Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzábavnějších zkušeností roku 2002, Milujte svého zabijáka je nádherně vykonaná práce George Clooneyho. Tento nováček mezi režiséry náramně skloubil komedii a drama s kriminální zápletkou, což snímku dodává vážný a realistický tón. Sam Rockwell se dobře vcítil do své role a zaslouží si za svůj ohromný výkon velké uznání, a George Clooney předvádí své úžasné herecké kvality, ostatně jako vždy. Nakonec si myslím, tohle není skvělý film, je to nádherný filmový a nedoceněný klenot. A Clooney nám ukazuje, že je nejen skvělý herec, ale také režisér. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby niet poslednej, viac ustálenej a vyrovnanej polhodinky, asi by som šiel hodnotením ešte nižšie. Clooneyho štýl nie je zlý, ale ak sa chcel podobať nejakej Ritchievke, alebo Tarantinovke, trošku sa kopol. Neviem ako sa mám vyrovnať s tou humornou stránkou. Na jednej strane si film bez nej neviem predstaviť, naopak by sa mi to hodilo aj ako vážnejšie spracovanie. No jednoducho dosť čudný film, možno si ho budem musieť pozrieť ešte raz na objektívnejšie hodnotenie, ale po tomto zhliadnutí sa do toho tak rýchlo absolútne nechystám. 60%. ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Nie len trochu zvláštny príbeh muža, z ktorého sa zo dňa na deň stane slávny zabávač a zároveň nájomný vrah pracujúci pre americkú vládu, stojí ako na pútavej predlohe a Kaufmanovom scenári, tak aj na skvelej kamere a hviezdnych hereckých výkonoch. Sam Rockwell sa v roli Chuckieho cíti ako ryba vo vode. Nevyhnete sa tomu, aby ste ho v jednej chvíli nemilovali a v zápätí neveriaco nevypliešťali oči: „Čo to dofrasa ten neškodný (?) showmaník stvára ??!“ No treba vypichnúť aj iné mená: Georga Clooneyho s imidžovými fúzikmi a nepriestrelným pancierom na tvári plus Juliu Robertsovú vo veľmi netradičnej úlohe ruskej zvodkyne a zabijačky v jednom, ktorú (napriek mojim počiatočným pochybnostiam) stvárnila tak, že budete oči otvárať. All stars team uzatvára Drew Barrymoreová ako Chuckieho životná láska, a hoci táto rola patrí medzi jej najvydarenejšie, ostáva v tieni Rockwella, Clooneyho i Robertsovej. Milujte svojho zabijaka je pozoruhodný Clooneyho režijný debut, ALE naozaj presýtený a ktorý často tlačí na pílu, až to tá chuderka (píla) nezvláda. Rockwell je síce výrazne vyzdvihujúcim prvkom, ale druhýkrát už túto snímku rozhodne vidieť nepotrebujem. Malé upozornenie: film si vzhľadom na časté flashbacky vyžaduje dobrú sústredenosť od úvodných tituliek až do úplného konca. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu jsem si připadal jako po zhlédnutí snímku Muž na Měsíci. Další osobnost americké společnosti, o které toho moc nevíme a byla nám přiblížena filmem se skvělými hereckými výkony, atmosférou i myšlenkou. Potlesk si kromě Charlieho Kaufmana jistojistě zaslouží i George Clooney. A nejen za režii. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od filmu podle scénáře Charlieho Kaufmana čekám trochu víc. V téhle hříčce je složitý, alespoň okrajově nejspíš pravdivý, příběh jednoho televizního moderátora konfrontován se světem tajných služeb. Přitom řada scén vypadá, jakoby měla působit nereálně, ale jiné zas vyznívají, že je tvůrci filmu myslí smrtelně vážně. Nejspíš zásadní chybou George Clooneyho bylo, že si „vylepšoval“ Kaufmanův scénář, jako režisér je totiž celkem přesvědčivý. Sam Rockwell je vynikající a Drew Barrymore podává také až nečekaně soustředěný výkon. Pobavily mě pidiroličky Brada Pitta a Matta Damona:-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Po snímke Dannyho jedenástka (2001) sa jedná už o druhý film, kde si spoločne zahrali George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon a Julia Roberts. (ČSFD)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama