Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Naozaj som tomu chcel vypiecť štyri hviezdičky, ale pri niektorých dialogoch a scénkach ma už mrle žrali a skapínal som od nudy (napríklad tá s čítaním Modrého listu). Páčil sa mi hned' začiatok, ktorý mi rozbúšil srdce ako pri nejakých dostihoch, páčila sa mi postava Mojžiša, ktorý všetko vedel a mal hned' všetko po ruke (alebo za uchom )- taký mini Boh, alebo aj ten malý šprngáč, ktorý vrtel obručou a parádne si tou prednou nohou do toho podupkával a tiež i občasné vtípky, ale to bolo asi tak všetko. Keby to nebolo tak pretiahlé a niekedy zbytočne dlho neklábosili, tie štyri by som dal. No, nechystám sa kôli tomu pozerať nejaký film od toho Franka Capryho, ako tu každý spomína. Toto mi bohato stačilo. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Svižná komedie s velkou nadsázkou. Líbilo se mi sledovat herce Tima Robbinse, jak v tomto filmu působí ve srovnání s tím, jakou roli si ve stejný rok střihl ve Vykoupení. Film má dobrou myšlenku, místy je vtipný a dost trefný, ale velmi mi v něm vadil mnohdy až absolutní humor a hrozné přehrávání některých charakterů. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Když prezident společnosti Hudsucker Industries vyskočí z okna, rozhodne se rada této korporace vyřešit situaci podobně jako česká vláda. Tudíž, že na jeho místo nastoupí ještě větší idiot. Ona linie Špidla-Gross-Paroubek vypovídá za vše. V Hudsucker Industries se tímto kašpárkem pro umělé sražení akcií stává Norville Barnes (Tim Robbins), který se ihned stává loutkou Sidneye Mussburgera (Paul Newman). Záskok je klasický film od Coenů s jejich tradičně propracovaným scénářem s určitou dávkou mystična a jejich režijními prostředky, kdy dokážou skvěle míchat různé žánry a staré řežijní postupy s těmi nejmodernějšími a opět silnou pozicí vypravěče. K tomu jim Carter Burwell napsal skvělou hudbu. Robbins, Newman a Jennifer Leigh odvedli skvělé herecké výkony. Záskok je velice osvěžují komedie se spoustou scén (poslední půlminuta prezidentova života, modrý dopis, anděl, kruh si nalezne chlapce), které jen tak nezapomenu a s příjemnými roličkami pro Bruce Campbella a Stevea Buscemiho. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

U bratří Coenů to mám jak na horské dráze. Jednou mě jejich filmy opravdu baví a pak přijde film jako tenhle, který je nic moc a spíše nudí než aby zabavil. Tim Robbins se mi do hlavní úlohy vůbec nehodil, přišlo mi to hodně přehrávané a nepřirozené hraní z jeho strany. Myslím si, že I on sám se necítil úplně ve své kůži. Ale vzhledem k tomu, že z 90% filmu je na plátně hlavně on, tak mi to zážitek hodně pokazilo, proto tak nízké hodnocení. Musím ale pozitivně ohodnotit Paula Newmana jako záporný businessman se tady opravdu předvedl na jedničku. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Retro vzhled v retro provedení - aneb všechno, co milujete na poválečných amerických filmech, se vší tou parádou - kýčovitými buildingovými panoramaty, sněhovými vločkami, přehnaným verbálním i nonverbálním výrazivem i drama detaily - to vše s přidanou hodnotou humorné nadsázky - žel, poločas rozpadu nastává někde u předváděčky s obručí, kde se bortí iluze hrdinů i diváctva přesně v tom podání, které u poválečných amerických filmů často jen přetrpíte... Překvapivá Jennifer Jason Leigh. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu bratří Coenů Potíže s Arizonou (1987) nosí pracovníci továrny na triku nápis "Hudsucker Industries". Ve filmu Vlna zločinu (1985), ke kterému psali bratři Coenové scénář, je hlavní hrdina umístěn v Nápravném zařízení Hudsucker. (D3VIL)

Reklama

Reklama