Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na americkú komédiu určite nadpriemerná záležitosť. Príjemné herecké obsadenie, nevynímajúc sexy Michelle Trachtenberg. Vinnie Jones ako futbalový fanúšik exceluje a prebudil vo mne túžby na opätovné zhliadnutie Hooligans. Malý hitlerko dokázal rozosmiať, strápnenie Slovenska bolo nehorázne dobre vymyslené. Myslím, že režisér chcel poukázať práve na mylné Americké predstavy o krajine za veľkou mlákou. A to sa mu rozhodne vydarilo. Guilty pleasure ako vyšité.) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rozhodně „neodpadová“ záležitost, jak by se mohlo zprvu zdát. Přesto spíše úsměvná (než-li vtipná) báchorka o tom, kterak jedna záměna jmen může vykřesat jeden šílenej trip po Evropě. Napříč zvyky a tradicemi nás provede kvarteto kamarádů (tři průměrní hošani a rozkošná Michelle Trachtenberg) a dočkáme se i několika překvapení (bordel máma Xena, potetovanej Matt Damon, sociální Východ, malý Hitler, několik českých tváří a slušné množství párů koziček..).. Není to nic takového, jako když se člověk těšil po peripetiích s Jimovým koláčem na druhé Prcičky, ale tvůrci se určitě nemusejí stydět. Hodnocení pomáhá i absence fekálního humoru, nicméně jednou bohatě stačilo!! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Preboha, Jenny, ale ja predsa nespávam so všetkými ženami, ktoré stretnem! Spávam predsa aj s mužmi.“ Nič som nečakal, dokonca som si k tomu sadal takmer z donútenia. O to bolo príjemnejšie moje prekvapenie z nadupaného deja, ktorý nedisponuje oscarovými hereckými výkonmi, ani scenár á la Memento, ale berie dych strhujúcim tempom. Ak vás prvý vtip neosloví, zbombarduje vás druhý alebo tretí (prinajhoršom desiaty). Vrcholom je geniálny Miroslav Táborský ako zamestnanec bratislavského hotela, ktorý sa po prijatí prepitného (päť centov) otočí k šéfovi, vyfacká ho a ide si kúpiť vlastný (!). Celkovo je bratislavská pasáž excelentná (Hostel handra). Avšak i mimo nej vás čaká hromada vtipov (Hooligan Vinnie Jones, bitka robotov, elegantný Francúz v bielom oblečení, nudapláž, David Hasselhoff, incest, detský Hitler, hašišové koláčiky, najerotickejší salón minimálne v Amsterdame, nemecký šofér so spánkovým deficitom). ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný fim, který sice obsahuje stupidní scény (např. noční klub v Amstru), ale nepostrádá to, proč vlastně komedie vznikají. A to je zábava. Děj je velice jednoduchý a o to více nápaditý. Hlavní herci hrají solidně, hudba je fajn a některé ty mouchy jsou spíše k dobru. A především film obsahuje spoustu extra vychytaných situací, jako např. malý Adolf, Manchester United fans, Bratislava, atd. Musím říct, že je to jedna z nejzábavnějších komedií, co jsem viděl. 75% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Svěží teen komedie s několika fajn momenty, které povolily mé bránici se rozpohybovat. Cesta američanů napříč Evropou je fajn nápad. Uvítal jsem dělání si legrace z kupy evropských států. Nejvíce mě potěšil obrázek Bratislavy, která až neuvěřitelně připomínala Pripjať po výbuchu. Příliš mě naopak neoslovili herci a dokonce ani herečky. Tedy s výjimkou těch českých herců, kteří dostali jedinečnou možnost podílet se na zesměšňování Slovenska, kterou nemohli odmítnout. Až na pár impozantních momentů je to víceméně komedie o ničem, takže to s hodnocením nebudu přehánět. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Když se příběh přesune do Německa, můžete vidět bílou značku "automatische afsluiting" a modrou značku ukazující na opravnu aut. Obě tyto značky ale nejsou německé, nýbrž holandské. "Automatische afsluiting" znamená automatické zamykání. (HappySmile)
  • Severoamerické tržby dosáhly 17,8 milionu amerických dolarů, celosvětové 22,6 mil. (NIRO)
  • Auto, ktoré príde k hlavným hrdinom, keď sedia na schodoch na bratislavskom sídlisku, je Škoda Forman Praktik. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama