skôr na euforický zážitok zo spontánnych a nepredvídateľných scénok, než na rozum. Alkoholový a drogový opar mu nechýba, no aby mohol byť naozaj zábavný, musel by dôvtipnejšie pracovať s bohémskymi figúrkami okolo Deppa (a s Deppom samotným). Z filmu cítiť, že režisér pred kamerou vidí radšej luxusný pár Eckhart+Heard, než otravných Deppovych flákačov. Neviem, na čom stavala knižná predloha, ale filmu to neprospieva.(20.12.2011)

• kleopatra

Deppova cesta od násosky po odbojáře by byla hned koukatelnější, kdyby nebyla Deppova. Jeho herecká bezradnost znervózňuje, i když zrovna není v záběru.(19.4.2012)

• Renton

Scénář: Bruce Robinson .. Trocha rumu, nudné žurnalistiky, stárnoucího Deppa a slunných pláží. Nejhorší "Piráti z Karibiku."(1.2.2012)

• Malarkey

Rumový deník je plnej chlastu, Johnny Deppa a neuvěřitelně průměrných scén, které občas překřižují docela vtipné kousky, kvůli kterým, jediným, stojí za to, tenhle film vidět. Jinak je to absolutní ztráta času.(10.4.2012)

Poměrně dost nešikovně udělaný. Film pajdal mezi žánrama na jedný straně v dnešní době neuvěřitelně aktuální téma nezávislost žurnálů na druhý straně ty komický prvky jako by vypadly s nějaké němé grotesky, viz jízda ve zničeném Fiatu. Jako ono to vtipný bylo, ale celistvost filmu to spší drobilo než tužilo. Samozřejmě ten chlast jsem cítil z plátna až k má sedačce a docela jsem litoval, že jsem se na projekci nevyabil flašulkou Morgenka, poněvadž troucha sounáležitosti s filmem nikdy neškodí. Johny Depp dobrej jako vždy pacholek jeden hnědookej, ostatní po herecký stránce taky pohoda. Atmosféře přidává exotické prostředí jenže to zase naršuje bohémskost postav a vlastně i celého příběhu a tak je to furt dokola. Řada dobrých věcí, která se neumí chytnout za ruku a držet pohromadě.(3.1.2012)

• verbal

To bych v životě neřekl, že to i po rumu může být taková hrozná otrava. Asi jsem udělal tu chybu, že jsem si k tomu neotevřel flašku Božkovské rzi, po které bych tento tupý, dvouhodinový notorikův cestopis po Portoriku šedesátých let, jenž přesně naplňuje otřepanou definici "naprosto o ničem", zajisté lépe snášel. Poté, co se Džony komerčně zaprodal a začal se plavit v Bruckheimerově žoldu, jde to s ním od desíti k pěti. Bude sice pěkně ve vatě, ale je zralý na to, aby mu jeden flustnul na jeho herecký hrobeček s nápisem Jump street. Avšak na druhé straně se mu moc nedivím, protože mít doma tu francouzskou obludu co on, taky chlastám první ligu a hraju v kdejaké sračce, jen proto, abych, proboha!!, nemusel být doma. Ještě párkrát někdo prokleje Černou perlu a Tim musí dostat totální deppku, protože z takové letargie už ho podruhé nevytáhne ani on.(7.2.2012)

Příjemně se na to koukalo. I když příběh se tam objevuje jen v náznaku. Ta linie s lobováním pro Aarona Eckharta byla zajímavá, ale problémy s novinama šly úplně mimo mě. Bavily mě tam ty chlastací excesy a nejlepší scéna je ta z toho koncertu v chudý putyce. Prostě bylo to celkem fajn, ale vadily mi tam ty narážky na tehdejší dobu jako scéna s Nixonem a Kennedym, bylo to takový laciný. I ten konec vyzněl do ztracena a ani tu Amber Heard nakonec neošukal. Ale Depp se mi herecky líbil. 70%(3.3.2012)

