Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

castor 

všechny recenze uživatele

Asi "nejnormálnější" počin Charlieho Kaufmana, nové hvězdy zaoceánské scénáristiky. Ten miluje bratry Coeny i Marxovy, Monty Pythony, ale i Davida Lynche - je Žid, neurotický jako Woody Allen a po jeho scénáři sáhla někdejší televizní hvězda George Clooney, kterému posloužil jako černočerný debut. Ale postupně. Plachý introvert Kaufman použil mystifikační autobiografii Chucka Barrise, chlápka, který z povrchu zemského vymazal třiatřicet lidských osudů, zplodil řadu dementních show, miloval dobývání ženských klínů.. Clooney srší nápady, Barrisův život bilancuje tak, že cítíme, že prošel režiemi Soderbergha a bratry Coenovými. Kolegialita se projevila i při výběru herců (Matt Damon a Brad Pitt si střihli bláznivé miniroličky), kdy vedle vedlejších rolí femme fatale Julie Roberts a hipísácké přítelkyně Drew Barrymoore se stalo obrovským trumfem uvedení Sama Rockwella do světa velkých hlavních rolí. Jeho rejstřík je obdivuhodný, dokazuje, že je přesvědčivý i v dramatických polohách - i když člověk nezapomene na jeho veselé kreace v Život v sedmém nebi či v Zelené míly. Kamera je jinak prošpikovaná řadou filtrů, řadou zajímavých řešení nás překvapuje i samotný režisér!! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

George Clooney se teda předvedl, takové režijní vychytávky se jen tak nevidí a celý film je opravdu zábavně podán + skvělé herecké obsazení (cameo Pitta a Damona jako třešnička na dortu). Ovšem všemu s přehledem kraluje Sam Rockwell, který se pro tuto roli fakt narodil. Dále potěší Rutger Hauer v roli zabijáka co rád škrtí běžkaře (vyfoť mě) a jmenuje se Keeler. Julia Roberts je opravdová femme fatale a Drew Barrymore, kterou po Charlieho Andílcích nenávidím se mi tu opravdu líbila. Opravdu tenhle film je bezva a jestli vás můj komentář nepřesvědčil tak si pusťte scénku jak jakejsi vedoucí televize nebo kdo vysvětluje soutěžícím v pořadu Rande, že nemají mluvit sprostě. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman má zvláštní styl. Taky si vybírá zvláštní náměty. A tohle je nejnormálnější film obdařený jeho scénářem, který jsem zatím viděl. Ale není to ten důvod, proč se mi Dangerous Mind tak líbilo. Tím je totiž naprosto skvělý Sam Rockwell...ano, nehraje žádného sympaťáka...zkraje spíš pěkného zoufalce. A možná právě proto jsem mu zhruba po čtyřech minutách zcela nepokrytě a nadšeně fandil:) A ani sonda do "úpadku americké televizní zábavy" (co by asi tehdejší intelektuální kritici říkali dnes...možná by se radši rituálně upálili, než by se dívali na Udělám Cokoliv a podobné grcy) nijak nesnižuje tempo, tahle dvojkolejnost je totiž zdařilou prací scénáristy svedena dohromady tak, že po závěrečné scéně zůstanete jenom civět na titulky a něco si pomyslíte. Co to bude, to záleží na vašem věku. Vážně. Kruci jaký vážně? Vždyť neznám nikoho mimo svoji věkovou skupinu, kdo ten film viděl. (a je to jenom moje chyba, neberte to jako tvrzení, že tohle je film pro dvacetileté) Anyway - přítomnost George Clooneyho a solidní výkon jsem čekal. Drew Barrymore jsem taky čekal. I když takovéhohle výstupu bych se nenadál. Je naprosto skvělá, její postava má vývoj, má jiskru, je i dobově přesná...no prostě mě potěšila. V celkem depresivním filmu byla jako zářící paprsek. A Julia Roberts...ouuu...femme fatale jako když ji vyšije. Úžasná. Ode mě tedy naprosto zasloužených 80%. Ne pro ni...pro tenhle film. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě potěšila pouze jedna věc a to ta, že měl jenom hodinu čtyřicet minut, jinak bych se asi zabil. Nemám moc ve zvyku vypínat filmy ještě před koncem, takže jsem to vydržel, ale bylo to něco neskutečného. Clooney se toho zhostil dobře, dělal to hlavně pro efekt a pobavení diváka, ale na mně tohle prostě nehraje žádný vliv, chci kvalitní podívanou, né navoněnou bídu, která se tváří jinak, než jaká doopravdy je. Asi jsem si špatně přečetl titulek, protože jsem vážně očekával něco úplně jiného. Sam Rockwell mi byl po celý film nesympatický, možná díky své vizáži bezdomovce a nebo hloupých grimas ala Austin Powers. Jsem rád, že jsem viděl Georgův režisérský debut, ale prosím, už nikdy víc! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzábavnějších zkušeností roku 2002, Milujte svého zabijáka je nádherně vykonaná práce George Clooneyho. Tento nováček mezi režiséry náramně skloubil komedii a drama s kriminální zápletkou, což snímku dodává vážný a realistický tón. Sam Rockwell se dobře vcítil do své role a zaslouží si za svůj ohromný výkon velké uznání, a George Clooney předvádí své úžasné herecké kvality, ostatně jako vždy. Nakonec si myslím, tohle není skvělý film, je to nádherný filmový a nedoceněný klenot. A Clooney nám ukazuje, že je nejen skvělý herec, ale také režisér. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Otec George Clooneyho (Nick Clooney) byl režisérem televizních soutěží. Jeho syn tak při natáčení tohoto snímku mohl zúročit svá pozorování z doby, kde se jako chlapec díval na tvorbu tátových pořadů ze zákulisí. (PhillM.)
  • Po snímke Dannyho jedenástka (2001) sa jedná už o druhý film, kde si spoločne zahrali George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon a Julia Roberts. (ČSFD)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama