Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.6.2010 ~ Tohle pokračování Hvězdné pěchoty je oproti svému o sedm let staršímu předchůdci tedy ukázkou. Učebnicovou a to takovou, jak by nejen béčkový film, ale hlavně pokračování výborné béčkové akčňárny vypadat rozhodně nemělo. ~ Efekty minimální až trapné, ale bohužel ne srandovně trapné, příběh vhodný jako součást původního filmu, ale nemající možnost utáhnout celý film samotný, herecké výkony pitomé (až na výjimky), prostředí nezajímavé a až neskutečně odrážející titěrnost rozpočtu (prý jen 5% rozpočtu jedničky - a to mluvíme o o sedm let starším filmu!). ~ Parta vojáků pěchoty je osamocena kdesi na území brouků a úkryt nalézá ve zničené polní základně, kde nalézá i vězně, majícího na svědomí život jednoho z vysokých důstojníků. Zprvu je tento vězněn, ale ve chvíli, kdy se k nim přidají další ztracenci v čele s generálem, je tento prozatímně propuštěn, aby se mohl zúčastnit obrany a čekání na odvoz. Mezitím je mu navrácena hodnost kapitána a vychází najevo, jaký "řízek" tenhle chlapík je. Ovšem brouci nejsou blbí, jeden z nových dokáže parazitovat na člověku no a, ač je to nečekané, ne všichni na základně bojují za lidstvo. ~ Snímek má prvky hororu, ale poměrně dost parodovaného, což na zážitku z filmu nepřidává, zvláště spolu s efekty a komorním ateliérovým/sklepním prostředím. Pokud totiž i zbraně vypadají neskutečně trapně (tedy jako umělohmotná traverza, která musí být tak velká, aby se celá nevešla do záběru a nebylo tak vidět, že nestřílí, na kterýžto efekt už by nezbyly peníze), je něco špatně. A tohle bylo špatně. Nudné, nezajímavé, pitomé. "Cool" tvrďácký "hero" efekt z jedničky tu naprosto absentuje. Jediný, kdo za něco stál, byl Richard Burgi, seriálový herec, kterého znám ze seriálu Ochránce a pár epizod Zoufalých manželek. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to nebylo tak pitomé, jak jsem se bál. Tedy... Ano, jistě... Pitomé to samozřejmě bylo, ale tím lepším způsobem. Phil Tippett není vůbec špatný režisér, akční scény (o nichž vlastně celé pokračování Hvězdné pěchoty je) mu jdou od ruky a z omezeného rozpočtu vyždímal maximum, díky čemuž brouci vypadají vážně dobře a dočkali jsme se i zajímavého nového druhu. Ani scénář není úplně jalový, na krev a černý humor se nezapomíná a herecké výkony ("výkony") jsou srovnatelné s původním filmem... Jen je to zkrátka televizní počin, a tak prostě a jednoduše nemůže být tak rozmáchlý jako Verhoevenův majstrštyk. Kdyby vznikl seriál, myslím, že by tohle srovnávání odpadlo a brouci by si televizní příznivce našli snáz. ()

Reklama

Redswif 

všechny recenze uživatele

Pan Tippett určitě neměl nikdy šáhnout na režírování! Jeho pokus o natočení volného pokráčování Hvězdné pěchotí je schopné zabít vše i předlohu s kterou to má společné snad jen námět. Naprosto demetní dokumetární začátek a konec ve smyslu znechucení z vojenské propagandy(která není v knize a ve filmu je decetně satirována, zde ji ukazuje jako něco co má za úkol lidem vypláchnout mozek a ti co už slouží jsou z ní znechuceni). Příběh je taky celej takovej smrdutej. A ač jsem se snažil přehlídnout nějaké efektové nedostatky snahu vnést něco nového(a špatného) tak mě tento počin naprosto znechutil a 2* dávám jen díky tomu že je to HVĚZDNÁ PĚCHOTA!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia dostali o 98 (!) miliónov nižší rozpočet oproti jednotke. Pravdupovediac sa čudujem, že dvojka vznikla, jednotka je v dnešnej dobe vnímaná ako svojrázny kult, ale v dobe premiéry to bol regulárna kinoprepadák, reč čísel neklame, overte si to. Okresanie rozpočtu na trápnych 7 (sedem!) miliónov dolárov ale vôbec to nevadí a takmer to na výsledku nie je vidieť, pretože z vojnového CGI veľkofilmu (jednotka) sa rafinovane stal komorný, odporný infekčný sci-fi horor á la Votrelec resp. Votrelci resp. Vec. jasné, na Scotta, Cameronom a Carpentera trikár Phil Tippett nemá ani náhodou. Napriek tomu sa mi temná dvojka páčila svojím spôsobom viac, ako jednotka, pretože som práveže fanúšikom temných komorných hororov, takže mi koncept druhej časti sadol. Vôbec mi nevadilo, že je tu menej bojových scén s chrobákmi - skôr naopak. Masky a efekty sú nechutné a odporné, ale tak už to v tomto žánri chodí, to je pochvala. Páčil sa mi i kasting - Richard Burgi je sympaťák, plešatý generál Ed Lauter si to poriadne dáva a seržantku v podaní Brendy Strong (hrala už v jednotke, ale inú postavu) by ste určite nechceli stretnúť, dvojnásobne ak by v ruke práve držala sekáčik. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

škoda slov – prostě úplná slátanina bez ladu a skladu. První díl jsem kdysi zhlédl v kině a jakžtakž ušel (aspoň v té době jsem to tak bral), ale nad tímhle jsem jen nevěřícně kroutil hlavou a šlo to sledovat jen periferně při brouzdání po netu – natolik si vážím svého psychického zdraví :-) [ PŘÍBĚH: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Nízký rozpočet se projevil při natáčení filmu podle slov tvůrců například tím, že z plánovaných 120 vizuálních efektů nakonec měli rozpočet na 90. Původní věž také měla mít pět pater, ale jelikož jim na poslední nezbyli peníze, tak nakonec měla patra čtyři, a i ta byla dle slov tvůrců postavena za cenu pater dvou. Taktéž nezbýval prostor pro opakování záběrů, takže většinu museli udělat na první či maximálně na druhý pokus. (Tarmenel)
  • Generál mluví přes rádio s postavou Carmen Ibanez, kterou v předchozím díle ztvárnila Denise Richards. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno