Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka podle starofrancouzské legendy se odehrává ve středověku, na dvoře krále Pipina (F. Čapka). Král se chce oženit a na radu vévody Akilona (J. Štěpnička) se rozhodne ucházet o uherskou princeznu Bertu (K. Špráchalová). Princezna má sice drobnou vadu na kráse – příliš velká chodidla – ale na tom Pipinovi málo záleží. Vzpomíná raději na to, jak s Bertou kamarádil, když byl malý chlapec. Už tehdy obdivoval její odvahu a statečnost. Vévoda Akilon se tedy vydává do Uher požádat o ruku princezny Berty pro svého krále. Spolu s ním vyjíždí na cestu i jeho vlastní dcera (L. Krobotová). A v jeho hlavě uzrává zrádný plán… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příběh, který neoslní. 1)  Když pomineme historické nesmysly (Pipin a uherské králoství například), je docela sympatické, že pohádka si vystačí s prezentací lidských vlastností a obejde se zcela bez nadpřirozených bytostí. To by ale ta prezentace musela být přesvědčivá. Průhledná zápletka tomu rozhodně nepomáhá._____ 2)  Rovněž přeskromné exteriéry se směšnými pokusy o souboje po česku příběhu na atraktivitě nedodají. A k tomu ještě ta trojice vořechů imitujících vlky..._____ 3)  28letý Filip Čapka (král Pipin) je sexy navzdory svému deklamativnímu hereckému projevu. Ještě je tu 33letý Vilém Udatný (Renaud) a jsme hotovi. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Pohádka překračující stín běžné studiové pohádky, ikdyž pohádkové to moc není - dokonce i nějaká ta zapíchnutá ženská, ale jinak mne to docela bavilo. Zatímco Popelka měla malý střevíc, tak zdejší hrdinka má pro změnu boty jako velikost malých lyží, takže všechen podvod bude odhalen stejným způsobem jako u Grimovské legendy. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tato středověká pověst, na které byl pohádkový snad jen dobrý konec a která je určena spíš dospělejším divákům než dětem, se mi líbila. Viděla jsem ji už víckrát a ani tentokrát jsem si ji nenechala ujít. Pěkná výprava i rytířské souboje a že kompars nebyl z nejpočetnějších bych prominula, vzhledem k tomu, že jde o televizní produkci. Když jsem ji viděla prvně, byla jsem příjemně překvapená, protože názvem mne nijak neoslovila. Mohla být ještě mnohem zdařilejší, kdyby přibyl humor a ubyla ponurá atmosféra. I tak ve spoustě studiových televizních pohádek vyčnívá. A za historický šerm dám hvězdičku navíc. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Z tohohle "filmu" jsem byl docela zklamanej... očekával jsem podle názvu nějaký pořádný foot fetish footage a všechno k tomu patřící (pořádný střevíce, silonky, punčochy, barefoot) a nebo alespoň nějaký soft, kdy princ dá princeznině noze alespoň polibek. Bohužel, nic takového se nedělo a film je typickým příkladem klamavé reklamy. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka na které se mi líbilo velké zaměření na rytířství. Je faktem, že k pohádce patří nějaké to nadpřirozeno, ale zde mi to vůbec nechybí. Průměrné herecké výkony a od chvíle, kdy se na scéně zjeví dcera vrchního zrádce je následný příběh velmi předvídatelný a to až tak, že člověk tuší, že bude na konci hned dvojitá svatba. Slabší 3z5. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Filmové sídlo krále Pipina (Filip Čapka) je ve skutečnosti hrad Křivoklát. (rakovnik)

Reklama

Reklama