Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (301)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Slabší 4 hvězdičky. Zdaleka to není taková sranda, jako jiné filmy od Pixaru (rozhodně větší sranda, než Nemo, ale zase to není po technické stránce tak úžasné).. Podle mě jednoznačně nejslabší Pixarovskej animák. ale když sem byl malej, byl sem na tom 2x a moc se mi to líbilo. Fakt je, že celá ta pasáž v Cirkuse nemá chybu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pixar (jako obvykle) v plné parádě. Dnes už je animace lehce zastaralá, ale na rok 1998? Neskutečná věc. Krásné detaily minimalistického díla, které by ve výsledku mohla zničit jedna neopatrná bota, jsou dechberoucí a i příběh tradičně nezaostává. Není to sice jeden z klenotů Pixaru, ale 5 * si pořád zaslouží. 90% ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Obrazovo a farebne vydarený, počítačo animovaný film z dielne štúdia Pixar vyniká akčným dejom, množstvom zaujímavých scén, ktoré sa vzhľadom na ich nahustenosť dajú zhliadnuť bez toho, že by zvlášť nudili. Scenár vychádza z klasického pôdorysu Siedmich samurajov o ohrozenej porobenej komunite, ktorá rozkvitne s príchodom záchrancov. Ukazuje, ako veľmi záleží na vonkajšom zdaní nejakého vzdelania, či profesie (krásna scénka odmietnutia a vyhnania záchrancov – ktorým celé mravenisko dôverovalo až do chvíle, než sa dozvedelo o koho v skutočnosti ide) bez ohľadu na skutočné hodnoty. Vyzdvihnutie individualizmu s občasnou potrebou kolektívnej pomoci. Po druhom zhliadnutí som nebol tak nadšený ako prvýkrát, ale nádherne svietiace huby ma zaujali aj tentokrát (vzhľadom na farbu mravcov, žeby holohlavce?). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mravenec Flik má docela závažný problém - veškeré nápady jak zefektivnit mravenčí práci končí v lepším případě neúspěchem, v tom horším totálním průšvihem. Stejně jako naposledy, kdy se mu podaří zničit veškerou úrodu nachystanou jako úplatek útočným kobylkám. Flik dostane ještě jednu šanci - musí se vydat do města, a najít někoho, kdo by byl mravenčí kolonii ochoten pomoci. Nic netuše se mu podaří najmout bandu broučích cirkusáků, kteří jsou ochotni vzít jakýkoliv job. Dokáže za jejich pomoci kolonii ubránit? Nebo to bude úplný konec? ... Zase jeden z filmů, u kterého se budou bavit jak malí tak velcí. Malým se určitě budou líbit barevní broučci, budou se strachovat o osud mravenečků a nenávidět ty hnusné kobylky. Ti větší zase ocení podařenou animaci (aby ne, od Pixaru se nepodařená animace čekat nedá), vcelku zajímavý příběh (lidské vlastnosti v hmyzím světě jsou docela fajn) a v neposlední řadě dobrá hudba. Nějaké drobnosti by se určitě vytknout daly, ale proč bych to dělal - stejně jako u podobně (stejně) laděného MravenceZ jsem se bavil více než dobře... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pixaři vždycky věděli, co dělají. Vzít brouky a udělat z nich milované charaktery... no dobře, tohle už věděli Sekora nebo Karafiát. Možná i od nich se studio Pixar poučilo, když natáčelo svůj druhý film, hned po "Příběhu hraček". Ani ve světě hmyzu to není velká sranda a život je zde docela komplikovaný, hlavně když víte, že každý rok budete napadeni kobylkami, které si přijdou pro svou daň. V dnešní době se zdá, že film už nemá čím nadchnout, čím ohromit, ale i na svou dobu má skvělou animaci, stejně jako skvělý příběh, jež je možná trochu předvídatelný, ale stejně jako u ostatních pixarovek, i tady se vám dostane všech emocí, které si přejete - smích, smutek, radost. "Život brouka" je hezkým filmem, milým k dětem i dospělým, ale v dnešní době, kdy už za sebou máme i třetí "Příběh hraček", "Nema" a "Úžasňákovi" mi přijde, že tenhle snímek trochu zapadl. Nejsem si jistý, jestli právem, ale asi nebudu z těch, kteří ho budou příliš obhajovat. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/prosime-pretocte-fimfarum-1-2-zivot.html ()

Galerie (72)

Zajímavosti (35)

  • Pro potřeby filmu byla vytvořena takzvaná "bug-cam". Byla to kamera, uložená na plošince z lega, jejímž úkolem bylo sledovat svět na zahrádce společnosti Pixar. Podle záběrů, pořízených touto kamerou, byly poté vytvořeny pohyby filmových postaviček. (Terva)
  • Když hlavní hrdina v baru nedopatřením strčí do nasávajícího komára a řekne „promiň, kámo,“ měl by říct spíš „promiň, dámo“. Krev totiž, jak známo, sají toliko komářice. (Brtniik)
  • První počítačově vytvořený film, jenž byl promítán v poměru stran 2,35:1. (D3VIL)

Reklama

Reklama