Rozpočet $45miliónovTržby USA $13,109,815Tržby Celosvetovo $28,200,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $798,734 //počet predaných kusov 38,982Tržby za predaj DVD v USA $3,707,411 //počet predaných kusov 215,183║ No kus otrasne nudného filmu, vydržal som pri tom 50minút a keď sa to nikam neuberalo a pre poctivo nadobudnutú suchopárnosť som to vzdal, tomuto sa len vyhnúť, Johnny Deep ide dobre ku dnu, za posledné roky(2009-2012) mu vyšili len Verejní nepriatelia, nič iné.(27.5.2012)

Oproti knize je to mnohem míň cynické a zároveň mnohem pichlavější, opojné rumové selánky jsou tu nahrazeny celkem výrazným politickým tématem a jeden se až nestíhá divit, jak nezvykle aktuální může být příběh z šedesátých let. Když mi bylo zhruba dvacet, přečetl jsem Rumový deník za jeden večer s lahví šampusu u postele a byla to neuvěřitelná zábava. S filmovou podobou bych to už asi neudělal, ale zábava je to taky. Johnny Depp pokračuje v oživování (tenotkrát i jako producent) díla Huntera S. Thompsona, takže respekt. A hraje taky hodně dobře. Nejen on.(9.12.2011)

Takže máme všetko? Chlast? Check. Drogy? Check. Deppa? Check! ok môžme vyraziť. No po prvej hodine cesty nám to akosi neklape, i keď robíme smiešne pohyby na zadnom sedadle auta. Ako keby sme niečo zabudli... hmm čo to sakra môže byť? KURNIK veď sme zabudli Gilliama! Spotený pozriem do kufra a naozaj! pod kufrom sa spokojne usmieva dáky Bruce Robinson a robí prstami kiš kiš. Nasraný som ho vyhodil a poštval na neho bojového kohúta no už bolo neskoro... dielo bolo dokonané...(1.2.2012)

Pohodová a zábavná retro komedie z Portorika ;-). Plná líbivé hudby, alkoholu a krásného prostředí. Johnny Depp mi připomněl trochu svůj herecký výkon z mého oblíbeného filmu – Strach a hnus v Las Pegas. Pobavil Giovanni Ribisi a hezky se dívalo na Amber Heard. Stopáž mohla být trochu kratší a konec lepší, ale i tak mohu jako pohodovou jednohubku doporučit -8/10.(12.12.2011)

• Brouk

Tak nevím nevím nevím... Od filmu jsem nějak podvědomě nečekal bůhvíco, tak jsem se tak nedivil.Film je to mdlý a docela nudný, co mě ale dostalo, byla Deepova rumová smršť a poflámová jízda Fiatí megalimuzínou, ta fakt nemá chybu!(17.5.2012)

[imdb: 6.7/10] | me: Dosť nevyvážený film, ktorý vlastne okrem Deepa a krásnej Heard ponúka len zvláštny rumový koncept v ktorom je ťažko nájsť nejaký hlbší zmysel a keďže sa to netvári len ako komédia neviem presne špecifikovať žáner. Nemôžem povedať, že to je skvelá zábava, pretože na to by bolo treba viac vtipu a patričných situácii. Miestami sa tvári vážne, miestami sa snaží poukázať na hlbšiu myšlienku a niekedy len tak ponorený v chlaste ukazuje (ženské či prírodne) krásy Portorika. Je to taký dvojhodinový mix, ktorý v celkovom dôsledku pôsobí ako neškodný film nad ktorým však dlho človek premýšľať nebude. Povedal by som - OK, ale nič viac. How does anyone drink 161 miniatures? (20.12.2011)

Pekné prostredie, výborná hudba a skvelá Amber Heard. No film je absolútne nefunkčný ako komédia, priveľa dlhých a nezaujímavých dialógov, dej sa vyvíja pomaly. Osobne som čakal niečo zábavnejšie, "šialenejšie", niečo viac na štýl Hangover. Pre mňa trochu sklamanie.(5.2.2012)

