Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu jsem si připadal jako po zhlédnutí snímku Muž na Měsíci. Další osobnost americké společnosti, o které toho moc nevíme a byla nám přiblížena filmem se skvělými hereckými výkony, atmosférou i myšlenkou. Potlesk si kromě Charlieho Kaufmana jistojistě zaslouží i George Clooney. A nejen za režii. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Mám rád dobrý "biftek". Zvlášť rád si ho dám v restauraci, kterou mi doporučí moji známí se stejným zažívacím traktem. Tenhle "biftek" měl všechny náležitosti včetně přílohy a nádherné oblohy, ale ... přestože vypadal skvěle, vařil ho skvělý kuchař a přinesl mi ho zručný číšník, nebylo to "ono". Je to prostě tak - někdy vám nesedne ani velká lahůdka :) ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Ako režisérska prvotina je CoDM vynikajúca, Clooney ukazuje množstvo originálnych nápadov, bohužiaľ nimi film až prehusťuje, čo spôsobuje že žiadny z nich sa nevryje poriadne do pamäti. Film sa tiež snaží hrať na príliš veľa pieskoviskách, balansuje medzi biografiou hlavnej postavy, kritikou obsahu vyselania médií a thrillerovou linkou na Chuckových misiách a toto balansovanie nie je zvládnuté práve najlepšie. Možno je to spôsobené práve osobitosťou Kaufmana ako tvorcu scenára. Výborní sú všetci herci , vyzdvihol by som najmä Rockwella a Barrymore, ostatní im výborne sekundujú poväčšine v epizódnych rolách až cameách ( poteší najmä Clooneyho fór s umiestnením Pitta a Damona). 8/10 ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Nie len trochu zvláštny príbeh muža, z ktorého sa zo dňa na deň stane slávny zabávač a zároveň nájomný vrah pracujúci pre americkú vládu, stojí ako na pútavej predlohe a Kaufmanovom scenári, tak aj na skvelej kamere a hviezdnych hereckých výkonoch. Sam Rockwell sa v roli Chuckieho cíti ako ryba vo vode. Nevyhnete sa tomu, aby ste ho v jednej chvíli nemilovali a v zápätí neveriaco nevypliešťali oči: „Čo to dofrasa ten neškodný (?) showmaník stvára ??!“ No treba vypichnúť aj iné mená: Georga Clooneyho s imidžovými fúzikmi a nepriestrelným pancierom na tvári plus Juliu Robertsovú vo veľmi netradičnej úlohe ruskej zvodkyne a zabijačky v jednom, ktorú (napriek mojim počiatočným pochybnostiam) stvárnila tak, že budete oči otvárať. All stars team uzatvára Drew Barrymoreová ako Chuckieho životná láska, a hoci táto rola patrí medzi jej najvydarenejšie, ostáva v tieni Rockwella, Clooneyho i Robertsovej. Milujte svojho zabijaka je pozoruhodný Clooneyho režijný debut, ALE naozaj presýtený a ktorý často tlačí na pílu, až to tá chuderka (píla) nezvláda. Rockwell je síce výrazne vyzdvihujúcim prvkom, ale druhýkrát už túto snímku rozhodne vidieť nepotrebujem. Malé upozornenie: film si vzhľadom na časté flashbacky vyžaduje dobrú sústredenosť od úvodných tituliek až do úplného konca. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Zajímavá záležitost. George Clooney je asi opravdu šikovný chlapík. Před kamerou to obstojně válí a za ní je také suverén. Možná byl film místy příliš rozvleklý a chtěl maličko popostrčit, ale určitě mě přinejmenším dobře pobavil. Drew Barrymore se mi moc líbila a Sam Rockwell doslova válí. Dále jsem byl mile překvapen z účasti spousty známých tváří. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Po snímke Dannyho jedenástka (2001) sa jedná už o druhý film, kde si spoločne zahrali George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon a Julia Roberts. (ČSFD)
  • Hlas vypravěče, který má být hlasem ústřední postavy Chucka Barrise, zní trochu jinak, než ten, jakým mluví jeho představitel Sam Rockwell. Režisér George Clooney tyto pochyby rozptýlil konstatováním, že "je to stoprocentní Sam Rockwell. Do posledního slova. Původně jsme to nechali namluvit přímo Chucka, ale pak nám to začalo připadat nefér k Samovu výkonu. Nakonec to dopadlo dobře: Sam bůhví jak dlouho lítal po místnosti a řval a řval a řval... pak přišel k mikrofonu a začal do něj chraptět. Nejdřív jsem mu poradil, ať se prostě den předtím ožere - u mě to funguje -, ale on to udělal po svém." (NIRO)
  • V jedné scéně vidíme Patricii a Chucka, jak tancují v ložnici u postele, ze které trčí mužské nohy. Ty patří režisérovi filmu Georgi Clooneymu. (don corleone)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama