Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1961. Jsou to už dva roky, co hrdinové z prvního dílu Pomády ukončili svá studia. Přesto však tyto mladé dámy i pánové zůstávají typickými představiteli své doby. Stephanie se však přes léto změnila. Hledá novou lásku. Jinou než s Johnym. Objevuje se Michael, který se do Stephanie bezhlavě zamiluje. Ta ho zatím nevnímá. I další příběh vzdává úsměvný hold tehdy módním sukním, seznamování s dívkami a mladým láskám. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (153)

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Pomáda 2 neměla šanci na úspěch už v době, kdy vznikla. Každý ji tehdy a stejně tak i dnes (stejně jako já) bude vždy srovnávat s jedničkou v podání Olivie Newton John a Johna Travolty. A vždy prohraje. Ano i první film nebylo bůhví co, ale zpívající Olivie a tančící Travolta to v pohodě zachránili a udělali z Pomády takový oddychový kult. Dvojka dělá ale ze sebe leda tak trapnou záležitost, která by měla být raději zapomenuta a zaváta prachem. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tím, že hudba je na nic. Za mě jsou písničky to, co ten film drží alespoň trochu nad vodou. Nejhorší je scénář, který za začátku vcelku ujde, ale pak se to zvrhne ve fantasmagorii, která mi připadala jako hodně špatná parodie. V celku to pak zachraňuje krásná Michelle Pfeiffer, za kterou je druhá hvězda. ()

Reklama

Ad4mson odpad!

všechny recenze uživatele

"Hřeben. Ááá jdeme na to." Televizi jsem pustil náhodou, když právě začínal tento "skvost". Říkal jsem si, že nebude špatné rozšířit si obzory, ale to byla VELKÁ chyba. Utrpěl jsem psychickou újmu třetího stupně... Nebudu zastírat, že nemám muzikály příliš v lásce. Utvrdila mě v tom stupidní slaďoučká limonáda Mamma Mia s uječenou Meryl Streep a sentimentálním Piercem Brosnanem. Třikrát tfuj. Avšak oproti Pomádě 2 se jedná o oscarový snímek. To co se tady odehrává překonalo všechny moje představy o tom, jak vypadá filmové peklo. Rádoby cool týpci prohánějící se na motorkách, kteří jsou asi tak drsní jako kapesníčky Zewa softies, školní dylinky s IQ menším než kterým disponuje štětka do hajzlu se promenádují v růžových a jiných příšerných oblečcích a pronášejí věty tak trapné, že by i nemluvně začalo nadávat. A hlavní hrdinka Michelle Pfeiffer se zamiluje do toho anglického slušňáčka až teprve po tom, co si koupí motorku. Jinak je pro ní svým způsobem póvl a méněcenný. Pomáda 2 je odpornou zvratkou plavající v toaletní míse a ještě víc mi zhnusila pohled na tento žánr. Doporučit tedy můžu jen sebevrahům a masochistům, kterým je po srsti páchat na sobě taková zvěrstva. Ale občas je potřeba něco vytrpět... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak jaká je Pomáda 2, s 22% 233. nejhorší film? Inu kluci machrujou, holky jsou pipiny a slušňák se musí změnit na drsňáka, aby si ho všimla jeho vysněná kočka. Ta totiž nechce obyčejnýho kluka (i když je to největší hezoun ve škole) ale motorkáře. Tedy v podstatě totéž co první díl, jen ještě o něco pitomější. Caulfield nehraje a neumí zpívat, Pfeifferová v první větší roli je krásná, ale nehraje a zpívá průměrně. Hlavní průser je muzika - nic se nestalo hitem. Vtipné" songy jsou dementní, pokusy o dobové songy nevýrazné, balady jsou přeslazené 80s kýče (a to mám 80s balady rád) a pak je tu pár slušných 80s rockových fláků, které se ovšem do roku 1961 nehodí. K zapamatování snad jen Back To School Again. Odpad to ale není, filmařsky v pohodě, koukat se na to dá, nenudil jsem se a viděl jsem stokrát horší sračky. Dávám 2*, hodnocení na IMBD (4,5/10) je reálnější. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Choreografie 4/10/// +mladá Michelle Pfeiffer, zaujme Maxwell Caulfield a jistě nepřehlédnete Christophera McDonalda, poslouchatelné písničky, slušné texty -tehdejší móda a výrazy, jak mohou hrát uhrovité puberťáky dospělí třicátníci to nepochopím, slabší příběh než v prvním filmu, slabá taneční choreografie, o tanec tu opravdu nejde/// Ze začátku jsem z toho odvázanej nebyl. Děsná móda s přílišným přehráváním začínajících herců mě přímo odrazovala. Jenže s přibývajícími minutami jsem pronikal do příběhu i do hudebního žánru, který nám tento film nabízel a v závěru jsem se přistihl jak se celkem dobře bavím, podupávám si do rytmu a čekám na další hudební vsuvku. S odstupem skoro třiceti let tohle pokračování nevyzní tak špatně jak většina míní./// Celkem 63%/// ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • Annette Funicello měla původně hrát paní Masonovou, ale odstoupila kvůli problémům s rozvrhem. (HappySmile)

Související novinky

Prequel Pomády našel režiséra

Prequel Pomády našel režiséra

23.07.2020

Studio Paramount našlo režiséra pro svůj oznámený prequel muzikálu Pomáda. Snímek Summer Lovin’ natočí Brett Haley (V rytmu srdce, Všechny malé zázraky) scénáře od Leah McKendrick (M.F.A.). V… (více)

Pomáda se dočká prequelu

Pomáda se dočká prequelu

10.04.2019

41 let od premiéry slavného muzikálu Pomáda se studio Paramount Pictures rozhodlo pustit do práce na prequelu. Scénář píše John August (Velká ryba), příběh by pak měl pojednávat o létě, během kterého… (více)

Reklama

Reklama