Reklama

Reklama

Deník princezny 2: Královské povinnosti

  • USA The Princess Diaries 2: Royal Engagement (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová ukončila studium diplomacie a politologie a odletí do Genovie, kde vládne její babička Clarissa. Během plesu pořádaného u příležitosti jejích jedenadvacátých narozenin ji královna oficiálně představí jako svou nástupkyni. Při zasedání parlamentu se však objeví nečekaný problém. Vikomt Mabrey by rád dosadil na trůn svého synovce Nicholase Devereuxe a chce k tomu využít zapomenutého, ale stále platného zákona, podle nějž musí být královna vdaná. Mia dostane třicet dnů na to, aby si našla manžela. Zprvu se odmítne provdat kvůli trůnu, ale večer přece jen probírá vhodné ženichy. Nakonec si vybere pohledného a vzdělaného anglického šlechtice Andrewa Jacobyho. Vikomt Mabrey však nehodlá čekat na svatební zvony, které by znamenaly konec jeho plánům na ovládnutí Genovie, a přesvědčí Nicholase, aby se vetřel do dívčiny přízně, svedl ji a tím sňatku zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

atmen 

všechny recenze uživatele

Princezna Mia je sice starší oproti prvnímu dílu o pět let (je jí tedy 22 let), chová se ale jako ujetá "patnáctka". Svojí infantilností nakazí všechny kolem, královnu nevyjímaje. Tak můžeme sledovat její karaoke vystoupení na plese pro děti z mateřské školky ( ve filmu ovšem budoucí princezny ), sjezd po matraci na zámecké skluzavce apod. eskapády. Jediný kdo se z ní zblázní doslova je její (nejdřív pikle kující) nápadník, který je přesvědčen, že toto je správný vzorec pro budoucí královnu, tak se bez boje vzdá své možnosti, jak naší všehoschopnou, vyšoupnout ze hry....a tak se těšme na třetí pokračování,to bude naše Mia třicátnice, bude svobodná, zoufalá a tak jí ve své ztřeštěnosti ( u ní bude věčná ) napadne vyhlásit Anglli válku, pokud si jí nevezme princ Wiliam... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mia (Anne Hathaway) se pomaličku ujímá svých princeznovských povinností v zemičce Genovie, a připravuje se na svoji roli královny (hned jakmile její babička (Julie Andrews) uvolní trůn). Ale o ten má zájem také zčistajasna zjevivší se dědic Nicholas Devereaux (Chris Pine), resp. jeho strýc Viscount Mabrey (John Rhys-Davies). A právě on vytáhne ten nesmyslný zákon (vidíte, nejen u nás jsou některé zákony k smíchu), a to, že aby se královna mohla ujmout trůnu, musí být nejdříve vdaná. A Mia tak má pouhých 30 dnů na to, aby našla ženicha a (pokud možno) také svoji lásku ... a že by tu zájemců o Genovijský trůn (a princezninu ruku) bylo ... Uhh, Deník princezny byl (pro své publikum) velmi úspěšný film, tak na sebe pokračování nedalo dlouho čekat. Sladkou limonádu z prvního dílu autoři nastavili ještě větším množstvím cukrové vaty a růžové barvy, takže i z tohoto dílu budou třináctileté holčičky u vytržení. Pokud je vám více než oněch třináct, budete od prvních chvil vědět, kterýžto princ na bílém koni je ten pravý, a jak vše patrně skončí - takže vás pak jen může překvapit (ehm) románek královny matky s vrchním bodygardem a pyžamová rozlučka ze svobodou (ehm ehm)... ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Nejsem z těch mladých holek, které by šílely z toho, že na plátně vidí Anne Hathaway. Ne, že by mi byla příliš nesympatická, ale ani sympatická. Princezničky? Taky to není úplně pro mě. Když už, tak něco podle skutečnosti a z historie, ne nějakou lacinou pohádku. U jedničky jsem se místy bavila a připadala mi spíše milá, jenže dvojka je horší, uměle natahovaná, tady jsem si spíše říkala, že je to místy až moc a dokonce trapné. Taky jsem se párkrát zasmála, ale většinou to spíše bylo kvůli "kvalitám" scénáře, než samotné vtipnosti scén. Jedničku bych asi ještě snesla vidět znovu, ale obávám se, že dvojku už ne, bylo to až moc cukrkandlové a přeslazené. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Dobře no, není to podle žádné knížky, jen se to snaží dost neúspěšně vytěžit něco z prvního dílu. Ale opět se mi to nezdá tak špatné jak je to tu ohodnocené. Existují mnohem horší filmy a když chci vypnout a prostě se u něčeho aspoň trochu pobavit, proč ne u tohohle? 3* btw. ta skluzavka na matracích byla skvělá. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Garry Marshall se od minula nepoučil z ničeho co jsem říkal...to je šok, že jo?:) Ale pravda to je, pořád tu máme zbytečně DLOUHOU dějově nezajímavou naivní pohádku, která by bez těch kostýmů a velkých kukadel a ještě většího úsměvu Anne Hathaway byla naprosto nezajímavá. To s Joem a královnou je skoro tak trapné jako úžasná modernizacja a reforma ČSSD, a o dvojici služebných je snad vůbec škoda mluvit. Ale jak jsem říkal, až bez Anne Hathaway by to bylo o ničem...a ona tam je;) 40%, protože tohle už je zcela zbytečná dvojka. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Během scény surfování na matraci, kterou mimochodem Julie Andrews (Clarisse Renaldi), ročník 1935, zvládla bez kaskadéra, praví Clarisse Mie (Anne Hathaway), že za svých mladých let často létala. Je to zřejmě odkaz na její nejslavnější roli, ve filmu Mary Poppins (1964), za kterou dostala Oscara. (imro)

Reklama

Reklama