Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinou smutné komedie je Jack Powell, který se narodil jako zcela zdravé a vyvinuté dítě v desátém týdnu těhotenství. Lékaři zjistí, že chlapec trpí vzácnou poruchou, která způsobuje, že se jeho buňky vyvíjejí čtyřikrát rychleji. To znamená, že když je mu deset, vypadá jako čtyřicetiletý muž. Proto ho rodiče ani nepřihlásili do školy a místo toho mu najali soukromého učitele, starého černocha Woodruffa, který si s chlapcem dobře rozumí. Jack by však rád do školy chodil, protože mu jako desetiletému chlapci chybí kamarádi. A časem se mu společně s Woodruffem opravdu podaří rodiče přesvědčit. Zpočátku to ovšem vypadá, že se potvrdí matčiny obavy. Ve třídě se ho všichni straní, ale postupně si získá spolužáky, když jim pomůže vyhrát zápas v košíkové. Jack si stále bolestněji uvědomuje, že zatímco jeho spolužáci se chystají vykročit do života, on má před sebou jen stáří a smrt. A když krátce nato dostane srdeční slabost, rozhodnou rodiče, že Jack zůstane doma. Opět ho učí starý Woodruff, opět nevychází z domu. Ale tentokrát už je to jiné. Venku ho marně čekají kamarádi a prosí jeho matku, aby Jacka pustila ven a do školy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Povedená smutná komedie, která stojí a padá se strhujícím výkonem Robina Williamse, který skutečně vypadá jak desetileté dítě uvězněné v těle dospělého.. Líbil se mi i Bill Cosby ve vedlejší roli a Jennifer naštěstí nemá mnoho prostoru takže ani nemá co zkazit.. Myslím, že těch 5 Oscarů si film jednoznačně zasloužil!!! ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Jedna ze zásadních otázek, kterou si Coppola před natáčenim zjevně nepoložil, byla, zda Jacka natočit jako podivanou pro děti nebo dospělý. Scény mezi dětma byly značně infantilní a málokdy vtipný. Na druhou stranu scéna v baru s kámošovou mámou byla zase "dospěláckou" záležitostí. Bezstarostnýmu období Jackova dětství se věnuje velký množství stopáže, takže na nějaký úvahy o pomíjivosti života nezbývá příliš prostoru. Nebýt Robina Williamse, Diane Lane a Billa Cosbyho, vznikla by velice podprůměrná dramedy a i takhle se vzhledem k nevyužitýmu dobrýmu námětu nejedná o žádnej zázrak, tři slabší hvězdy. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film päťnásobného držiteľa Oscara, režiséra Francisa Forda Coppolu, ponúka skvelú zábavu každému, kto si v sebe uchoval aspoň kúsok detskej duše. Francis Ford Coppola použil vo svojom filme podobný motív, ako bol v komédii Veľký (1988) s Tomom Hanksom. Hrdinom Coppolovho príbehu je desaťročný chlapec, ktorý však má telo štyridsaťročného muža. Jack Powell sa narodí ako normálne vyvinuté dieťa. Podľa lekárov trpí zvláštnou chorobou; jeho bunky starnú štyrikrát rýchlejšie ako u ostatných ľudí. Jack preto v desiatich rokoch vyzerá ako štyridsaťročný muž. Jack v tele starca vie, že sa blíži smrť. Je s tým však vyrovnaný. Na rozdiel od filmu Veľký, nieje chlapcov podivný stav spôsobený rozprávkovou premenou. Coppola sleduje chlapcov vnútorný prerod od mentality chlapca k poznaniu, že je potrebné zmieriť sa s krutým osudom. Snímka je samozrejme ďalšou príležitosťou pre hereckú kreáciu Robina Williamsa ✝️. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Vždyť o tohle jde, zabavit se a já jsem se u Jacka velmi bavila. Skvělý nápad, malý klučina v těle postaršího chlápka. Robin Williams podal úžasný výkon, tak proč ta špatná hodnocení? Chvílemi mi bylo Jacka opravdu líto a na konci jsem se neubránila slzám v očích. Skvělý film, který v tomhle nápadu nemá konkurenci. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jack je jedním z filmů, který mám rád už od malička. Je skvěle tragikomicky vyvážený a Robin Williams předvádí, jak je herecky všestranný, Dokonce i Jennifer Lopez mě v tomto snímku přesvědčila, že umí hrát. Třešničkou na dortu tu je, ať je jeho minulost jakákoliv, Bill Cosby, který je za všech okolností výborný komik a hlavně herec. Je jen škoda, že tento názor nesdílí i ostatní, protože tento film by si zasloužil mnohem lepší hodnocení. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Robin Williams souhlasil s tím, že bude hrát Jacka až poté, co se mu Disney omluvilo za to, že porušilo slib o tom, že jeho jméno nepoužijí při marketingu filmu Aladin (1992). (Chevees)
  • Niečo podobé ako Jackova choroba (4x rýchlejšie starnutie) existuje aj v skutočnosti: Wernerov syndróm. (rador)

Reklama

Reklama