Reklama

Reklama

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 10

Recenze (161)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já bych fakt chtěla vědět a pochopit, jak někdo tenhle film bere vážně a dá mu pět hvězd. Mně Thanksgiving připadalo jak scéna ze Scary Movie, hlavně teda hned ta z obchoďáku mi přišla jak ze špatné parodie na horor a celkově to, jak ten film působí lacině a ultra americky. Vlastně jsem ten film nebyla napoprvé schopná dokoukat a vrátila se k němu snad až po měsíci. Už jen tenhle fakt nucení se do toho to dokukat mi brání vůbec přemýšlet nad tím dát tomu víc než dvě. Já tam necítila atmosféru, napětí, vůbec ten zájem dozvědět se, kdo je vrah, soucítit aspoň s jednou postavou. Hodně mi to připomnělo nové Vřískoty, jenomže tam jsou alespoň ty vraždy brutálnější a zvládnuté efektivněji. Tady mi přišlo téměř vše směšné. Asi je něco špatně se mnou, nevím. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Nechcem Eliho Rotha haniť, pretože sa mu konečne podarilo natočiť film, ktorý aspoň navonok pôsobí seriózne, ale stále robí školácke chyby, ktoré mu nedovolujú stať sa niečím viac než len béčkovým režisérom. Každú pracne vystavanú scénu s napätím zabije nejakou tupou nehodiacou sa vsuvkou, práca s postavami je na bode mrazu a v neposlednom rade nechápem rozhodnutie zveriť scenár k svojmu najambicióznejšiemu hororu tvorcovi, ktorý ešte nič nenapísal. Vraždy vlastne tiež nič moc a na dlhšie si žiadnu zo scén nezapamätám, takže tie pôvodné tri hviezdičky mením na dve, pretože pri písaní komentu si začínam uvedomovať, že ten film za nič nestojí. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na plný počet to zrejme asi až tak nie je a Ja tak trochu preháňam, no je to po dlhej dobe slasher, ktorý je dostatočne krvavý, s výborným gore, no a v neposlednom rade, nápaditý aj z pohľadu mordovačiek, čo je pre tento druh subžánru doslova kľúčové. Som veľmi spokojný a na záver len dodám, kam sa hrabe 168 pokračovanie už dnes trápneho Vreskotu, ktorý drží pri živote už len štýlová “ghost face” maska, pričom toto je presne ten druh filmu, ktorý Eli Rothovi sedí ďaleko najlepšie. Po “Green Inferne” a “Hostely”, další zárez na pažbe. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Čekal jsem špatný film, dostal jsem špatný film. Takže asi dobrý? Nevěděl jsem, že film má rating od 18, takže mě brutalita příjemně překvapila. Její provedení ale většinou vypadá levně a přehnaně. Úvod filmu mě úplně otrávil svou neuvěřitelností a vyhroceností. Ke konci jsem ale přeci jen začal být spokojenější a po průvodu si dění docela užíval, jenže finále je naprosto neuspokojivé. Sice asi přislibuje dvojku, jenže nevidím důvod, proč by ji taková blbina měla mít, tohle fakt není Vřískot - i ten vrah byl podle mě úplně očividný. Navíc zde chybí LGBT postava, takže dvě hvězdy! Perioda. 45% ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Obyčejný horor, kde je jeden zabiják, který postupně vraždí lidi. Obsahem mě to nijak moc nezaujalo, protože příběh je velmi jednoduchý a nepřináší nic nového. Sem tam má film dobrou atmosféru, ale to je tak jediné. Co ale musím pochválit je kostým hlavního zabijáka. Celý film samozřejmě graduje a vyvrcholí úplně na konci, kde se opravdu nešetří s nechutnými scénami. Jinak ale průměrnej horor. 5/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Kostým vrahov je priamo inšpirovaný ikonickými maľbami Johna Carvera, ktorý bol jedným z pútnikov na plavbe Mayflower. Maska, ktorú nosia, je rekreáciou Carverovej tváre. Vraha vo filme kvôli tomu prezývajú The Carver. (Arsenal83)
  • Eli Roth povedal, že kocúr vo filme bol taký dobrý herec a tak dobre vystupoval na povel, že ho nazval Leonardo DiCatprio. Meno mačky je inak Tonic a predtým hral vo filme Cyntoryn zvieratiek (2019). (Arsenal83)
  • Agent Patricka Dempseyho oslovil Eliho Rotha, aby vyjadril hercov záujem o účasť vo filme. Roth bol nápadom nadšený, ale povedal, že nevie, či si produkcia môže dovoliť Dempseyho sadzbu. Jeho agent ho uistil: "To nerieš, Patrick naozaj chce nakrútiť horor. Prečítal si scenár a páčil sa mu." (Arsenal83)

Reklama

Reklama