Reklama

Reklama

Příběhy včelích medvídků

(seriál)
  • Československo Príbehy včelích medvedíkov (více)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Oblíbený animovaný seriál pro nejmenší diváky. Humorné a napínavé příhody dvou malých včelích medvídků – čmeláčků Čmeldy a Brumdy a jejich přátel čmeláčí maminky, brouka Kvapníka, lučního koníka, mušky, pučmelouda, roháče aj. (Karlos80)

Recenze (155)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní dětské příběhy opatřené adekvátním dabingem a od podlahy po strop napěchované úžasně až úchylně chytlavými písničkami:) Druhá série z roku 1994 je ale už dost marná. Hlavně titulní melodie už není přítomna, což je samo o sobě významný důvod pro body dolů, a to už nemluvím o podivném obsahu jednotlivých dílů. Klasika však zůstane klasikou, takže zase někdy nashledanou tam, kde v noci jasně svítí světlušky;) BTW podle současného stavu práva je čmelák pro účely zákona včelou:))) ()

julie_mie 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál plný nesmrtelných hlášek, jen nechápu, proč museli dotáčet tak hloupě další díly. Nejen, že prohodili hlasy čmeláků, takže kluci pruhovaní ztrácí na kouzlu charakteru, které měli ve "starých" dílech, ale i celková "modernizace" postavičkám vůbec neprospěla, ... škoda. Těch pět hvězd je za staré díly, k novým raději bez komentáře. ()

Reklama

mertikek 

všechny recenze uživatele

Večerníček ze všech nejlepší... humorné příběhy dvou malých čmeláčků doprovázený skvělou hudbou s vtipnými texty... Stále dokola jsem je sledoval a před spaním si pouštěl jejich příběhy na kazetách. Je to tak jednoduché až je to kouzelné a mohu říct, že se to jen tak neomrzí. *Blep*Blep* -to bych zapomněl, dabing je bezkonkurenční *Blep*. ()

RaidingTombs 

všechny recenze uživatele

Krasne propracovane loutky roztancene na obrazovce prinesly usmev do mnoha rodin. Dodnes si tenhle vecernicek pamatuju a miloval jsem a dodnes miluju uvodni pisnicku. Skoda, ze dnes se uz nic podobneho nevysila ani netoci. Je to sama kyberneticka pohadka bez poselstvi. Dnesni pohadky jsou mrtve. Tato neni a vsechny dnesni pohadky prezije. Trnkovy loutky byly vlastne vsechny dokonale. Nemluvim jen o tehle pohadkove serii. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kdo by neměl rád Méďové a záškodníka Pučmelouda. Krásné dětství, parádní dabing a nestárnoucí melodie..Asi to nejlepší z tvorby Libuše Koutské a co mohla vůbec pro děti udělat. Dnešní děti už to možná tolik neznají, nebo nevnímají, ale já a generace dětí z osmdesátých let, dá se říct, že na tom vyrůstala. A nebít toho originálního soundtracku, který před časem vyšel, tak jsem ani nevěděl co tato geniální loutková záležitost ještě navíc skvěle interpretovaná Josefem Dvořákem v sobě skrývá za úžasné zvukové perličky. No jako malý jsem to až zas tolik nevnímal. Vždy jsem ale ani nevím proč nějakým způsobem ulétával a fandil hlavně tomu záškodníkovi Pučmeloudovi. Ten mě vážně dostával jednak svým originálním zjevem, a pak taky svou mluvou a svými hláškami. Hlášky a písničky tipu : Plná špajz, samý sádlo všude samý sádlo, přátelé chvátám, chvátám, nemám chvíli klid, sosáčkama sosáme bez přestání to samé, nebo, do pěti do pěti musíme bejt u maminky v doupěti, dnes už skoro zlidověly. Za 5*. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Kontrola výtvarných honorárov vraj doložila neoprávnené vyplácanie presahujúce 100,000 korún za večerníček. (Raccoon.city)
  • Přestože je seriál loutkový, v několika epizodách se objevují živí herci. Např. Ota Jirák jako promítač v kině nebo Milena Steinmaslová jako maminka v cukrárně. Pokud nepočítáme seriály Václava Chaloupka, které ovšem nejsou pravými Večerníčky, jsou Příběhy včelích medvídků společně s Krkonošskými pohádkami (od r. 1974) jediné dva Večerníčky s živými herci. (Stejšn)

Reklama

Reklama