Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (471)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Peřinová variace na Rebely.Bohužel ne každá snaha o "muzikál" je oceněna a zde je ten špatný případ.Fantaz magoria svět v peřině nebyl špatný krásně barevný a zajímavý - tvůrci by udělali lépe, kdyby se více věnovali těm snům než realitě,které máme všichni plné zuby.Pěvecká stránka věci stála hlavně na Lucce Bílé,která jako vždy excelovala a hlavně díky ní a Karlu Rodenovi si tento film zaslouží 1/5. Zbytek pěvecké snahy byl marný...paní Hilda alias metalistická Cruela mi vadí i jako herečka v jiných filmech,takže její část věci něják raději nebudu komentovat, Bolek byl skvělý,děti rozkošné,blond Bárbie pěkně trapná - a vypadala jako mladá Borhyová,Vilhelmová si zahrála perfektní mini roli fiflenky a překvapení v podobě Filipa(syna Lucky)bylo zajímavé - a bohužel nemilé překvapení v podobě Dariny ale to se dalo přežít se zavřenýma očima a zacpanýma ušima.Jiří Mádl byl navýsost příšerná postava co se týče toho,že si u plakátu leští bambus a zasněně chodí po ulicích - ať si klidně chodí ale HLAVNĚ ať NEZPÍVÁ PROSÍM!..Barevný film je supr nápad moc se mi takový styl líbí + zpěv Lucky + fantaziální svět snů+bájový pokoj těch malých dětí byl super(vždycky jsem o takovém pohádkovém pokoji snila)=20% bohužel.První role Karla Rodena za poslední rok o které můžu říct,že se mi v ní moc líbil a ničím mi nevadil - je to herec,který si tak může i říkat a zde je prostě skvěle komediální toť vše. ()

Damiel odpad!

všechny recenze uživatele

0 % - Tento Brabcův počin nahrává všem, kdo kritizují financování kinematografie ze státního rozpočtu. Tuto nesmyslnou stominutovku, jíž označit za film je urážkou kinematografie, nezvládne ani nejotrlejší divák. Děj (pokud tam nějaký je) nedává smysl, postavy působí, že jsou na drogách, písničky jedna jako druhá jsou otravné svými infantilními texty. Kladem je pouze hezká stylizace Písku. Doteď jsem si myslel, že dno české kinematografie je Kameňák. Už to neplatí. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Takhle střelenou až pošahanou pohádku už jsem neviděla řádně dlouho. Vlastně když se trochu zamyslím asi nikdy. V té záplavě odpadů a 1* se asi člověk ptá proč jsem tomu dala 2*? Sama jsem se ptala, ale nemohla jsem si pomoct. Ta barevnost, která pokrývala všechny segmenty filmu se mi moc líbila. Písničky? No...dlouhé zamyšlení....texty stály za starou belu, aneb píseň o tom, když jsou děti samy do města nebo že skok je víc než krok, jsem ještě nikdy neslyšela a popravdě doufám, že už ani neuslyším. Ale na druhou stranu pár písní, které se mi líbily by se tam našly (spíše melodie než texty). Kupodivu mi tu Bílá nevadila, její syn ovšem ano aneb z něj herec fakt nebude, víc přihřátého Mádla jsem ještě neviděla a ano těm velkým výbuchům smíchu vděčím právě scénám s jeho "úžasnými tanečními kreacemi", a další herci i neherci byli tak v tom průměru. Takže podtrženo shrnuto ty 2* jsou prostě za to, že jsem se kupodivu bavila a po zhlédnutí jsem měla úsměv na tváři. ()

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Čeští tvůrci jsou asi tak dvacet let pozadu. V době, kdy jsou děti odkojeny Harry Potterem, jim nabídnou tenhle produkt a čekají stejný výsledek. Omyl. Diváci nad 6 let věku se budou nudit, vysmívat přehrávajícím hercům a červenat se u každého druhého pokusu o humor. Dětští herci jsou v poslední době v českých filmech opravdovým zlem a nejinak tomu je i tady. To vše ještě zvýrazňují nesedící postsynchrony. Nikol Moravcová je ozdobou filmu, ale neumí hrát a v celém filmu spíš působí jako chodící reklama na porno (dvojsmyslné věty o postelích, snech, hraní si v peřinách atd.). Choreografie při písních (které nesou Svobodův rukopis a jsou tak asi tím nejlepším na celém filmu) je jak ze základní umělecké školy a trikově jakbysmet. Bohužel čeští herci nemají oproti jejich hollywoodským kolegům ten luxus si dovolit odmítat filmy a tak i Roden jde ze sebe dělat šaška do takové slátatiny. O nějakém smysluplném příběhu tady nemůže být ani řeč a stále nedokážu pochopit, jak někdo může dobrovolně a zcela vážně jít na tohle kina. Brabec si může s Vorlíčkem směle podat ruku. PS. Nikdy by mě nenapadlo, že budou mít Kabáti v tomhle veledíle dvě autorské písně. A pro ty, kdo film ještě neviděli - nejsou to Opilci v dějinách ani Děvky ty to znaj :) ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Večer jsem byl už unavenej, tak jsem si záměrně pustil nějakou blbůstku, u který nebude vadit, že uchrápnu. Ale kupodivu k tomu nedošlo a ani jsem se moc nenudil. A to i přesto, že film neoplývá kdovíjak propracovaným dějem a chvílemi dokonce jako by přešlapoval na místě (ideálně bych ho zkrátil tak o 15 minut). Film je totiž tak barevný, hravý, a nadýchaný, že mě docela naladil na pozitivní notu. Navíc mě občas rozesmál, zejména na místech, kde to zřejmě ani nebylo plánováno (choreografie a to především Mádlova :-)). Myslím si, že na dětské verzi ČSFD, by byl film v červených číslech, protože by tam našel svou cílovou skupinu. PS: Vojtka jsem poznal jen po hlase. Dva Kabátí songy, složené speciálně pro tenhle film, potěšily. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Doslova románový příběh se váže ke vzniku ukolébavky, kterou dětem ve filmu zpívá Lucie Bílá. Vznikla totiž velmi krátce poté, co se na filmu V peřině začalo v roce 2004 pracovat. Jako skladatel tehdy na projektu spolupracoval legendární Karel Svoboda. „Zavolal mi, ať k němu přijedu, že pro mě něco má“, vzpomíná F. A. Brabec. „Když jsme dorazili, sedl ke klavíru a zahrál nám skvělou melodii.“ Scenárista Miroslav Adamec, který tehdy F. A. Brabce doprovázel, celou hudební momentku duchapřítomně natočil na mobilní telefon. Tehdy ještě oba tvůrci netušili, že tento krátký rozmazaný záznam se stane jediným a zcela unikátním dokumentem o spolupráci Karla Svobody na tomto filmu. (Taninaca)
  • Když tatínek (Karel Roden) telefonuje do kachnoservisu, tak si objedná kachny bez toho, aniž by se představil nebo řekl adresu doručení, a přesto mu jsou dodány. (SONY_)
  • Příběh filmu byl původně situován do idylických časů první republiky ve 20. až 30. let minulého století. S nápadem přesunout celý příběh do let padesátých přišla Jaroslava Pecharová, která je autorkou celé výtvarné koncepce filmu. (Taninaca)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama