Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

messiah 

všechny recenze uživatele

60% Nemůžu si pomoct, prostě mě to bavilo. Ona je to vlastně taková blbinka a klasická dvojnická záměna, vtipných situací není příliš, ale přesto je to film zábavný a se skvělou Sigurney Weaver. Ono je totiž lepší někdy humor přišetřit, než ho použít víc než by se hodilo. Zde je mu věnován prostor přiměřený. Samozřejmě jde o příběh nereálný a dost zromantizovaný, ale přesto lidský a milý. Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, jenže na ty čtyři to asi fakt není, takže skvělé tři. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film a geniální Kline - je to jeden z nejproměnlivějších herců vůbec. Zde navíc hraje dvojroli. Je vidět, že scénárista Gary Ross věděl o čem píše - byl politickým poradcem několika prezidentských kandidátů a za svůj scénář byl právem nominován na Oscara. Nejraději mám scénu, kdy Kevin elegantně najde úspory v rozpočtu - moc rád bych viděl podobnou komedii z českého prostředí (no úplně jistě to nevím). ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá Oscar za scénář? Ten má tolik trhlin v logice, že by to musela být crazy komedie, aby to dávalo nějaký smysl. Ale tak to není. Doktor by hned na začátku musel poznat, že jde o jiného muže, pak je tu hlas a asi dalších padesát věcí. Snad pro někoho, kdo jen povrchně sleduje děj, může být film něčím víc, než jen lehkou zábavou. Ono to totiž není téměř vůbec vtipné, takže jediné, co zbývá, je romantický film. Do toho je kýčovitě namíchaná pohádka o sociálních podporách nového prezidenta a zloduch poradce ostrouhá. Jak tohle může mít 71%, to nechápu. když něco na tohle téma, tak "Byl jsem při tom". ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

We've got so many problems, that we don't even want to look at them anymore. They just blend together into this great, big noise and pretty soon we can't even hear ourselves think. Pokus protlačit tunelem pro milenky do Oválné pracovny komouše se od Slováka židovského původu jménem Ivan dá očekávat. Dave není určen pro republikánské publikum, i když právě tomu by Daveova neamerická politika plné zaměstnanosti mohla bodnout. Reitman servíruje nenápadně antisystémovou politickou pohádku o hacknutí [porouchaných] demokratických mechanismů instalací osvíceného 'trouby', kterému záleží na osudech dětí bez domova víc než na kampani na navýšení spokojenosti spotřebitelů. Prosťáček Dave! Přiznávám, byl jsem dojatý víc než jednou - když začal Dave na 55:53 formulovat politiku; když se k veslu dostal viceprezident Ben 'Gandhi' Kingsley, když pod tělem umírajícího prezidenta zasténala krásná mladá patriotická sekretářka Laura Linney. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jednu sobotu večer se mi nějak nechtělo spát a do oka mi padla romantická komedie se Sigourney Weaver. A protože mám Sigourney hodně ráda, rozhodla jsem se, že se budu dívat. Nelituju. Ano, je to pohádka, strašně nepravděpodobný děj, sem tam klišé, ale na druhou stranu byly některé zvraty zajímavé a scénář docela propracovaný. Hodně rozporuplný děj, když o tom tak přemýšlím. Ale co, Kevin Kline byl sympaťák, Sigourney ani nic zkazit neumí, ve výsledku to byla příjemná oddechová podívaná. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)

Reklama

Reklama