Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (960)

kinej 

všechny recenze uživatele

Chápu, že muzikál asi neladí dohromady s oduševnělým scénářem, ale zde si přeci jen mohly scénáristé trošku namáhat mozek. Výskedek je totiž taková laciná harlekýnka s písničkami. Patrick Swayze možná v černém tílku masí dobře, ale to v mých očích nijak dojem z filmu nemění. Na druhou stranu, vlastně ten film až tak úplně mizerný není a asi bych od muzikálu neměl očekávat žádné psychologické sondy apod. Myslím, že 2* jsou fér. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný fenomén, kdykoliv a kdekoliv na zopakování. Pohádka o naivní dívce z dobré rodiny, která propadne pouličnímu tanci plného tření, ohýbání a kontaktu a především tanečníku Johnnymu. Pohádka řešící i mnohá sociální témata, která vlastně vůbec nemusela spatřit světlo světa. Látka nezaujala a studia se prakticky jen omlouvala. Nakonec vznikla, ovšem za mizivý budget (jen 6 milionů, tržby se přitom vyšvihly celosvětově na astronomických 217 milionů dolarů). Přesto jeden z důležitých poradců, který viděl hrubý sestřih, naznal, že by měl výsledek skončit v koši. Ačkoliv z nich byla na zkouškách cítit solidní chemie, ani duo Jennifer Grey a Patrick Swayze ze společné spolupráce příliš radosti neměli. Nakonec to zvládli i s Patrickovým bolavým kolenem, jednoduchým příběhem i s památnou replikou, že „Baby nebude sedět v koutě!“ Kouzelné. Nesmrtelných 85% ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Legendární romantická slaďárna, která nás chlapy sice moc nenadchne, ale za tu úžasnou hudbu si určitě **** zaslouží. ***Věděli jste, že: Scénáristka Eleanor Bergsteinová se při psaní scénáře nechala inspirovat zážitky z dob svého dospívání na počátku 60. let. I ona byla dcerou bohatého židovského lékaře a během léta, které trávila s rodiči v letovisku Catskills, se zamilovala do tanečního instruktora.// Když Bergsteinová obcházela se scénářem Hollywoodská studia, přidávala k němu kazetu s kompilací dobových písniček, aby ilustrovala svou představu o atmosféře budoucího filmu.// Roli Johnnyho měl původně stvárnit Billy Zane. Producenti se však obávali jeho nevalných tanečních zkušeností.// Patrick Swayze sám napsal a nazpíval píseň "She´s Like the Wind".//Swayze málem svou roli odřekl, když se dozvěděl, kdo vyhrál konkurz na jeho partnerku. S Greyovou se výzjemně nesnášeli už od jejich prvního společného snímku "Rudý úsvit" a jejich nevraživost jim vydržela i po celou dobu natáčení "Hříšného tance".//Filmaři museli nečekaně hledat náhradu za původně plánovanou natáčecí lokaci Catskills, protože tam v té době žili už jen samí důchodci.//"Hříšný tanec" se odehrává během letních prázdnin. Filmaři ovšem natáčení o několik týdnů přetáhli a zastihl je podzim. Armáda asistentů musela v celém areálu přestříkat zažloutlé listí na stromech na zeleno; tam, kde listy už začínali padat, je dokonce lepili zpátky na větve.*** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ač žena, jsem značně imunní vůči romantice; vlastně se filmům založeným na tématu "ona - on - a jejich láska navzdory nepřízni osudu" programově vyhýbám. Než v knihkupectví projdu kolem regálu s růžovou či červenou knihovnou, přežehnám se proti zlu a bázlivě odvracím zrak. Čas od času však srážka s nějakým cajdákem nastane a ne vždy má tragické následky v podobě žaludečních křečí a psychického traumatu. Tak třeba "Hříšný tanec", oblíbený film mojí starší ségry. Nepropadla jsem sice kouzlu Patricka Swayzeho, nenapodobovala taneční kreace, neposlouchala soundtrack do zblbnutí, ovšem nemám ani potřebu vylévat žluč. V nejmenším mě neláká vidět "Dirty dancing" potřetí za těch cca 20 let, co navštívil poprvé česká kina, vím však, že bych tu podívanou s trochou zívání zvládla. 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Svého času se konaly málem soutěže o to, kdo Hříšný tanec viděl vícekrát. Já ho viděl jen asi 4x, ale klidně se podívám i popáté. Ne že by se jednalo o tak úžasné veledílo, ale je to snad nejlepší oddechovka, co jsem kdy viděl, navíc se skvělou hudební složkou (60. léta já ne že mám rád, já je přímo žeru). Patrick Swayze a Jennifer Grey odvádějí přesně to, co je od nich očekáváno a divák tak může po skončení filmu blaženě usínat s představou, že ta 60. léta byla opravdu úžasná ... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Do role Marjorie Housman, matky Baby (Jennifer Grey), byla původně obsazena Lynne Lipton, se kterou bylo natočeno několik scén. Krátce po začátku natáčení ale onemocněla a její role připadla Kelly Bishop, která do té doby měla ve filmu jen menší roli. Přesto je možné Lynne Lipton ve filmu zahlédnout, a to v úvodních scénách, kdy rodina přijíždí do Kellermanova resortu. V autě vedle řidiče sedí žena s blonďatými vlasy, přestože vlasy Kelly Bishop měly hnědý až červený odstín. (Luxocculta)
  • Keď Patrick Swayze (Johnny) podľahol rakovine, Jennifer Grey (Baby) si na jeho pamiatku zatancovala na pieseň z filmu počas reality šou Dancing With the Stars (od r. 2005). Keď sa na tréningu dozvedela, že bude tancovať práve na "These Arms are Mine", rozplakala sa a utiekla z tanečného štúdia, aby to mohla predýchať. (Raccoon.city)
  • Keď Johnny (Patrick Swayze) učí Baby (Jennifer Grey) tancovať v miestnosti so zrkadlami a príde k nemu šéf, tak si je možné všimnúť, že po rozhovore Johnny odkladá veci z rúk do krabice. V ďalšom zábere, keď sa pozriete do zrkadla, ich stále drží v rukách. (Johnny.ARN)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno