Reklama

Reklama

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (166)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Budem sa snažiť nespoilerovať, ALE: Obsahovo ma to nezaujalo ničím, z postáv mi bola sympatická len pohľadná hlavná hrdinka, tie ostatné mi boli ukradnuté a ani som počas filmu pomaly nezachytil, ako sa vlastne volali. Zabijakova identita mi bola tiež viac-menej ľahostajná. Je to strašne ukecané a pritom 90% dialógov bolo úplne o hovne. Toľko k mínusom. Je ich dosť. Ale aj tak 4. Prečo, to je myslím jasné. Scéna s kladivom pri romantickej večeri s chutným pečeným kuriatkom v záverečnej tretine, tak to bolo niečo úžasné - nebyť tejto scény, bolo by moje hodnotenie čisto priemerné. Samotná koncovka ma už veľmi nechytila a tento horor nebude patriť medzi moje TOP, nakoľko slashery ma dosť obchádzajú a viac mi sedia staršie Rothove kúsky, najmä tie z prostredia lesa či pralesa. Krvilační budú spokojní, navyše si tento subžáner našťastie veľa inteligencie nevyžaduje. (majo0007 - ty už ani vlhký nebudeš, veď ktorá by už tebe dala). ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Eli Roth je konečně plnohodnotně zpátky a já nemohu jinak než pět. Tohle je prostě slasher který v mainstream kinech chyběl strašně dlouho. Černohumorný killy které nešetří gorem a fakt jsem byl překvapený jak drsný a hravý ty mordy byli. Také potěší na poměry žánru chytřejší příběh, postavy co se chovají docela logicky či celková atmosféra podzimního mšstečka a jistý nadhled. Roth tu opravdu kráčí sebejistě a jeho pauza od tohoto žánru mu asi prospěla. Sám se i divím s jakým mini budgetem tu dokázal vykouzlit ty praktický efekty v killech, to jako fakt klobouček. No celkově jsem spokojený, celý cast mě bavil (hlavně Patrick Dempsey) a zapamatovatelných scén tu bylo taky dost. Například pobavil totálně absurdní carnage na Black Friday či popelnicový kill nebo stylové uříznutí hlavy. Jediné k čemu mám asi výtku je že mi přijde že Roth tu byl trochu mírnější v jeho humoru, jsem zvyklý na trochu více absurdního humoru v jeho filmech (Cabin Fever, Hostel 1), tady mi přišlo že šel v rámci možností safe. I tak ale plný počet a z letošních hororů je tohle minimálně v mé TOP 3. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE BUDE OD ROKU 1621 NEJVÍC SLAVNÁ VEČEŘE NA DEN DÍKUVZDÁNÍ. A KAŽDÝ ROK SI LIDÉ PUSTÍ TOHLE VIDEO A BUDOU VZPOMÍNAT NA VAŠI CHAMTIVOST…“ Rozběhne se to brzo a pak si to drží fajn tempo. Navíc ty mordy jsou fajn a dá se u nich černočerně zasmát. A finále je dlouhý a uspokojivý. Nechci malovat krocana na zeď, ale mám dojem, že vzniká další slasher franšíza… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o třetí celovečerní adaptaci fiktivních trailerů z projektu Grindhouse (Machete, Somrák s brokárnou).  2.) Pokračování má vyjít v roce 2025. 3.) Thx za titule “titulkomat“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Pokud byste netušili, že Thanksgiving natočil Eli Roth, tak snímek pravděpodobně okamžitě zavrhnete coby další generický, zaměnitelný slasher, který pouze uráží inteligenci publika. A zcela po právu. Eli Roth se pokusil rozpracovat svůj fiktivní trailer z roku 2007, ale výsledek je vskutku tristní. Zapomeňte na závan čehokoliv překvapujícího, jelikož režisér řadu scén jen bezostyšně replikuje, a tu nejikoničtější dokonce propasíruje přes korektní filtr. Zároveň se usilovně snaží pomrkávat na diváky a vršením odkazů na kanonická díla vyvolávat nostalgické pocity, jenže pouhé nadšené fanouškovství dnes v hororové branži již opravdu nestačí. Neschopnost vystavět koherentní svět pak celou tu bídu podtrhuje, pakliže tedy nepřipustíme možnost, že antagonista disponuje schopností bilokace a dokáže se v jeden okamžik vyskytovat na dvou místech současně. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Thanksgiving mohu udělit nanejvýše jednu slabší hvězdu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na plný počet to zrejme asi až tak nie je a Ja tak trochu preháňam, no je to po dlhej dobe slasher, ktorý je dostatočne krvavý, s výborným gore, no a v neposlednom rade, nápaditý aj z pohľadu mordovačiek, čo je pre tento druh subžánru doslova kľúčové. Som veľmi spokojný a na záver len dodám, kam sa hrabe 168 pokračovanie už dnes trápneho Vreskotu, ktorý drží pri živote už len štýlová “ghost face” maska, pričom toto je presne ten druh filmu, ktorý Eli Rothovi sedí ďaleko najlepšie. Po “Green Inferne” a “Hostely”, další zárez na pažbe. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Kostým vrahov je priamo inšpirovaný ikonickými maľbami Johna Carvera, ktorý bol jedným z pútnikov na plavbe Mayflower. Maska, ktorú nosia, je rekreáciou Carverovej tváre. Vraha vo filme kvôli tomu prezývajú The Carver. (Arsenal83)
  • Eli Roth povedal, že kocúr vo filme bol taký dobrý herec a tak dobre vystupoval na povel, že ho nazval Leonardo DiCatprio. Meno mačky je inak Tonic a predtým hral vo filme Cyntoryn zvieratiek (2019). (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Torontu a Hamiltonu v kanadském Ontariu od 13. března do 5. května 2023. (bianci)

Reklama

Reklama