• Fr

,,PATŘÍ SVĚT JENOM TOBĚ? A KDYŽ TO ŘEKL, ZARAZIL SE. NE PROTOŽE TO ŘEKL, ALE PROTOŽE KONEČNĚ POCHOPIL SOUVISLOST MEZI DĚTMI VYBÍRAJÍCÍMI ODPADKY KVŮLI JÍDLU A LESKLÝMI MOSAZNÝMI TALÍŘI NA VCHODOVÝCH DVEŘÍCH BANK“..... /// Zamotanej příběh, kde jeden neví jestli jde o chlast, politiku nebo lásku. TOHLE JE PORTORIKO! A Američani ho mění v obraz svůj. Moře se dá vidět, jen když bydlíš v hotelu a domorodci jsou tu odpadky. Ale ani v tom není hlavní poslání novináře Paula Kempa. V Americe zuří volební boj (Einsenhower – Kennedy), komouši jsou homouši, ale v Portoriku jde o prachy. Jsou tady pozemky….KOHO TO kurva ZAJÍMÁ!!! Alkáčská idilka, kde jedinou emocí je chuť na Amber Heard má jistě i jiný přednosti, ale mě z toho vychází nuda (na třetí) o tom, jak dospět ke svýmu vlastnímu ,,já“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román od Hunter S. Thompsona číst nebudu. 2.) Vzrušujou mě chlapci s tělem z reklamy na TotalGym. 3.) Thx za titule ,,skeletorek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ *(11.2.2012)

Ukázkový příklad nevyužitého potenciálu - jak zajímavých postav, tak tématu.(2.11.2011)

Z rumovému deníku je velmi dobře cítit atmosféra Portorika, alkoholu, nádherných pláží a velký rozdíl mezi chudou a bohatou třídou. To vše je nenásilně podáváno a celkem dobře vystiženo. Každopádně filmu chybí šmrnc, ale i tak to byla příjemná oddechovka. Bohužel některé scény jsou předčasně zakončeny, a některé jsou zase zbytečné, což mi přijde škoda. Nejvíce mi ale vyrazila dech Amber Heard u které jsem hltal každý záběr a také škoda že se zde naplno neukázal Deepův šarm a charakter, který umí zahrát bravurně.(20.2.2012)

• castor

Na mě až přespříliš nevzrušivá koláž, která rozehrává hned několik dějových linií, ale na žádné prakticky nedokáže stavět. Pisálek Depp, permanentně opájený rumem, se tak v Portoriku léta páně 1960 otře hned o několik „témat“, u žádného ale nevydrží, natož pak, aby jím diváka zaujal. Může za to hlavně nerozhodnost režiséra Bruce Robinsona – půjdu do sociální kritiky, uvolněné komedie nebo potěším milostným příběhem? Je to jedno, na tuhle žánrovou všehochuť jsem zapomněl po pár desítkách minut, víc než Depp zůstane v hlavě krásná Amber Heard nebo vygumovaná troska Giovanni Ribisi (sakra, po kolikáté už takhle zazářil ve vedlejší roli?).(27.3.2012)

• Gimp

Nikde se tu nepíše to nejdůležitější. Předlohu napsal Hunter S. Thompson, kterej měl na triku Strach a hnus v Las Vegas. Ano, ten Strach a hnus v Las Vegas, kterej se odehrával asi 10 let po tomhle a v jehož filmový verzi hrál taky Johny Depp. Jenže Depp je teď o 15 let starší a ne o 10 let mladší jak by měl. Takže skoro padesátiletej chlap hraje novinářskýho bažanta v Portoriku - wtf 1. WTF 2 s velkými písmeny je ale žánrová rozkolísanost tohohle filmu. V jedný chvíli pozorujete žhavou romantickou scénu, pak se tam najednou vyjeví vtipy jak z Četníků ze Saint Tropez - ale nefalšovaný, po chvíli CGI meskalinová halucinace. Tento film je klišovitý v jednotlivostech a chaotický jako celek což je přesně ta blbá kombinace k nekoukání.(7.12.2011)

Malinko lepší než Johnnyho Cizinec. Rozdíly se přesto najdou, tohle se neodehrává v Benátkách. Měl jsem celou dobu pocit že režisér naplno nevyužil všemožných opileckých úletů. Amber Heard vypadá božsky, škoda že kope jinou ligu. Johnny se nám sice po Pirátech stále hnízdil v Karibiku, ale tentokráte to moc zajímavé nebylo. Slabých 55%.(9.2.2012)

<< předchozí 1 2 3 4 7 10 13