Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mississippi, třicátá léta. Tři trestanci Everett Ulysses McGill (George Clooney), Pete (John Turturro) a Delmar (Tim Blake Nelson), vzájemně spoutáni, zdrhají z lapáku krajinou v naději na nalezení pokladu o výši 1 200 000 dolarů. Na cestě potkávají bluesmana Tommy Johnsona (Chris Thomas King), který se k nim připojí a společně u místního hudebního vydavatele nahrají písničku, která se stane přes noc hitem jihu. Jenomže získat poklad a ve zdraví přežít extempore s Ku-Klux-Klanem a nesmlouvavé policejní pronásledovatele nebude zrovna hračka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (560)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

To ze je bratricek unikatni filmecek je neoddiskutovatelny fakt. Zdali je viden pozitivne ci negativne, to uz je otazka, me osobne se libil vzhledem k jeho velmi hezkemu vizualnimu pojeti a uzasnym hudebnim, nekdy az obradnim chanting sekvencim. Jako lahudky bych oznacil sceny se sirenama s erotickym nadechem a uzasne ritualni upaleni negra. 3 hlavni herci zahrali velmi dobre totalni trotli a za zminku urcite stoji jeste vyborna, byt kratka role Johna Goodmana, ktery se na scenu privalil jako traktor a naprosto si to nadiktoval. 7/10 ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Zatím jednoznačně to nejlepší,co jsem od Coenů viděl.Vlastně ani nevím,čím mě tenhle film tak strašně zaujal,ale jednoduše se zařadil k mým absolutně největším srdcovkám.Geniální George Clooney tady předvádí dost možná svůj nejlepší herecký výkon,Turturro a Blake Nelson mu zdatně sekundují a John Goodman je jako vždy parádní.Skupina Blátošlapů je prostě super.95 % ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Tento film ma u me jedno privilegium - byl jsem na nem dvakrat v kine (sice po druhe omylem, ale nelituji). Jemna komedie z prostredi Ameriky 30. let s vybornym Georgem Clooneym, Johnem Goodmanem i vsemi ostatnimi. Rozhodne to nebude film pro kazdeho, ale mne se to moc libilo. Navic chytlave pisne - predevsim nejvetsi hit od "Hochu od sysli reky" :-) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ó můzo! Zapěj skrze mne a vyprávěj cestu o muži zběhlém v umění válečnickém o poutníku sužovaném osudem.......... Inspirováno Odysseou od Homéra. Scénář velmi divný a lehce čitelný, to není to pravé Coenovské. Nějak jsem se na tento příběh nedokázal naladit. Některý scény, které asi měli být komické, mi připadají spíše trapné. A možná jsem to spíš nepochopil. Herecké obsazení povedené, prostředí nádherné a hudba krásná. CITÁT - Nic není pro nic, za nic.............. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Filmu nemám prakticky čo vytknúť. Milujem príbehy zasadené do dvadsiatych a tridsiatych rokov minulého storočia a v tomto snímku je atmosféra za hospodárskej krízy perfektne vykreslená. Výkony všetkých protagonistov sú parádne a všetkým dominuje svojím výkonom George Clooney. Tu dokázal, že úloha v absurdných príbehoch pánov Coenovcov mu sedí úplne skvele. A song Constant Sorrow sa pamätá navždy. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (27)

  • V reštaurácii je za Pappy O'Danielom (Charles Durning) busta Homéra. (HelenOfTroy)
  • Oficiální web tvůrců soundtracku, v době propagace filmu, vyhlásil soutěž ze zajímavostí z filmu. Výherci obdrželi originální balení pomády na vlasy "Dapper Dan" (přel. Švihák Dan). (c.tucker)
  • Název filmu je přímou aluzí ke klasice Prestona Sturgese Sullivanovy cesty (1941). Hlavní hrdina Sturgesova snímku, režisér John Sullivan, se vydává na road trip v převlečení za tuláka, aby poznal odvrácenou tvář Ameriky, protože touží natočit sociálně kritický film „Bratříčku, kde jsi?“. (Hwaelos)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama