Reklama

Reklama

Francouzova milenka

  • Velká Británie The French Lieutenant's Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Světoznámé, na pět Oscarů nominované drama českého rodáka Karla Reisze, bylo natočeno podle bestselleru Johna Fowlese s Meryl Streepovou a Jeremy Ironsem v hlavních rolích. Vypráví o nerovné lásce mezi váženým biologem, který při návštěvě své snoubenky potkává melancholickou a záhadnou Sarah. Jejich vzplanutí svět viktoriánské Anglie odmítá rozumět a oba milence postupně dovede až na pokraj zkázy… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

classic 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to,alebo je to tak,že MERYL STREEP je nástupkyňou Katharine Hepburn,ktorá ju zrovna nemusela,ja som tiež zrovna nemusel film,ktorý som úplne nepochopil,o to lepšie som sa naň pozeral,akoby sa odvíjal v dvoch časových rovinách,jednak ako by som videl film vo filme,kde ho nakrúcajú podľa diania na plátne.Mišmaš! Výkony nováčikov Streep a Jeremyho Ironsa sú dostatočnou kompenzáciou milostného príbehu spolu s kostýmami a výpravou+kamerou a hudbou sa jedná o zaujímavý film,ja osobne mám rozporuplné pocity... PS:Okrem FORMANA existuje aj REISZ,ktorý taktiež nakrúca za hranicami a stojí to za to aj v tejto svižnej réžii. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Zvolna plynoucí milostné drama, které díky tomu, že se odehrává ve dvou dějových liniích, velmi zajímavě se prolínajících, nenudí. Oba příběhy – ten hraný i ten současný uvěřitelně herecky zvládli Irons a Streepová. Námět je docela obyčejný, ale nápaditá paralela historie a současnosti, dvě rozhodnutí a dva konce spolu se skvělou výpravou a kostýmy i kouzelnými lokalitami, v nichž se natáčelo, posouvají snímek mezi výjimečné. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film ve filmu se dvěma dějovými rovinami, kde excelují Meryl Streep a Jeremy Irons. Ti dva si tak sedli, že to mezi nimi přímo jiskří. Obě dějové roviny jsou dokonale propojeny. Musela jsem se na film podívat několikrát, abych se mu dostala na kobylku. Musím přiznat, že pokaždé se v mých očích posunul někam dál a tak to bude i nadále pokračovat. Nikdy nezapomenu na úvodní scénu se zahalenou Meryl Streepovou. Její pohled mluví za vše. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Hlavná línia nezávisle plynúca od tej vedľajšej, ktorá by mi neprekážala v tom prípade, že by som si k tomuto filmu ešte pred vzhliadnutím nenapísala v hlave svoj vlastný scenár :-) Takto prišlo na rad sklamanie, pretože som sa v prvom rade tešila na sladkú romantiku ovešanú lepkavými slovíčkami a okorenenú sentimentálnou hudbou. Viktoriánske Anglicko mi v istom smere imponuje - zakázaná vášnivá láska, pokrivené ľudské charaktery opantané strachom z ,,vyššej moci" či prísne dodržiavanie pravidiel... ale tá režisérska dvojhra ma teda neokúzlila. Keď sa raz ponorím do jedného obdobia utkaného zo svojských tendencií, nerada skáčem do druhého zmodernizovaného chaotického sveta... ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Hříšná, stará pověst z říše legend. Větrná žena "Viktorka" a její věrný, s železnou vůlí, kavalír. Složitá báseň lásky, uložená v srdcích, prostupuje staletími, údolím. Přehrát, nepřetrhat. Představitelé - klenotníci citu, citu hodin bez ručiček, přednostně, v zákulisí, za bouře, v zátiší, u něho stolují. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Meryl Streep měla každý den lekce s hlasovým trenérem, aby si osvojila správný anglický přízvuk. Zároveň dorazila do Anglie o tři měsíce dříve než zbytek natáčecího štábu. Zde se učila viktoriánský vokální trénink. (jezurka42)
  • Přestože jí role přinesla některé z nejlepších recenzí a několik ocenění, Meryl Streep považuje svůj výkon v tomto filmu za jeden ze svých nejslabších. (jezurka42)

Související novinky

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Reklama

Reklama