Reklama

Reklama

Muži v černém 2

  • USA Men in Black II (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Od událostí prvního dílu uplynulo už několik let, kdy K a J, agenti tajné neoficiální organizace MiB, dohlížející na utajené mimozemské imigranty na Zemi, odvrátili velkou intergalaktickou katastrofu. Tehdy se čerstvě zaškolený agent J v organizaci dobře zavedl, zatímco jeho starší, zkušený kolega K se vrátil k pohodlnému civilnímu životu a pracuje na poště. Během rutinního vyšetřování však J odhalí spiknutí řízené zlou kytothianskou stvůrou Serleenou, vystupující v podobě sexy modelky luxusního spodního prádla. Obsadí budovu organizace MiB a jako rukojmí si vezme její zaměstnance. J nezbývá než požádat jediného muže, který mu s řešením situace může pomoci - zpohodlnělého K. Vyzbrojí se v tajné zbrojnici a proniknou do centrály. Čeká je rozhodující boj o záchranu lidstva i Zarthanů… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (565)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Opět pravidlo pokračování (místo pravidlo by se to mělo jmenovat prokletí) a bohužel i MIB 2 jsou slabší než jednička. Film nepůsobí vůbec celistvě a je to spíše velký shluk nápadů a skečů, které dohromady tvoří chatrně vystavěnou sci-fi zábavu. Celé to na papíře muselo vypadat šíleně, ale zfilmované ještě šíleněji a se Smithovou nechutí k pokračování trochu nechápu, proč do toho šel (tučný šek nechme stranou:)). Když se však člověk odmyslí tu neuvěřitelnou přepálenost nejen nápadů, ale i jejich provedení, jsou zde velmi vtipná místa jako je konverzace J a K na poště (J:"Pracovali jsme spolu", K:"Já nikdy nepracoval v pohřebním ústavu"). Bohužel i většina scén i příběh působí poměrně sestříhaně a urychleně hlavně v závěru, kde "K" představí další směr pro stále větší a větší pokračování... Naneštěstí větší neznamená lepší. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jestliže mě jednička nikterak neokouzlila, tak o tomhle se to dá říci dvojnásob a ještě to pořádně podtrhnout. Našlo by se tu sice několik zajímavých scén a párkrát jsem se i zasmál, ale tady už zvítězila spíš trapnost nad kvalitou na plné čáře. Mám až obavy jít do dalších dílů, protože tohle jsem vydržel jen s vypětím všech sil. Dokonce mi přišlo, že už ani ústřední dvojici Jones, Smith to moc nebavilo… ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Oproti původnímu filmu mírný pokles v kvalitě, ale rozhodně ne takový, jak napovídají některé zdejší komentáře. I hodnocení 62 % není zlé. Staří známí J a K se vracejí a společně se musejí postavit další mimozemské hrozbě. Rozjezd je trošku pomalejší, ale druhá polovina filmu už má grády a příliš nezaostává za originálem. Nebýt tady otravný Knoxville a ten slabší začátek, mohlo být ještě líp. Přesto dobrá sci-fi zábava a hodně prostoru pro Franka. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Už dlouho, dlouho mě film tak neznechutil nudou a hlavně obří otravností, díky které je pro mě opět zcela nepochopitelná oblíbenost Willa Smitha. Bohužel zde se vyskytuje velmi často a velmi často mele totální hov*a, zvaná "hlášky." Děj je tentokrát opravdu jako z jednoho dílu seriálu "Andromeda," triky zemřely vlivem zubu času a Lara Flynn Boyle vypadá se svým přehnaným make-upem jako postarší tranďák. Zachraňuje to snad opravdu jenom ten pes! Jak může nějaký film zachraňovat charakter otravného mluvícího zvířete, a to tak, že zastínil i nudného Lee Jonese? Počkat, vlastně ještě mini-bodík za Mr Monka, který zde lehce změnil vizáž na ušatého poloskřeta, to bylo asi tak jediné, co trochu pobavilo. Zbytek je strašná sraj*a bez nápadu. Třikrát fuj. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celkom dôstojné pokračovanie, ktoré rozvíja svojský humor jednotky. Hlavne tu potešia vtipy ohľadom toho, že "všade okolo nás sú ufóni", príjemné sú aj červy a najlepší je pravdaže Frank (v slovenskom dabingu prakticky nepozerateľné!). Will Smith a Tommy Lee Jones sú skvelá parta a vynikájucé duo. Smith zvládol "psychologickú" premenu z nováčika na veterána bravúrne a celý film si skvelo užívajú. Špeciálne efekty sú skvelé a krásne úmyslene béčkovité. Akurát mi tu osobne vadili dve veci - krátka minutáž a viac menej recyklovaný dej jednotky. Naproti tomu je tu úžasná hudba Dannyho Elfmana ... proste skvelá zábava ... ()

Galerie (107)

Zajímavosti (28)

  • V scéne, keď J (Will Smith) a K (Tommy Lee Jones) navštívia skrinku na stanici, si K zoberie hodinky a J tam dá svoje. Tieto hodinky majú trojuholníkový tvar ako v prvom diely. No v nasledujúcej scéne sú tam položené úplne iné hodinky. (N0X.)
  • Natáčelo se od 11. června do 23. září 2001 v Kalifornii a New Yorku. (Varan)

Související novinky

Manuál na záchranu světa

Manuál na záchranu světa

21.12.2008

Nabízí nám ho studio Metro-Goldwyn-Mayer, kterému BenDavid Grabinski prodal scénář nazvaný The How-To Guide for Saving the World. Pro námět akční sci-fi komedie se nadchl Barry Sonnenfeld, kterého… (více)

Reklama

Reklama