Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

k212 

všechny recenze uživatele

Vlastně to ani není komedie, ale někdy na tváři dokáže vyloudit podivně pokřivený úsměv nebo snad úsměšek? Forma pseudodokumentu sice není novátorská, nicméně velmi funkční, herecké výkony jsou skvělé (jen mě trochu děsí ten kroužek neustále se opakujících herců v režii Sodenberga a Clooneyho). Prostě lehce úsměvná - lehce mrazivá podívaná, která se tváři jako nezávislý experiment, což mu ostatně sluší. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od filmu podle scénáře Charlieho Kaufmana čekám trochu víc. V téhle hříčce je složitý, alespoň okrajově nejspíš pravdivý, příběh jednoho televizního moderátora konfrontován se světem tajných služeb. Přitom řada scén vypadá, jakoby měla působit nereálně, ale jiné zas vyznívají, že je tvůrci filmu myslí smrtelně vážně. Nejspíš zásadní chybou George Clooneyho bylo, že si „vylepšoval“ Kaufmanův scénář, jako režisér je totiž celkem přesvědčivý. Sam Rockwell je vynikající a Drew Barrymore podává také až nečekaně soustředěný výkon. Pobavily mě pidiroličky Brada Pitta a Matta Damona:-) ()

Reklama

DDT 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavý film i když si nejsem jistý, jestli bych ho podruhé dokoukal až do konce. Půlka diváků odešla během filmu, protože plakát je pěkně "klamavou reklamou". První tři jména na něm mají přilákat diváky (což se podařilo), ovšem jedná se vesměs o miniaturní role. Celý film táhne výborný (ale neznámý) Sam Rockwell. Za film tři a půl hvězdičky, za plakát mínus pět. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charlie Kaufman .. Výborný režijní debut. Samozřejmě, nemalou zásluhu na tom má kvalitní scénář s pera Charliho Kaufmana, který je výbornou adaptací knihy Confessions of a Dangerous Mind o životním příběhu Chucka Barrise. Také představitel hlavní role, Sam Rockwell je neskutečně dobrý, přesný a místy skutečně zoufale politováníhodný. Přes tyto podstatné ingredience, nelze přehlédnout velice zajímavou režii. Ano, George Clooney se měl od koho učit a do svého prvního projektu vložil tolik vizuálních vychytávek a poutavých scén, že se není čas nudit. Jen tak dál, jen doufám, že někdy vyzkouší i jiný žánrový part než jen ten politicky angažovaný.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu jsem si připadal jako po zhlédnutí snímku Muž na Měsíci. Další osobnost americké společnosti, o které toho moc nevíme a byla nám přiblížena filmem se skvělými hereckými výkony, atmosférou i myšlenkou. Potlesk si kromě Charlieho Kaufmana jistojistě zaslouží i George Clooney. A nejen za režii. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • V jedné scéně uvádí průvodkyně, že má nejraději Rosemary Clooney, což je jméno režisérovy tety - famózní jazzové zpěvačky. (Nosdrolomo)
  • Po snímke Dannyho jedenástka (2001) sa jedná už o druhý film, kde si spoločne zahrali George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon a Julia Roberts. (ČSFD)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama