Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po orgasmu je člověk ve zvláštním rozpoložení. Směje se tomu, pro co by před chvílí vraždil, říká věci, o kterých by normálně nemluvil... Devět hlavních postav tuto situaci v našem filmu zažije mnohokrát, podle matematického výpočtu - čtyři muži x pět žen. Přesně dvacetkrát. Vzniká sled miniepizod, které se slévají do jednoho příběhu o lásce, intrikách a sexu. Film Post Coitum je především o vztazích, ze kterých se láska nevytratila, protože tam nikdy nebyla.

Celý propletenec vzniká díky intrice ambiciózní asistentky ředitele Sabriny (Eva Elsnerová), která cítí, že její biologické hodiny již bijí na poplach. Rozhodne se ulovit svého šéfa Zikmunda (Jiří Langmajer). Strhne tak lavinu událostí, která postupně smetává všechny aktéry příběhu. Počínaje bezelstnou Zikmundovou partnerkou Violou (Beata Greneche) a poživačným stárnoucím hipíkem, fotografem Bakchusem (Franco Nero), přes naivního Jarouška (Mira Nosek) a jeho manželku, barmanku Messalinu (Mahulena Bočanová), až po zmatenou pannu Kristýnu (Lucie Vondráčková), otrlou studentku medicíny, přivydělávající si prostitucí - Kleopatrou (Sandra Pogodová) a pak překvapivě i zdánlivě neprůstřelného bohéma, rockera Adama (Richard Krajčo).

Devět rozdílných charakterů se svými potřebami a touhami rozpoutává na filmovém plátně hru, která se zpočátku jeví jako komická fraška, ale postupně z ní začíná mrazit v zádech. Divák je miluje i nenávidí zároveň, protože každý má šanci najít ve filmu moment, ve kterém pozná sám sebe.

Chcete mít lásku za každou cenu? Tak plaťte! Účet však bývá dosti překvapivý...

Režisér Juraj Jakubisko se po dlouhé odmlce po filmu "Nejasná zpráva o konci světa" pustil do moderního kontroverzního příběhu, který zcela jistě zaujme diváky svou originalitou. Posledním filmem producentské společnosti Jakubisko Film je umělecky kvalitní a divácky velmi úspěšná "Kytice". (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Naše kočička nám tady sere!  Dyk ten film je parádní, proč toli odporu? A ty hluboký analýzy, jak si prej scénárista neporozuměl s režisérem (tvl. fakt - Jakubisko nepochopil Jakubiska, to je ale kokot!). :-D

Tak navzdory všem přizdisráčskejm odpadům - máte to za pět, Mistře!

Skripi

Skripi (hodnocení, recenze)

Toto natočiť chcelo "veľké umenie". WOMBAT - Waste Of Money, Brains And Time... :(

kulishak

kulishak (hodnocení, recenze)

...je urážka nečemu takovému říkat film... :-))) dnes už fakt může točit každý...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Koocik

Koocik (hodnocení, recenze)

Jedna z největších píč.. co jsem kdy viděl. Herci to je hrůza, děj nula, sranda žádná a když už, tak ani z tý mrdačky tam nebylo zhola nic, na co se dalo dívat.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

trapná sračka... fakt to bylo na úrovni směšnosti... občas nějaký ten humor, ale jinak hrozná slátanina... 1*

Zoidberger

Zoidberger (hodnocení, recenze)

Tento fim má velmi malou uměeckou hodnotu. Tímto počinem mě Jakubisko docela zklamal

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Další z těch případů, kdy mezi duem scénárista + režisér neexistuje symbióza, ale spíš divoké zápasení.... Mít Jakubisko lepší scénář (resp. mít scénář), mohl z toho být velice zajímavý film, protože až na pár nehezkých ústřelů  se Jurajovi celé to formální pojetí docela vydařilo....

Prometheus

Prometheus (hodnocení, recenze)

Osobně si myslím že filmy a seriály pana Juraje Jakubiska mají hodně co říci, vyznačují se svou jedinečností a zvláštností jak atmosféry tak i příběhu, ale také určitou dávkou takového toho pesimismu a deprese. Spatřuji v jeho filmech hodně reality. Třeba v tomto filmu s většinou chování lidí jsem se osobně setkal mnohokráte. Takže shlédnout zrovna tento jeho film my bude stačit opravdu jen jednou, protože podruhé ho už asi nedám. Tento film bych přirovnal k jakému si extravagantnímu dílu. Ale nechci zde vypadat jako nějaký pseudo kritik nebo znalec. Pro mne je to jednoznačně nadprůmerný film, ač trochu více přitažený za vlasy vcelku věrohodně ukazuje dnešní obraz společnosti. Něco podobného jsem měl pocity když jsem se díval ne Tisíc ročnů včelu. Ale ve svém obsáhlé tvorbě má lepší filmy. Třeba Sedím na konári a je mi dobre. Toť můj názor a dojem z tohoto filmu.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Tenhle film jsem před dvěma roky viděl a už si z něj nepamatuji vůbec nic, ani jeden záběr. Tak moc mně oslovil :-)

Související novinky

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

25.02.2023

Československá kinematografie přišla o jedno ze svých velkých tvůrčích jmen, ve věku čtyřiaosmdesáti let totiž v pátek 24. února v Praze zemřel legendární slovenský režisér, scenárista, výtvarník a… (více)

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Reklama

Reklama