Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (471)

blitzer 

všechny recenze uživatele

Večer jsem byl už unavenej, tak jsem si záměrně pustil nějakou blbůstku, u který nebude vadit, že uchrápnu. Ale kupodivu k tomu nedošlo a ani jsem se moc nenudil. A to i přesto, že film neoplývá kdovíjak propracovaným dějem a chvílemi dokonce jako by přešlapoval na místě (ideálně bych ho zkrátil tak o 15 minut). Film je totiž tak barevný, hravý, a nadýchaný, že mě docela naladil na pozitivní notu. Navíc mě občas rozesmál, zejména na místech, kde to zřejmě ani nebylo plánováno (choreografie a to především Mádlova :-)). Myslím si, že na dětské verzi ČSFD, by byl film v červených číslech, protože by tam našel svou cílovou skupinu. PS: Vojtka jsem poznal jen po hlase. Dva Kabátí songy, složené speciálně pro tenhle film, potěšily. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Pár pěkných písniček, hrozné počítačové animace, podivná choreografie a scénář, pár dobrých herců a zpěváků zbytečně ztracených v kupě nevkusu. Tohle všechno V PEŘINĚ je. Občas se zasmějete, ale většinu času budete jen znuděně sledovat urputně křečovité taneční kreace, písně bez kvalitního textu a animace, za něž by se mohli stydět i před 10 lety. České filmy ztrácí na kvalitě a nevidím žádné plus v honbě za 3D, u nás určitě ne. Ono to 3D s tou hloupou animací asi stejně bude nic moc a navíc věřím, že se máme co učit a kam se posouvat v klasické podobě filmu. U nás má 3D ještě hodně času a tohle je celkem marný pokus o ukázku nových technologií i na české poměry. Nakonec to vypadá, jako když se např. fotograf učí zacházet s bleskem, ale neumí používat fotoaparát samotný. ()

Reklama

Mia... 

všechny recenze uživatele

Tento zanr prilis neopevuji a neni to dle meho vkusu. Kazdopadne si mysiim, ze autori z nadpolovicni vetsiny dosahli toho, ceho dosahnout chteli a mozna diky prave tomu by se dalo ukol hodnotit jako splneny. To, ze se na to prilis nedalo divat je vec druha. Fantazie je velky pojem a tezko hodnotitelny, jelikoz fantazii se meze nekladou, zavisi na vkusu a vlastni velikosti. Fantazie je treba ocenit a proto 3*, ikdyz me se to ani v nejmensim nedotklo. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jestli něco nesnáším, tak jsou to bezesporu muzikály. Spojení pohádkové komedie s hudebními doprovody je však něco nového, naneštěstí ještě horšího. Tohle byl děs běs. Další hřebík do rakve české filmové tvorby. Přehršle známých herců vůbec nemohla vytáhnout tuhle příšernost ze dna, ani kdyby trakaře padaly. Při mnohých scénách jsem se cítil nadmíru trapně a nemohl jsem uvěřit, jak se tohle vůbec může dít. Velmi smutné zpracování již tak průměrného děje. Za to, že je to "pohádka" tedy dávám alespoň jednu hvězdu, ale vřele doporučuji vyhnout se této filmové záležitosti obrovitánským obloukem. 15% ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu 3 hvězdy a to z těchto důvodu: 1) Soundtrack se opravdu povedl a je mi jedno, že J. Mádl, N. Divišková a E. Balzerová neumí vůbec zpívat, 2) Choreografie se také povedla, herci a tanečníci předvádí vtipné kousky, 3) Barvy a vůbec celá vizualizace tohoto filmu, 4) První české 3D, které je na české poměry velice dobré a hlavně místy dobře funguje, na rozdíl od jiných 3D. 5) F.A. Brabec je šílený režisér a kameraman, což tomuto filmu hrozně pomohlo. Co k tomu ještě dodat? Je to hudební film, určený především pro děti a hlavně pro nenáročné diváky, kteří na tom nebudou hledat chyby. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Příběh filmu byl původně situován do idylických časů první republiky ve 20. až 30. let minulého století. S nápadem přesunout celý příběh do let padesátých přišla Jaroslava Pecharová, která je autorkou celé výtvarné koncepce filmu. (Taninaca)
  • Čistírna peří láká zákazníky sloganem s gramatickou chybou "Vyčistíme Vaší peřinu..." Správně však má být "Vaši". (skudiblik)
  • Ústřední děj filmu je situován na píseckém Havlíčkově náměstí, kde stojí i dům vykladačky snů Hildy. Budova ovšem filmařům pár dní před natáčením uštědřila několik bezesných nocí. Nepodařilo se totiž zastavit jeho plánovanou demolici, k níž došlo pouhé dva týdny před začátkem natáčení, a tak musel architekt Jindřich Goetz postavit celý štít domu znova. (Taninaca)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama