Reklama

Reklama

Donggam

Trailer
Jižní Korea, 2000, 110 min

Příběh se točí okolo dvojice studentů ze stejné university, kteří spolu začnou mluvit přes radiopřijímač a rozhodnou se setkat. Po nevydařené schůzce zjistí, že je od sebe dělí 21 let. So-eun (Ha-Neul Kim) žije v roce 1979 a In (Ji-tae Yu) v roce 2000. Jejich neuvěřitelná komunikace ale pokračuje a nabere nečekané otáčky. (venus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Další z krásných melodramat, v tomto případě až snových, okořeněný mojí oblíbenou herečkou Ha-neul Kim. Natočen tak něžně a přirozeně, jak to jen koreici umí. A jak napsala May: "Toci se spousta filmu, ktere si kladou za cil vyzdimat z divaka za kazdou cenu slzy, ale ani zdaleka se jejich pociny nemuzou rovnat necemu tak prirozene kouzelnemu jako je Ditto."... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl Siworae, tak si ho při sledování Donggama okamžitě připomene. Křehoučký a citlivý příběh, tak jak to jen korejci umí s originálním námětem jako je radioamatérština, která je mně na hony vzdálená. Tady ovšem nabývá úplně jiných rozměrů, jen mi tady chybělo trochu víc šlápnout do té romantické linie, ale ve velké míře jí nahrazovala opět přenádherná hudba. Ovšem po seriálu Summer Scent jsem asi moc náročná. Nicméně souhlasím se slovy So-eun, že "muset nechat odejít ze svého srdce někoho, koho miluji, je nesmírně těžké, ne-li zcela nemožné". ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pomalý film. V jeho polovině jsem si říkala, že mě to trochu začíná nudit, ale hraje mi písnička doprovázející závěrečné titulky a já se cítím svým způsobem dojatá. Jednoduchá zápletka, životy pár lidí, trocha lásky, malý sci-fi prvek. Tenhle prostý film má něco do sebe, a to i přesto že má tak pomalé tempo. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Frekvence převedená do romance. Hlavní klad je ten, že to dalo parádní smysl a navíc to přesně odpovídalo mojí představě o cestování v čase, takže z tohohle pohledu super. Ta romantická linka je tam pro mě navíc, ale holt když je to téma filmu, tak se to dalo přežít. Plus tam bylo pár zajímavých myšlenek. 80% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Při svém strachu před prozrazením, že je zamilovaná se tak ostýchala až zalhala. Řekla, že vysílačka a radioamatérismus je její koníček. A tak se Soeun stala radioamatérkou proti své vůli. CITÁT - Je to můj koníček........... Je zamilovaná natolik, že si prostě přístroj vezme domů. Vysílačka je jí pak věnována s tím, že je stejně rozbitá. Jenže jednoho dne, nebo spíše noci, kdy dojde k zatmění měsíce vysílač ožije. Soeun se pak začne učit od neznámého hlasu se kterým začne skrze vysílačku mluvit. Jenže, když se chtějí sejít osobně, zjistí, že to nebude tak jednoduché. CITÁT - Který rok, že jsi to říkala ?.......... Je zajímavé, že korejští studenti tak nějak tvrdě věřili, že v roce 2000 bude konec světa. Alespoň tuhle myšlenku vůbec nezavrhují ba naopak, kdo tvrdí opak je divný. Musím přiznat, že jsem čekal romantiku, ale ne tak moc. Čekal jsem vážnější příběh, ale po sedmdesáti minutách jsem rezignoval a zjistil, že příběh je hodně romantický. Ve své podstatě sledujeme zamilované chování jedné mladé dívky. Někdy jsem se i nudil. Oba aktéři mluvící přes vysílač už chápou, že maj jiné časové období, ale zatím nevědí co s tím. Ikdyž chlapec něco již naznačil ohledně majetku, pozemků a peněz, leč tento směr zůstal jen u slov. CITÁT - Ne všechno je předurčeno........ Škoda, že nedojde k nějakému vyhrocení, třeba ty pozemky nebo krásně se nabízející politická situace v Korei - nic. Zůstalo to tvrdě v romantické linii. Tak nevím, zda je to škoda nebo ne. CITÁT - Tak plyne čas....... ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama