Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých filmov, ktorý mal všetko čo potreboval. Alebo aspoň väčšinu. No na nedostatok výborných hercov (Neeson, Wilson) a znamych tvári (Zeta-Jones) sa stažovať nedá. Tak isto aj vysoký rozpočet je krásne vidno na perfektne gotickom zámku. Dokonca aj hudba stala za to, kde Jerry Goldmisth vyťahoval presne tie tony, ktoré pre navodenie strachu, napätia a atmosféry je potreba. No bohužiaľ nič s toho sa nepodarilo a celý film sa rozpadol, pod režisérskym dohľadom známeho kameramana (Jan de Bont), ktorý si tento krát vymenil stoličku a skratka to nezvládol, pretože na horor to malo dosť mizernú atmosféru s nulovým napätím, lakačkami a vlastne aj scenárom. A s tohto už ani snažiaci sa Goldmisth nič nezachráni. 50% - 2* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Áčková duchařina opájející se počítačovými efekty a monumentálním titulním barákem - zřejmě nejparádnějším a nejpropracovanějším strašidelným barákem, jaký kdy byl ve filmu k vidění.  A díky němu a příjemné Lili Taylor se to až do nudného pobíhacího digi finále docela dá. Bohužel, de Bont má cit pro akčňáky, ale ne pro horory a hrůzu ani výraznější napětí to fakt nebudí (škoda, že nerežíroval původně zamýšlený Wes Craven). A Owen Wilson je tu jak pěst na oko. Ve stejném roce byl natočen i vypečený DůM HRůZY, remake zase jiné klasické domovní duchařiny s Geoffrey Rushem, plus lahodně gotická Burtonova Ospalá dira, která to vyhrála na celé čáře. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Herecké hvězdy se moc nepředvedly a tíhu nehororové podívané na svých bedrech nesl režisér Jan de Bont, který byl vždy technicky velmi zdatný, ale vyprávění příběhu mu nikdy moc nešlo. Tady právě citelně chybí vtažení do děje a prožitek dost často vázne s absencí skutečně děsivých hororových scén. Vzhledem k přístupnosti se rozhodně nedá říct, že by film obsahoval drsné scény, jedna uražená hlava zase není až takový nářez. Z filmu se rozhodně dalo vytěžit víc, ale rozhodně se vyplatí ho vidět i přesto, že zrovna výrazných hororových kvalit má tak akorát. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První půle docela fajn. Prostředí zámku je vymazlené a vizuálně dost bohaté. Pak už to jde úplně do kytek kvůli hrůzostrašným digitálním trikům a sebeparodicky teatrálním hereckým výkonům (Owen Wilson je v hororu lol af). Byla na tom vidět snaha udělat akční fantasy duchařinu pro celou rodinu, ale v tomhle pohádkovém zpracování je to stejná nuda, jako pozdějších 13 duchů. Film jsem si chtěl oživit, protože to byl v dětství můj první horor a dodnes vzpomínám, jak mi některé scény přivodily solidní noční můry. Dnes už to ale působí bohužel spíš směšně. ()

Tommy987 odpad!

všechny recenze uživatele

Jan de Bont je režisér, ktorý svoj vrchol dosiahol hneď prvým filmom (Speed) a odvtedy to s ním ide dolu vodou. V Twisteri je pokles kvality len nepatrný a stále je to nadpriemerná záležitosť, Speed 2 už je prúser väčší a týmto paškvilom dosiahol už naprostého dna, akého je režisér schopný (dvojku Lary Croft si už pre istotu ani nepozriem, lebo ak to bude takto pokračovať, tak budú hroziť trvalé psychické následky...). Bez akejkoľvek nadsádzky hovorím, toto je jeden z najtrápnejších a najhorších filmov, aké som mal tú "česť" vidieť. Príšerné v každom aspekte. 0/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • Kyvadlo ve tvaru lví hlavy bylo dotvořeno digitálně. Během natáčení byla použita velká zelená koule. (Tereza666)
  • Extretiéry byly stejně jako některé záběry interiérů pořízeny v Hill House v anglickém Harlaxton Manor. (Tereza666)
  • Původní název filmu měl být The Haunting of Hill House. (Chatterer)

Reklama

Reklama