Reklama

Reklama

Šťastné a krvavé

  • Norsko There's Something in the Barn (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bill, jeho manželka a dvě dospívající děti jsou prototypem naivní americké rodinky. Když Bill zdědí po strýci starou horskou usedlost v Norsku, nadšeně se před Vánocemi stěhují do svého nového domova s vyhlídkou přeměnit nemovitost na výdělečný podnik. Jejich představa o romantickém zasněženém severu nemůže být vzdálenější realitě… Každý rodilý seveřan totiž ví, že správná skandinávská usedlost má stodolu a v ní samozřejmě žije prastarý elf, který má rád svůj klid. Existují přísná pravidla, jak udržet stodolního skřeta šťastného, aby neškodil. Tím nejdůležitějším je – žádné společenské oslavy, žádné návštěvy! Když se Bill rozhodne ve stodole uspořádat velký vánoční večírek, klidumilný elf se nevítaných vetřelců rozhodne nemilosrdně zbavit za každou cenu. (Bioscop)

(více)

Recenze (57)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Ono jednoho krásného zasněženého polárního dne se Czechcloud rozhodl, že se svou rodinkou nebude o svátcích spát na vavřínech, a radši ze svého nevhodného komentování nad cizími neštěstí, se na pár dní ukryje do hor. Aby to nestačilo, probudí prokletí pohádkových skřítků a plebů, co mu chcou zavřít hubu.. kdyby se takhle prezentoval film, byl by hned zajímavější. Tak z jiného soudku, zas tak černě bych to neviděl. Víme, že Norové dokážou ty hororové komedie [bože, tohle slovní spojení už předemnou neříkejte..], trochu okořenit originálním pojetím, aby se to obešlo bez rodinného klišé, ale pořád aby se zachoval duch rodiny, tyhle hrůzné svátky každého stmelí, třeba nějakým masakrem hobitama, nebo malých liliputů. Označení malí lidé, to by se jim dvakrát nelíbilo. Není to Dead Snow, ale pokud si ještě pamatujete Gremlins, tohle by se mohlo vysílat dopoledne na Štědrý den. Ať už jsou Američani blbý hamburgerový národ, a Norové morousové po krk ve sněhu, oba dva to jsou na hovno národy.. Dalo by se tohle zařadit do mého vánočního playlistu na příští rok? To asi ne, ale cítil jsem větší elán a angažma od celého štábu a herců, že si to zaslouží aspoň veselou trojku. Jako trojku, ne švédská trojka. Já bych si teda hned na místě zabral tu stepmom, a ta dcerka taky ušla, i když nebyla plnoletá, ale jsme v Norsku, vánoční vize, nezapomněliste? ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vánoční rodinná komedie s jakože hororovými prvky. Znáte to - hraje hrozivá hudba že jde do tuhého, ale scéna je prokládaná vtipy a je jasné, že se nikomu nic nestane. A humor je jak od rozzlobeného Chrise Columbuse a nikoliv od Tommyho Wirkoly, který z toho mohl udělat správně černohumorný biják. Magnus Martens se pouze veze na známých klišé pro mainstream diváky. Ti budou nejspíš spokojeni - film je řemeslně bezchybný, sympaticky obsazený, děj odsýpá a je v něm spousta akce. A co potěšilo i mě jsou trefné vtípky o rozdílnosti mezi americkou (střílení) a norskou (chlastání) kulturou. [Sitges FF] ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Sračka pro malá děcka. Naprostá ztráta času. Film vůbec není vtipný a u horroru to ani nestálo. 😡😡😡😡😡 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový vánoční horor od Norů by se rád stal bratříčkem Šílené Noci od Wirkoly, ale je na míle honů vzdálena, tady opravdu bohužel není oč stát. Rodina se stěhuje na horský baráček v Norsku před vánoci, kde ve stodole se skrývá skřetí Elf, který má rád svůj klid a je potřeba dodržovat přísná pravidla, aby se nenasral, což se samozřejmě nepodaří. Prvních 50 minut se neděje takřka nic zajímavého, rodina je nesympatická, teda až na tu sexy step mom, ta byla příjemná, otec byl však strašný looser a děti nezajímavé. Jakmile se Elf nasere a příjde armáda elfů začne trochu akce, ale je to nuda. Pořádného Gore se tu nedočkáme, je to takové light/soft hororová podívaná pro děti, humor nefunguje, celkově je to dost mdlé a nezáživné, kde žádný prvek v ničem nevyniká. Vizuálně to není úplně špatné, ale jít na to do kina, tak odcházím nasraný ještě víc. Jako kulisa při pečení cukroví či rozbalování dárků o Vánocích to možná poslouží dobře, jinak ztráta času. 4/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čakal som to ďaleko horšie popravde, no toto je pomerne stráviteľná jednohubka, ktorá zhruba od polovice aspoň odsýpa, keď už nie je mimoriadne veľkou zábavou, ktorú si bude divák dlhodobejšie pamätať. A viete čo, dám aj tretiu. Veď kto ma zastaví :D A mimochodom, horor to príliš nie je. Je to skôr taká temnejšia rozprávka .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Seveřané umí točit krvavé komedie, jako jsou třeba dva díly Mrtvého sněhu... Jenže tady opět někdo nevěděl, kam film zacílit, a proto se sice umírá, ale v náznacích nebo jen mimo kameru - a já se na ten rampouch tak těšil, proto se vtipkuje, ale ne zas moc, byť pro fuck se nejde daleko. Kromě komedie a hororu tu máme sociální drama o rozklížené rodině (jak oblíbený a omšelý motiv) a společenskou kritiku k tomu, kdy z neustálého porovnávání USA a Norska nakonec severská země nevychází jako jednoznačný vítěz. A připomínka dohody z Osla působí ve světle současného dění jak sud střelného prachu před odpálením, což tvůrci samozřejmě nemohli tušit. Z celé té satiry mi pak vychází, že dle tvůrců jsou blbci Američani i Norové, nejšťastnější národ na světě s ledovým srdcem. To ale asi záměr nebyl. Filmu by prospělo zkrácení alespoň o dvacet minut. Každopádně na jedno podívání proč ne, pár veselých scének se najde - mezi nejlepšími je honička na saních. A to řádění skřítků se natolik podobalo gremlinům, že jsem je tam chvílemi viděl... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

There's Something in the Barn je vyloženě rodinnou komedií s hororovými prvky kdy je vám hned od začátku jasný, že nikomu ze členů rodiny se nic nestane. Zpočátku jsem měl strach, že skřet ve stodole bude jen jeden. Naštěstí ne, protože to by byla nuda. Jinak jde klasicky o film o rodince která nedokáže držet pospolu(nejvíc asi hapruje vztah dcery s macechou) a tak musí přijít něco co je stmelí a ukáže sílu rodiny. A jsou to právě nasraní skřeti kteří se jim budou snažit zdevastovat nejen jejich novej domov a přitom je ještě připravit i o jejich životy. A tak může začít zběsilá taškařice. Nejde sice o nic extra ale když jsou ty Vánoce budu shovívavej. Mimo to ruku na srdce. 100raději se kouknu na nějakej novej vánoční horor(sice né tak kvalitní) než o5 koukat na x krát viděnou klasiku kterou zase pouští v bedně. A i proto ty 3hvězdy dám. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vánoční pohádková absurdita s příměsí drsnějších scén. Americká čtyřčlenná rodina zdědí v Norsku horský dům se stodolou, ve které přebývá prastarý skřet. Přesněji řečeno stodolový elf. Ctíte-li jeho pravidla je úslužný, jakmile ho ale naštvete, tak povolá své kamarády a začíná boj o život. Film sice budí dojem originality, ale s řadou prvků v něm obsažených je možné se setkat v různých variantách filmů obdobného ražení, přičemž tenhle mění prudce své pojetí. Počáteční tajemné odhalování  neznámé bytosti nejmladším členem rodiny vystřídá zběsilý souboj o život. A závěr je nastaven zbytečně v dojemném duchu. Většina filmu se odehrává v přítmí a nevyniknou tolik střety a šarvátky se skřety. Vše je velmi absurdní a rozpustilé. Určitě pobaví svou originalitou scéna, kdy otec se synem se vydávají na úprk před malými zabijáky a ti po nich vrhají kotoučové pily. Slabší už je to se samotnými zabitími. Je jich pomálu. Gore asi zavál sníh, takže vraždění je na dost mírné úrovni, přičemž by brutální explicitnost filmu přímo slušela. Závěr celkem vybočuje a do celku moc nezapadá. Herecká sestava  neměla daleko do zoufalosti. Do očí práskne táta Martina Starra, co má až moc vzhled a chování outsidera. Amrita Acharia v roli macechy byla o něco lepší. Představitelé nezletilých absolutně v ničem nevynikli. Magnus Martens neplní úlohu dokonale zručného režiséra. Zlí skřeti nejsou objevný námět, i tak je dobré film vidět pro jeho smysl pro absurditu a intenzivní rušení poklidné vánoční atmosféry. 7|10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Doma mi momentálně svítí několik elfů, tak doufám, že mě za to hodnocení, v noci nepřeříznou vejpůl. Vánoční, lehce Hororová pohádka, která neurazí, ale ani bůhvíjak nenadchne. Potěší příjemná zimní atmosféra, nějaká ta koleda, pár povedených fórků a nechybí ani nějaký ten kill (přejetí policistky asi jediná krvavější scéna), i když v tomhle směru, se to drželo hodně při zemi, ale chápu - přístupné od 12 let. Každopádně, mohlo to být o dvacet minut kratší, v závěru už na mě doléhala nuda, rodinka na mě nepůsobila úplně sympatickým dojmem a to zelený plátno při jízdě na lyžosáňkách, bylo do očí bijící. Ale jako momentální oddechovka před Vánocemi, na jedno zhlédnutí asi dobrý, ale klasikou, kterou bych musel vidět nutně každý rok o svátky, se to u mě určitě nestane. (18. hodnocení, 4. komentář) ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc komedie než horor. Jako komedie je snímek solidní, v hlavní roli se zpovykanou a ignorantskou americkou rodinkou, která se přistěhuje před vánočními svátky do zasněženého Norska s naivní představou, že si tam bude fotit selfie se soby a každý večer sledovat polární záři. Společnost jí dělá kolorit tamních svérázných postaviček, přičemž film si satiricky střílí ze stereotypů obou národů. Jako horor nicméně film zklamává v tom, že zpočátku navnadí na krvavě drsnou podívanou typu Krampus nebo Šílená noc (a ano, v pár okamžicích se toto naplní), ale celkově je ve srovnání s nimi strašlivě vyměklý, skoro až rodinný. Na pořádnou akci se dlouho čeká až do poslední třetiny, která je solidně napěchovaná, ale zas v ní jdou dost stranou logika i dříve nastavená pravidla. Vánoční klasika z toho asi nebude i proto, že spíš než hlučným a přihlouplým hlavním hrdinům, vykresleným ve výsměšně nesympatickém světle, je naopak větší důvod fandit jejich klid a pořádek milujícím protivníkům. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď nevieš reálne vystrašiť, tak si nahodíš vianočný sveter, dáš tam pár škandinávskych škaredníkov z mýtov a legiend a bude to akože sranda. Lebo elfovia, gnómovia a hlavne trollovia nie sú len na internete. Film Niečo je v stodole odkazuje na to, že tam nemusíte nájsť len čeľadína, ako vám práši slúžku, ale že sa tam môže ukrývať niečo hrôzostrašnejšie než kopulujúci personál. Len škoda, že aj v tých hrôzach film vyznieva skôr smiešne. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se někdo snaží hrát si na Wirkolu (Šílená noc), ale není to Wirkola. Tohle je jen úplně zbytečná, bezduchá, laciná, béčková zábava, ve které je všechno strašně špatně. Nevýrazní skřítci se špatnými maskami vraždí rodinku v domě nezábavným způsobem a celé je to hrozně levně natočeno, bez lepšího gore, bez lepších charakterů a s nezáživným průběhem i koncem. Hrozná ptákovina, jít na tohle do kina, uvažoval bych i o daleko nižším hodnocení. ()

Othello odpad!

všechny recenze uživatele

Není nic horšího než sledovat standardní komerční film, jehož všechny limity nevycházejí z nedostatku prostředků či nějakého tření během procesu natáčení, nýbrž proto, že je tady všechno všem úplně jedno. Kamera je hnusná, herci jedou na první dobrou, scénář jenom variuje zažitá klišé v úporné snaze stát se vánoční klasikou, není tu žádný nápad, nenavazuje střih, chybí úvody k některým sekvencím a trikové scény jsou vyloženě k poblití (a ještě by tam ani nemusely být). V neposlední řadě jsou všechny pokusy o humor nepopsatelně trapný, až se kroutíte studem za všechny zúčastněné. Hodně to upomíná současné německé pokusy o rodinné komedie s Elyasem M'Barekem, čímž se dokazuje, že na určité úrovni finsko-německá osa zla ještě má své ostří. Napsat, že "film je řemeslně bezchybný, sympaticky obsazený" prakticky není možné pokud nejste již úplně rezignovaní. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ideální nastavení pro tento počin zní tak, že si předtím zajdete s pár přáteli na několik pohárků svařeného vína, protože pak si tuto neskutečnou šílenost jaksepatří užijete. Je totiž na první pohled jasné, že o horor zde skutečně půjde až na druhém místě. Do popředí se zde dere ujetá komediální stránka, která nabízí několik skutečně vydařených momentů, u nichž se smálo celé kino (asi sedm lidí). Pokud jste tedy duševně a především psychicky připravení na to, že jdete do kina na nenáročnou a bláznivou komediální jednohubku s lehkými hororovými prvky, snímek There's Something in the Barn Vám v rámci svých možností doručí přesně to co od něj čekáte. A to mi tentokrát ke spokojenosti opravdu stačí. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Americká rodinka narazí na norského trpaslíka, který lpí na svém klidu, kterýmu zpovykaní Amíci nechtějí dopřát. Dalo se na to dívat, ale jako u mnoha severských filmů moc nechápu, na jaké publikum autoři cílí. Aby tím oslovili hororovou komunitu je film málo temný a krvavý a pro děti je to naopak zase krvavé příliš. No a norský humor..............ne že by se tu člověk neusmál, ale na vyložené zasmání tu není vlastně nic. Kvituju vizuál trpaslíka a celkem si mi líbilo, že závěrečné zúčtování bylo celkem dlouhé a v určitých momentech mělo i grády. Ale celkově to je snadno zapomenutelný průměr a můžu si jen představovat, co by s tím dokázal udělat třeba Wirkola. 50% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Rodinná hororová rozprávočka o tom, ako trpaslíci keď sa na nich vykašlala Snehulienka sa presťahovali do Nórska a prácu v bani zavesili na klinec. A začali sa radšej prežierať sušienkami či kasou a najradšej robili zle novo presťahovaným americkým naivným rodinám. Niečo podobne som pred časom videl a viem, že to bolo o veľa temnejšie a aj škriatkovia boli lepšie spracovaný a nevyzerali ako záhradný trpaslíkovia z tohto filmu. Bolo to naozaj úsmevne, ale keby sa to pojalo viac vážne, mohlo by to sláviť nejaký väčší úspech, ale takto tá celá forma vyznela do prázdna. chýbala tu atmosféra a aj väčšia intenzita  a aj keď ku koncu film ponúkol nejaké svižnejšie scény, tak na dĺžku filmu, to bolo aj tak slabota. A nepotešil ani fakt, že všetko podstatné bolo mimo záber a práve v tomto mal byť oveľa udrenejší, keď všetko ostatné malo rozprávkový look. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Horor pre -nášťročné deti, aký prichádza takmer každý rok pred Vianocami, z nórskej produkcie vštepuje detičkám do vykradnutých mozočkov že napriek tomu že už ani Nórsko neprikyvuje USA vo všetkom, ale aj tak zase raz budú kamaráti...tento štýl ma dokáže nečakane dobre pobaviť a včase keď trpaslíci objavili skrinku s chlastom som sa dokonca celkom z chuti zasmial. Toto asi najviac poteší rodičov ktorý svojho krpca presvedčia nech si na Vianoce pozrú spolu film a už to nebude rozprávka ani Marvelovka (teda vlastne tiež rozprávka) ale akože horor... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě odpad dát nemohu. Protože ač pro děti , tak určitá profesionalita v tom filmu je. Ale jinak jen chabej pokus o nějakou hororovou komedii. Ono tam totiž kromě pár malejch scének není zhola nic. 30%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Občas blbá trapárna, občas docela slušná prdel, zejména když se chlastá. Elfy bych elfy nenazval, to jsou regulérní fantasy trpaslíci, které teda očividně není radno nasrat. Obecně tedy takový ten průměr na jedno podívání, který nenadchne, ani neurazí. 60% ()

Reklama

Reklama