Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Film je plný emocí až to možný není. Vince jednoznačně předvádí své maximum, taková role mu sedí více, než ty komediální. Phoenix je taktéž výborný. Ruben to zvládl, i když s pár dírama, ale povedlo se. Romantická linka je možná trochu zbytečná, ale zas tak to nevadí. Myslím, že každý, kdo tento film uvidí si položí otázku, zda by i on pro svého nejlepšího přítele šel sedět nebo ne. Úplná Sofiina volba, morální dilema jako prase. Poslední minuty jsou opravdu ubíjející, jistě zamávají i s vámi, protože takový konec bych teda ani v nejmenším nečekal. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Neuvažujme nad tím, jak moc je tohle dobrodružství reálné a možné. Vžijme se prostě jen do té situace, že život člověka závisí jen a jen na tom, že sednete do letadla a necháte se zavřít na tři roky do fešáckého kriminálu deváté cenové skupiny, s naprosto nejistým výhledem na přežití. A tím ho zachráníte před popravou. Z Ameriky, země neomezených možností, do Malaysie, kde je taky možné úplně všecko. Vince Vaughn podává životní výkon. Drama je to prvotřídní se vším všudy. Určitě stojí za vidění. 85% ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Záver tohto filmu je pekne silná káva! Rozbeh v Malajzii (podľa tituliek to bolo Thajsko:) je pohodový, keď si traja hrdinovia užívajú slnko, more, hašiš a pekné thajky (pardón, Malajky:), potom nasleduje zdĺhavejšia časť presviedčania v Amerike... a na koniec príde krásny, romantický, depresivný, šokujúci, no proste úžasný záver, v ktorom vyniká mimoriadny herecký výkon Joaquina Phoenixa (ale aj Vaughn s Heche sú výborní). Nebyť pár detailov, tak je to za 5*. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Nezavinilo to jen kolo, ale špatné myšlení. Pýcha, která vždy předchází pádu. Absolutní neúcta k lidem a věcem (orangutany nechme raději stranou): bavit se v exotickém prostředí (vždycky jen na úkor domorodců, nikdy to není jinak), demonstrativní odhazování věcí (kolo bylo možná jediným majetkem chudého Malajce) a bohorovná likvidace zbylé drogy (proč jí zbylo tolik?). No jo, řeknete, "ať se mládí vydovádí", ale meze dovádivosti mádí nevytyčuje. Stejně tak jako odopovědnosti... Do tohoto bodu jsem se včera dodíval, dnes se rozhodnu, zda budu večer pokračovat nebo to nechám na své představivosti.... Nakonec mi to nedalo a podíval jsem se na celý film. Nevím, zda jsem udělal dobře, pravděpodobně ne. Příběh, který měl naději probudit ze spaní Šípkovou Růženku, skončil generálním obelháváním a osudovou romantickou láskou, pro níž SMRT nebude tou pravou živnou půdou... WELCOME TO PARADISE! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Z pohledu roku 2013 musím uznat, že je to velmi povedený thriller a vidět to o pár let dřív, je to jasná čtyřka. Trochu tomu chybělo větší napětí a spád, které se sice dostavilo, ale až ve finální části. Rozhodně jde ale o dost depresivní příběh o tom, kam až může dojít taková klukovina, jako je krádež kola. Možná, kdyby ubrali trochu té romantiky, která se do té situace tak nějak moc nehodila v té míře jak jsme viděli, určitě by to celý příběh o level zvedlo. Co jsem ale ocenila, byly sice krátké, ale působivé momenty s Joaquinem Phonixem, kde jsem pochopila, proč byl vybrán do pozdější role Johnyho Cashe. Rozhodně není jednoduché ocitnout se v takové situaci, jako byl Sheriff s Tonym, kteří se museli postavit čelem před nesmírně těžkou volbu a byli nucenii zapojit nejen svoje charakterové vlastnosti, ale i svědomí. "Žádná vina není zapomenuta, když o ní ví svědomí." ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama