Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle film rád, mám rád Kurta Russella a taky mám rád, když casting dobře plní svou práci a tady ji splnil na výbornou, zločincům by jste nejradši rozkopali hubu a oběti jsou sympaťáci se kterýma cítíte. Oceňuju především velmi uvěřitelné jednání a reakce hlavních hrdinů - obyčejných lidí z masa a kostí + akční bonbónek na závěr = 85%. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že snímek absolutně nepřináší nic nového a je hrozně neoriginální, ale i tak se na něj příjemně kouká. Russel a jeho věk se ke scénáři docela hodí, navíc je sympatické je, že nepůsobí jako nezdolný buchar, co si cestu jen prostřílí. Jinak už bych jen skloňoval výraz průměr v mnoha pádech. Únos nevyžaduje velké mozkové pochody a na dlouhodobější cestu do vaší hlavy rozhodně nemá. Jednou uvidíte a založíte mezi deset jemu podobných. ()

Reklama

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Já bych to viděl jako docela slušně odvedená práce na filmu třídy "B". Standardní zápletka s únosem boháčovi manželky za účelem nebohého boháče trochu podojit. Boháč se však vzepře osudu a unesenou manželku se pokusí zachránit. Celý film se nese v takovém nepříliš výpravném duchu a kamera spíše zaujímá televizní postoj. Kurt Russell odvedl standardní práci, stejně tak zbytek osazenstva. Za zmínku stojí docela dobrá závěrečná honička v autech s "nečekaným" vyústěním. Prostě tři hvězdičky, nic víc, ale ani nic míň. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jeff Taylor (Kurt Russell) a Amy Taylor (Kathleen Quinlan) projíždějí krajinou, ale kvůli závadě na automobilu musí zastavit. Podaří se jim stopnout kamion a Amy se nechává odvézt k nejbližšímu telefonu, aby zavolala odtahovou službu. Mezitím se Jeffovi podaří jejich Jeep Grand Cherokee rozjet, ale po jeho ženě jako by se slehla zem... V téhle době o sebe při automobilových honičkách ještě skřípaly plechy a skladatel Basil Poledouris odvedl také svoji práci. Nechybí kvalitní záporaci J. T. Walsh a M.C. Gainey. Jonathan Mostow pouze nerežíroval, ale stojí také za příběhem a scénářem. Sven-Ole Thorsen v titulcích uvedený jako Sven-Ole Thorson dělal na filmu jako kaskdér. HODNOCENÍ 70% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"The West is the best", zpívá Jim Morrison. Ale v tomhle případě to neplatí. Nejenom na Jihu, ale i na Západě je totiž pro yankeejský měšťáky z East Coastu hodně horká půda a místní vidlačiska je v lepším případě nevidí ráda, a v horším jim jdou instinktivně rovnou po krku. Jinak Breakdown je samozřejmě žánrová klasika, pro někoho možná dokonce i kultovní pecka, kterou jsem viděl už několikrát, i když naposledy už hodně hodně dávno. Připomněl mi jí včera nový Last Seen Alive s Butlerem, a tak jsem na ni po x letech zase mrknul. No a nejenom že je to (aspoň pro mě) klasika, ale je to i klasika nadčasová, která ani po čtvrt století neztrácí schopnost zvýšit divákovi hladinu adrenalinu v krvi, ačkoliv třeba onen divák už předem ví, jak celá ta šaráda dopadne. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Coca Cola v špeciálnom balení, ktorú popíja Carver (Kim Robillard) v šerifovej kancelárii bol odkaz na Letné olympijské hry Atlanta 1996, ktoré sa konali práve v dobe natáčania. (m.a.t.o.)
  • Red (J.T. Walsh) jazdí na ťahači Peterbilt 377. (m.a.t.o.)
  • Auto, které ve filmu vlastní a řídí Jeff Talor (Kurt Russell), je Jeep Grand Cherokee (1996). (kostak)

Reklama

Reklama