Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na klasický vřískotovský teenagerovský vyvražďovák, který vládl druhé polovině devadesátých let, je to, alespoň zpočátku, poměrně zajímavá záležitost. Má to dobrý rozjezd a dobrý nápad zapojit do příběhu městské legendy (urban legend) a založit na nich vraždění. Alespoň jsou jednotlivé vraždy nápadité (čehož se u podobných filmů často nedočkáme). Ke konci se to však už zvrhne v jeden velký nelogický slepenec klišovitých scén, a závěrečná pointa tomu už jen přidala třešničku na dortu klišovitosti. Což je opravdu škoda. Ale! Už před lety mě tento film zaujal identitou vraha, stále ještě neobvyklý tah v podobných filmech... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Temná legenda je jen vyvražďovačka, která se snaží kopírovat Vřískot a podobné filmy. Jenže když už se z hororu stane jen obyčejná vyvražďovačka jako v tomto případě, tak by tam měl být aspoň pořádný, neobyčejný, hustý, charizmatický a hlavně stylový zabiják. Tady ho bohužel postrádám. A závěrečné rozuzlení mě taky nějak extra nenadchlo. 2 hvězdy. PS: Cameo Roberta “Freddyho“ Englunda potěšilo. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Dobrý, vzrušující začátek s příjemnou hudbou. Scéna na benzinové pumpě z koktavým pumpařem Mice Danelem je povedená. CITÁT - PROFESOR WEXLER ( Robert Englund ) Krajová ( Urban ) legenda je soudobý folklór předávaný dál jako skutečný příběh.......... Jenže v tomto příběhu je někdo, kdo všechny ty legendy zná a rozhodl se, že je uskuteční. " Odchod " lady Eviry ( GOTH4 ) byl smutný. Ikdyž je to ve filmu zjevně záporná postava, je jí prostě škoda. Jen jedna věc mě docela zarazila. Ve filmu je směr Gothic a EMO trochu urbanisticky pojatý. Tyto dva směry mají totiž společnou jen černou barvu. CITÁT - Buď ráda, že jsi nerosvítila.......... Lehce nadprůměrný snímek, který mě udržel v křesle až do samotného konce. Ve filmu si také zahráli Alicia Witt jako NATALIE a Rebecca Gayheart jako BRENDA. Legenda nám tu pomalu vylézá na povrch. Já osobně mám rád legendu o vyjmuté ledvině. A co vy ? Nechcete se stát krajovou legendou ? ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla paráda! Obrovská sbírka slavných, hvězdných xichtů a nejkomplexnější sbírka hororových klišé - vrah na zadním sedadle auta, nestartující auto, prchající blondýna které se s každým krokem zvětšuje výstřih, nefunkční telefon, geniální, předvídající vrah, který umí doslova číst budoucnost a mohl bych jmenovat dál a dál, ale nechci až tak moc spoilerovat. Já tyhle teen blbosti prostě žeru. 75% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný slasher, který sice nedosahuje kvalit Vřískotu, ale i tak dokáže člověka udržet v napětí. Samotnej příběh sice není nikterak originální ale kdo by to u tohohle filmu čekal:-) Nejvíc mě překvapily ale herci, enní nijaký tajemstvím že herci ve slasherech nějak moc hrát nemusí ale myslím si že Alicia Witt či Jared Leto zahrály perfektně to co měly. A ani Englund či Dourif vůbec nezklamaly(ostatně začáteční scénu považuji za nejlepší na celým filmu), filmu moc pomohla i hudba od Yunga, která byla více méně dynamická a dala se poslouchat. Mno abych zbytečně neplkal rozhodně to zkouknětě u mě se jedná o druhý nejlepší slasher. Výborně! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v kanadském státě Ontario ve městech Uxbridge, Toronto a Peterborough. (Terva)
  • Ve filmu se sešli tři herci starších známých hororových sérií, konkrétně Robert Englund ze série Noční Můry v Elm Street, Danielle Harris ze série Halloween a Brad Dourif z filmů Chucky. (Terva)

Reklama

Reklama