Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tlumočnice Spojených národů Silvia Broomeová (Nicole Kidman) zaslechne rozhovor o plánovaném atentátu na hlavu jednoho afrického státu. Agent Tobin Keller (Sean Penn) z americké tajné služby, který případ vyšetřuje, Silvii už od počátku podezřívá, že neříká celou pravdu. Silvia si začíná uvědomovat, že se stala novým terčem atentátníků a ze všech sil se snaží jejich plány překazit. Než jí ale někdo uvěří, může být už mrtvá. Tlumočnice režiséra Sydneho Pollacka (Firma) v sobě dovedně spojuje všechny přísady, které patří do správného thrilleru: napětí i akci, chytrý příběh a skvělé herecké výkony držitelů Oscara Nicole Kidman a Seana Penna. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

Matty 

všechny recenze uživatele

Stejně jako zůstává Silvia věrná své staré vespě, nemá Sydney Pollack potřebu měnit způsob výstavby svých konspiračních thrillerů. Tři dny kondora měly Redforda, Tlumočnice má Kidmanovou, oba mají scény, které mě nudily, ale nikdy ne dost dlouho, abych nevydržel do scén, které mě bavily. Takhle střídavě, přes á-čtverky dialogů pro hlavní zápletku nepodstatných, až do finálního rozuzlení, které mi vzhledem k délce filmu vyrazilo z plic poměrně malé množství dechu. Nicol však ten účes tááák sluší… nemohu si pomoci. 75% Zajímavé komentáře: tron, Brouk, meave, bogomira, Anglie ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Šedivý politický thriller, plný nudných kecov o politike dodržiavania ľudských práv, jednoduchej príbehovej kostry na báze prípravy atentátu, krívd minulosti a pod. Nuž skrátka, Pollack objavil Ameriku, myslím to ironicky samozrejme. Ako keby nikto nevedel, že OSN bola, je a vždy bude len taká šaškáreň. Ani v rovine osobnej drámy pani tlmočníčky ma to nejak výraznejšie nenadchlo - šedivé, nezáživné a hlavne ma dosť často štvala naivita hlavnej hrdinky. A S. Pennovi som tu jeho melancholickú melodrámu na báze tragédie a hrdinstva nezožral. Ale snažil sa, len mi to neviem prečo prišlo v jeho podaní trápne. Skrátka aby som to skrátil, celý scenár je nuda ako Brno. Jediné, čo za niečo stálo, bola slušná réžia a niektoré herecké výkony. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Tuctový thriller s množstvím racionálně nezdůvodnitelných scén, klišé (policajt s osobní krizí) a jednostraných a chybných nahlížení na realitu (USA jako bezpečná země dokonale chráněná FBI versus pučistická chaotická džungle fiktivní (!) republky Matobo). Kromě dobrého ústředního hereckého páru stojí za zmínku rolička režiséra Sydneyho Pollacka (vedle režírujících herců existují i hrající režiséři... Hitchcock, Scorsese, Truffaut, Fassbinder, Shyamalan a mnozí další) a také (smutná) účast Catherine Keenerové, která se z femme-fatale amerického nezávislého filmu stala spolehlivou přihrávačkou ve vedlejších rolích (Simone, 40 let panic, Capote...). Je pomsta pohodlná forma zármutku nebo chutná nejlépe za studena? ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dobře zrežírované, zahrané, vygradované (scéna v autobuse působí mnohem napínavěji a drsněji, než všechny výbuchy v Mission Impossible dohromady), postup tajné služby reálný a charaktery agentů přirozené (žádní kriplové X). Jen ten konec a ostatně celá zápletka s Nicole coby africkou bojovnicí za práva lidu to bohužel sráží do průměru. Škoda, protože jinak mám tenhle typ thrilleru rád a vyhovuje mi i Pollackova režie. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když vás politický thriller nenapíná, ale připadá vám, že se hrozně táhne, tak si ho moc neužijete. A je úplně jedno, jestli v něm někdo dobře hraje (což se tady "náhodou" děje), zvlášť když i to hraní je takové...pomalé. Jo, můžete tvrdit, že niterné a dávající postavě hloubku, ale já to prostě vidím jinak. Na kontroverzní podívanou ze zákulisí nejvyšší světové politiky to prostě podle mého pocitu bylo moc...nudné. S Polákem ze Sydney jsem si prostě tentokrát neporozuměl, a Tlumočnici dávám 60%. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Scenár bol ponúknutý aj Jackie Chanovi, čo je jediný krát, čo mu ponúkli dramatickú rolu v americkom filme. Odmietol ju, pretože mal pocit, že jeho angličtina v tom čase nebola dosť silná na náročné dialógy. (Arsenal83)
  • Když parťačka Tobina (Sean Penn) říká, že Silvii (Nicol Kidman) sleduje "PBS", má tím na mysli kanál Public Broadcasting Service. Jedná se o program, zaměřující se na dokumenty se širokým záběrem z historie, přírody nebo například politiky. (cze.Oi)

Související novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (více)

Reklama

Reklama