Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Až Vám někdo příště řekne, že Johna Malkoviche znají jen z V kůži Johna Malkoviche, tak jim do huby nacpěte tenhle film. O myších a lidech mi unikal hodně dlouhou dobu, ale až nadšený kolega z práce mě dokopal k tomu, abych se na film ve výsledku podíval a nemůžu proti tomuhle filmu říct vůbec nic. O myších a lidech je naprosto úžasná studnice lidských emocí každého z nás. Je o nás všech a obsahuje snad každý druh lidské bytosti. To všechno je pak zapojeno do jednoduchého, ale o to silnějšího příběhu, který dokáže napsat jenom život. Jo a John Malkovich? Na toho tady už nikdy nezapomenete. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco spracovaný román Johna Steinbecka, ktorý si zakladá hlavne na výborne vykreslených charakteroch hlavných postáv a dokonalom výkone Johna Malkovicha. Tak krásne clivou atmosférou sa môže pochváliť iba málo filmov, hlavne od momentu dohody ohľadom spoločného bývania vo vlastnom medzi ústrednou dvojicou a starým pánom. 85/100 ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Původně jsem Garyho Sinise podezřívala, že se zhostil režírování, aby si konečně zahrál v hlavní roli. Jestli tomu tak bylo, pak jen dobře. Prokázal, že je dobrý herec, ale především výborný režisér. Málokdy se podaří převod knihy do filmové podoby a v případě klasiky je to ještě horší. Sinise se úkolu ujal parádně a natočil perfektní snímek. Škoda, že od té doby se mu do režírování nechce. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem zbaven prokletí - ano, filmovou adaptaci knihy lze zpracovat na jedničku. O myších a lidech Johna Steinbecka se mi strašně líbilo a tento film Garyho Sinise (který si současně zahrál postavu George) mu vzdal hold se vší grácií. Velkou měrou se na výsledné kvalitě podílel i představitel jeho společníka, pomalejšího Lennieho, kterého ztvárnil skvělý John Malkovich. Děkuji a doporučuji! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Steinbeckovu predlohu som čítal tak dávno, že som ňou pri sledovaní filmu nebol ovplyvnený. Príbeh Georgea nútene striedajúceho prácu na rôznych farmách, pretože vláči so sebou trestaneckú guľu v podobe retardovaného Lennyho ma síce zaujal, ale nenadchol. Oni mi tí americkí filmoví retardovia pripadajú príliš šablónovití, a to bez ohľadu na to, či ich stvárňuje Dustin Hoffman, Bobby Lee Thornton, Tom Hanks alebo John Malkovich. Od diváka sa očakáva, že ich budú chápať a prehliadať dôsledky ich neschopnosti žiť medzi ostatnými. To je však možné iba dovtedy, kým hladkanie kožúšku nezačne myšku, šteniatko alebo zatúlanú nevestu majiteľa farmy obťažovať. Potom je nutné príbeh uzavrieť, aby divák nezačal rozmýšľať nad užitočnosťou prevencie. Inak Gary Sinise sa ako koproducent, režisér a herec osvedčil, ale viac vyťažiť z predlohy asi nebolo možné. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama