Reklama

Reklama

Příběhy včelích medvídků

(seriál)
  • Československo Príbehy včelích medvedíkov (více)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Oblíbený animovaný seriál pro nejmenší diváky. Humorné a napínavé příhody dvou malých včelích medvídků – čmeláčků Čmeldy a Brumdy a jejich přátel čmeláčí maminky, brouka Kvapníka, lučního koníka, mušky, pučmelouda, roháče aj. (Karlos80)

Recenze (155)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Příjemný večerníček, který jsem v dětství milovala... Jako dospěláka mě překvapilo, že děj často není nic moc, ale to nejmenším dětem asi nevadí... Každopádně krásné loutky čmeláčků a chytlavé písničky s výchovným podtextem (hlavně ta Do pěti, do pěti... musíme být u maminky v doupěti :-)) Kvalita dílů v sérii znatelně klesá. Zajímavý komentář: Gemini. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na políčku v jetelíčku, tam kde potok pramení, dobře je nám po tělíčku, zákonem jsme chráněni. Sosáčkama sosáme, bez přestání to samé. Do pěti, do pěti, musíme být u maminky v doupěti. /// Chvátám, chvátám, nemám chvíli klid. Já tam, já tam dávno už měl být. Né, né, né, nesnídám, nesvačím, nestihnu to, nestačím. Promiňte, vážení, mám veliké zpoždění. ()

Reklama

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

SIce loutkový,ale pěkně zpracovaný večerníček. Loutkové nemám ráda,záleží jak jsou loutky udělané. Třeba tady mi ty loutky nevadí, jsou pěkné,tenhle večerníček jsem milovala a dávám mu plný počet hvězdiček. Narozdíl od Jájy a Pájy,kde ty loutky jsou hnusný a dávala jsem odpad. Krásně namluvil i Pepa Dvořák, prostě parádní záležitost. Sádlo,samý sádlo. ()

Rhea 

všechny recenze uživatele

Davam 5 hvezdicek, ale jen te serii z 84. Ta novejsi je hrozna a jeji existenci ignoruji. Vceli medvidky jsem mela nesmirne rada jako dite a libi se mi to i ted, kdyz jsem uz davno dospela. Ze se jedna opravdu o vydarene a primo do detskeho srdce mirici dilko mi potvrzuje i moje 14mesicni dcera. Te jsem na zkousku pustila jeden dil (zajimalo me, jak na to bude reagovat, a i ja sama jsem si chtela svuj milovany vecernicek pripomenout) a od te doby ji musim opravdu omezovat prisun na jeden dil denne, protoze jinak by u toho byla schopna vysedavat cely den. Takove nadseni jsem necekala: smeje se u toho, u pisnicek tleska a tancuje a oci ji uplne zari stestim. To je pro me dukaz, ze tvurci opravdu rozumeli svemu remeslu a vytvorili nadcasove dilo, ktere oceni vsechny malinke deti, kterym je urceno. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Krásný, loutkový večerníček s hudbou pana Skoumala a texty Zdeňka Svěráka, který jsem viděla prvně v roce 1984 o Vánocích a měla jsem z něj Vánoce jako malované! Včelí medvídci táhnou dodnes a neznám dítě, které by je neznalo. " Spadla kroupa do kraje, hrej si s ní než roztaje, spadla kroupa z nebe, sáhni si jak zebe...." ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Kontrola výtvarných honorárov vraj doložila neoprávnené vyplácanie presahujúce 100,000 korún za večerníček. (Raccoon.city)
  • Přestože je seriál loutkový, v několika epizodách se objevují živí herci. Např. Ota Jirák jako promítač v kině nebo Milena Steinmaslová jako maminka v cukrárně. Pokud nepočítáme seriály Václava Chaloupka, které ovšem nejsou pravými Večerníčky, jsou Příběhy včelích medvídků společně s Krkonošskými pohádkami (od r. 1974) jediné dva Večerníčky s živými herci. (Stejšn)

Reklama

Reklama