Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Tohle je šílenost....první půlka filmu je naprosto špičková, napěti se výborně buduje a stupňuje...ovšem v momentě kdy se začnou hejbat kamenný a ocelový sochy, z bazénku vylejzat vodník, jde kvalita prudce dolů. I horory by v sobě měly mít alespoň nádech realističnosti, ale tady se z toho v druhé půlce stává fraška. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První půle docela fajn. Prostředí zámku je vymazlené a vizuálně dost bohaté. Pak už to jde úplně do kytek kvůli hrůzostrašným digitálním trikům a sebeparodicky teatrálním hereckým výkonům (Owen Wilson je v hororu lol af). Byla na tom vidět snaha udělat akční fantasy duchařinu pro celou rodinu, ale v tomhle pohádkovém zpracování je to stejná nuda, jako pozdějších 13 duchů. Film jsem si chtěl oživit, protože to byl v dětství můj první horor a dodnes vzpomínám, jak mi některé scény přivodily solidní noční můry. Dnes už to ale působí bohužel spíš směšně. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1000. hodnocený film: Film byl v mém hledáčku již hodně dlouhou dobu, až se mi jej nakonec podařilo i shlédnout. Skvělé herecké obsazení věstilo mnoho a já se tak těšil, až jsem to s tou dobrou náladou přepískl. Owen Wilson, Liam Neeson a Catherine Zeta-Jones tomuto filmu dali snad vše ze svého hereckého umu, ale stejně to bylo asi málo. Film má dobrou, ba co víc, skvělou zápletku, kdy se skupinka lidí vydá na osamělé panství, které je opředeno spoustou záhad, aby se zde podrobili zkoušce strachu, kdy bude na nich a jejich myslích prováděn experiment. Celá expozice a prostory filmu vypadají nádherně a jen těžko bych hledal srovnání s něčím podobným. Film se pak i dobře rozjel a já měl skutečně husí kůži po těle, ale závěrečná fáze a silueta ducha v prostěradle myšlenku dokonale zabily a já zase klesl v křesle jako malé kotě ke své kojící mámě. Pro mě to tedy bylo dost velké zklamání, ale i tak dávám 3*, protože zhruba první hodinu jsem se skutenčně moc dobře bavil. 3* ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Remake původního filmu z roku 1963, předělaný na thriller. Scénář je trošinku vylepšený, hlavně snahou dát nějaký pozitivní smysl závěru. Jinak asi největší pochvalu zaslouží zajímavé exteriéry a interiéry, točené převážně na zámku Harlaxton Manor v Anglii (historizující pseudorenesance z 30. let 19. století). Ale scénář se mi celkově nelíbi, stejně jako u prvního filmu (který je rozhodně umělečtější, nicméně nudný), takže sebelepší vizuální vylepšování či zvyšování "akce" tomu nepomůže. Prostě začíná to zřejmě už u literární předlohy. Propadák to sice není, ale slabší tři hvězdičky. ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Bezpochyby absolutní špička současné digitální trikové idiocie a autorské impotence. Obsazení Owena Wilsona dělá z filmu nechtěnou parodii. Jeho skon si v ničem nezadá se scénami ze Žhavých výstřelů či Scary Movie. Tento paskvil není třeba parodovat, je směšný sám o sobě. Navíc hloupý a nudný. Možná vůbec nejhorší vysokorozpočtový studiový film 90. let. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • Liam Neeson trpí strachem z výšek, a tak ve scéně, kdy v zahradním pavilónu šplhá vzhůru, aby zachránil Nell, nemusel svůj vyděšený výraz vůbec předstírat. (Tereza666)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 29. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama