Grizzly

(USA)

Horor / Thriller

USA, 1976, 97 min

William Girdler

Je to už pekne dávno čo som to videl ale dobre si pamätám aký som bol vyklepaný strachom, keď som sledoval ako malú osádku napáda veľká obluda a ničí im tam príbytky a potom sa na grizlyho vydal šerif z tej osady ale ako to už dopadlo ... ║Rozpočet $750,000(7.12.2007)

Na svoji dobu velice slušný "monster horror". Připadne mi docela slušně natočený, má stále jisté napětí, medvěď se zpočátku příliš neukazuje, veškeré útoky na lidské oběti jsou šikovně natočeny krátkými prostřihy z blízka, kdy tam vidíme tlapu, tak cákanec krve, tam letící ruku apod. ... A pokud se již medvěd ukáže v celé své parádě, je to skutečný medvěd, žádná maska nebo atrapa a ještě k tomu opravdový macek. Tohle musím u filmu opravdu zdůraznit jako velké plus. Jinak je to ale klasická honička za "obludou" někde v lese a do toho nějaké ty masakry, nic víc. Každopádně na svoji dobu hodně v pohodě dobrodružný horror.(19.5.2008)

V rozlehlých lesích jednoho amerického parku začíná řádit nebezpečný medvěd grizzly! Měří 4 metry (!), nejvíce mu chutnají bezbrané ženy, ale nepohrdne ani nevinným dítětem! Proti tomuto lidožravému zabijákovi vyrazí do boje místní šerif a zkušený lovec, sami ale netuší, do jakého nerovného boje se to pouští...! Dnes už skoro klasický snímek, kde se příroda spikne proti člověku. Ve většině záběrů potěší živý medvěd, osm mrtvých, trocha krve a několik vzduchem létajících končetin. To aranžování mrtvol na stromy jsem ale od toho medvěda moc nepochopil :) Jinak slušná oddychová jednohubka na páteční podvečer.(4.8.2010)

• nash.

Chlupatá variace Čelistí, která však postrádá jejich sílu a filmařské kouzlo. A přestože tu všichni mluví o čtyřmetrovém monstru, vnitřnosti lepých turistek létají vzduchem a mizerné herečky ječí úplně stejně jako jejich kolegyně z béčkových filmů čtyřicátách let, Asmanova kamera zabírá méďu, který na mnoha záběrech vypadá neškodně jako Pů.(2.9.2010)

From me,co sa tyka hodnotenia fajna stvorecka...samozrejme brane s ohladom na dobu,kedy sa to natacalo...V tuto dobu by sa tomu filmiku dalo najst desiatky chybyciek, ale kto, a preco by to robil...vo filmiku starom vyse 30rockov:) ! Lubil sa mi hlavne kontrast...Grizzly(1976) vs Rambo:First Blood :) ! Kto to zhliadne...urcite tam nieco z toho najde,krasa:)!!! Styri z piatich,nazdar(22.3.2008)

Celkom slušný monster film.Oveľa lepší,ako sa väčšinou očakáva od týchto filmov.Maco je obrovský a hodne desivý. Niekedy útoky medveďa vyzerajú síce podozrivo,ale stále sú na dobrej úrovni.Scenéria prírody je pekná,zvlášť keď je snímaná z helikoptéry.Záverečná konfrontácia medzi mužom a medveďom je najlepšia.Vo filme bol použitý riadny pravý grizzly a nie umelá atrapa.Dá sa povedať ,že tento film je suchozemská verzia filmu The Jaws.Pre milovníkov takýchto filmov priam povinnosť.(17.7.2009)

Na danu dobu spickovo natoceny horor o krvylacnom Grizzlym . Je mozne ze keby v 1975 nevznikli dokonale Celuste , tak by asi nevznikol Grizzly a aj ked sa na celuste nechyta , plne hodnotenie si zasluzi . Ked som to videl prvy krat nemal som ani 10 a kazdu chvilu som odvracal zrak a po rokoch Grizzly nestratil na svojich kvalitach takme nic . Stale dokaze drzat divaka pekne v napäti a nenudi ani na chvilu . Hudba do filmu sa hodi velmi dobre . Kvalitny film(3.11.2010)

• Tomes83

Když medvěd, tedy pardon dle předpokladů "Grizzly" napadl svou první oběť a jedním máchnutím tlapy ji uťal hlavu, říkal jsem si: ten ale musí mít ostré drápy! Když ji pak uťal i koňovi říkal jsem si: ten ale musí mít sílu! Když jsem pak medvěda uviděl:-))))) Proč když mohl mít žralok 8 metrů a vážit 2 tuny, nemohl mít medvěd 4 metry a vážit přes jednu tunu:-)(31.3.2012)

• Rodriguez

Kdybych to hodnotil před deseti lety, když jsem to viděl prvně, asi bych to hodnotil daleko lépe. Bohužel postupem let se u toho musím pousmát. Leč jsou tam stále ty působivé mezníky, které filmu dodávají šmrnc. Uťatá hlava turistky a finální s koněm... 25%(6.5.2012)

Už jste někdy viděli, jak gigantický grizzly jednou ranou utrhne koňi hlavu, nebo pár údery zlikviduje helikoptéru, tak to se na tento kousek učitě podívejte.(23.6.2007)

Hrozně dlouho si tento horůrek šel pro jasné 4*, ale konec to totálně zvrtal. Koňskou hlavou počínaje a přestřelkou u helikoptéry konče. V rámi žánru, tedy béčkových zvířecích hororů jde o těžký nadprůměr, a to neberu v potaz rok vzniku. Začátek neměl chybu a dlouho jsem myslel, že medvěda snad ani neuvidíme. Styl jako v Čelistech (1975). Ale postupně se nám více a více ukazoval, až byl ten nádherný medvěd v plné parádě na scéně skoro pořád. Opravdu krásný kousek. Když pominu tunu, ale opravdu tunu nelogičností a nepřesností, opravdu mi místy mrazilo a napětí se dalo krájet. Povedené, i když to ten konec opravdu celé pokazil. A ještě jednou nádherný medvěd!(10.3.2011)

Dnes už možná trochu úsměvný horor, který nijak nevybočuje z řady ostatních ekohororů. Záběry z pohledu vraždícího medvěda za doprovodu dramatické hudby, chamtivec, který odmítá uzavřít národní park z důvodu vlastního obohacení, znalec přírody, který nechce unikátního grizzlyho zabít, ale chytit... Většina scén z medvědem je opravdu spíš komických. ale vzhledem k tomu, že se jedná o film z roku 1976, musí to člověk brát s rezervou. Navíc Grizzly nenudí a po celou dobu dokáže udržet divákovu pozornost, což se leckterým současným filmům nedaří.(1.8.2010)

• Dejavu_UH

Amerika být drsná země. Být tam medvědi, kteří jednou ranou hlavu koně uraziti umí, a na něž nic jiného než tarasnice neplatí. Rozhledny lámou silou medvědí a pak prý že nic nevědí :) Americké filmové počátky dokážou být někdy i zábavné. Dávám 2 hvězdy.(24.4.2011)