Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký western o čtveřici odvážných pistolnic, které se vydávají na cestu za klidným životem. Jejich příběh začíná v městečku Echo City, kde se prostitutka Cody Zamorová zastane své kolegyně Anity Crownové, obtěžované chlípným zákazníkem, a když muž vytáhne pistoli, je rychlejší a zastřelí ho. Před šibenicí ji zachrání Anita s dalšími dvěma prostitutkami, Eileen Spenserovou a Lili Laronetovou, a pak společně uprchnou z městečka... Vdova po zabitém muži si však najme dva detektivy Pinkertonovy agentury, a pověří je úkolem uprchlice najít, dostihnout a potrestat. Ty se cestou rozhodnou, že zanechají "nejstaršího řemesla", usadí se na pozemcích, které zdědila Anita po manželovi a začnou podnikat s penězi, které má v bance uloženy Cody. Cesta však zdaleka není tak jednoduchá, jak se zdála... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane sympatický feministický  pokus o zobrazenie divokého západu z pohľadu štyroch krásnych žien, ktorý však nanešťastie zráža celkové spracovanie, počnúc nejednoznačným scenárom, až po neohrabanú réžiu, "vďaka" ktorej  sú takmer všetky akčné scény skôr na smiech. Bod naviac za fakt pekné herečky a Goldsmithovu hudbu. 50%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Čtyři pistolnice, přesto se výsledek místy rovná posezení v trávě plné otravného hmyzu!! Aneb ženy opouštějí nevěstinec a vstupují do ryze mužského žánru. Škoda, že se tvůrci až tak moc uspokojili konvenčním zpracováním, jen prostě do sedel posadili ženské. A všechny ty přestřelky, záběry na scenérie a mnohokrát viděné situace tak nějak odezní a moc toho nezůstane. A nezůstalo ani onoho roku 1994. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Čtveřice sympatických hereček v pohodě utáhne tento nesměle feministický western i přes neobjevný scénář a průměrnou režii, která si s akcí příliš nerozumí. Tudíž veškeré zpomalovačky na odhodlané hrdinky se zbraněmi působí spíš úsměvně – obzvlášť když se nějak opomnělo vysvětlit, kde životem otloukané prostitutky sebraly dovednosti zkušených pistolnic. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Napoprvé bez recenze jsem dal 3* , nyní ubral na 2, 55% sedí, ale dolů. Příběh není špatný, ale hodně drhne, i na postavách. U všech člověk pochybuje, proč skončily v nevěstinci. A např. Cody (Madeleine Stowe) je tak nečitelná, že člověk neví, do jaké kategorie jí zařadit. Eileen - Andie MacDowell -  střílí puškou od boku, jako by se nechumelilo a Anita (Mary Stuart Masterson), se tváří, že uprchla spíše z kláštera, než z bordelu. A tak nejsympatičtější je Lili - Drew Barrymore - která je tak sexy, že jako pistolnice je jí opravdu velká škoda. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pochybuji, že by se takový příběh mohl na divokém západě stát, ale jako filmový příběh je zajímavý. Snímek je sice plný klišé, ale coby westernová zábava funguje dobře. Kdo by nechtěl vidět mladé ženy s kolty proklatě nízko mstící se za bezpráví a ponižování. A tak tu máme možnost vidět něco, co tu do této doby ještě nebylo. Ženy střílejí, jakoby se se zbraněmi už narodili a jejich drsná nátura je nezpochybnitelná. Jo jo, tady by se jeden rozmyslel doma odvětit, že ta pečeně je málo pečená. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Film je dějově z 19. století a písmo (hrob, hledáček Kody, nápisy atd.), kterým se píše je současné. V tu dobu ovšem byl používán kurent. (Peltaga)

Reklama

Reklama