Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdybyste měli šanci prožít svůj život znovu, chtěli byste ho změnit? Peggy Sue Kelcherová (Kathleen Turnerová) tu šanci dostala. Měla dvě děti, právě se rozváděla, ale pak se náhle vrátila zpět časem o 25 let nazpět, na svou střední školu. Teď pro sebe může vytvořit novou, lepší budoucnost - ale touží po ní vůbec? Peggy Sue se vdává je fantastická komedie, která Vám poskytne námět k přemýšlení o “silách osudu“... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (75)

honajz 

všechny recenze uživatele

Vím, že jsou tam slabiny, ano, ta přeslazenost, kdy snad skoro všichni - i když jdou jen do kavárny na koblihy a kafe - furt jen tancují na fláky 60. let, je až moc růžová, a ano, i tady Nicholas Cage přehrává, jenže tady k jeho roli patří přestřelené chování. Mimochodem - Cage tady má strašnou patku, ale jinak fakt mluví jako kluk z venkova, to jeho komolení angličtiny mě bavilo, ale dokázal, že umí i zpívat. Toho puberťáka, který neví, co se sebou, a proto si hraje před druhými na šaška, zahrál vážně dobře. Jinak se mně líbilo, že v tom filmu je v podstatě vše. Dokázali bychom svou minulosti změnit, nebo je to všechno jen v nás? Ti druzí kolem nás, všímáme si jich, nebo si všímáme jen sami sebe? Co vlastně víme, ale hlavně nevíme o svém partnerovi - ne že by nám to tajil, ale prostě nás to nikdy nezajímalo, nechtěli jsme přijmout jeho svět? Líbily se mi zde všechny ty nuance - taky bych rád někdy viděl svůj dětský pokojíček a věci, na které jsem už dávno zapomněl, ale měly pro mne význam - i pro mou budoucnost. Mladá máma a táta, moje babička a můj dědeček, ti mi taky chybějí, i když moje babička nedělala skvělý štrúdl, ale beleše, lokše nebo šulánky. Skvělá je ta myšlenka, že čas může být jako burrito. Nebo když babička svou vnučku vyzve, aby šla po věcech, na které je pyšná a které trvají. Pohodový film, který má rozjasnit to dobré v nás. A protože takových filmů, jak stále více zjišťuji, je jako šafránu, dám mu nakonec plný počet. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Peggy Sue (Kathleen Turnerová) jde na setkání maturantů po 25 letech. Je velice překvapená, že její spolužáci se mají skvěle, když její manželství s Charliem (Nicolas Cage) se rozpadlo. Při vyhlašování krále a královny plesu (tradice), Peggy Sue omdlí. Probere se zpátky v roce 1960, jako studentka s touhou změnit svůj život... Sice hlavní roli tu měla Kahtleen Turnerová, ale s přehledem ji přehrává Nicholas Cage. Jako sedmnáctiletej "spratek" je dokonalej. V menších rolích se zde ukazují i např. Helen Huntová nebo Jim Carrey.. ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Něco jako Návrat do budoucnosti, se stejně dobře navozenou atmosférou středních škol v období 60. let, akorát v romantičtějším balení. Kathleen Turner tady hraje velmi mile, Nicolas Cage mi tu přišel s blond účesem ala Elvis taky hustej (i když vypadá jak gay) a Jim Carrey též hyper. Prostě super pohodičková fantazy komedie. Coppola opět uspěl. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, Coppola byl asi utahanej po masakrech jako Kmotr a Apokalypsa, tak si chtel strihnout nakou pohodicku odpocinkovou a vcelku mu to vyslo. Pribeh filmu je vcelku fajn, ale Navrat do budoucnosti to neni no. Cekal jsem, ze po vcelku vlaznym zacatku se film nak rozjede, ale ono to furt jen tak volne plynulo a nakonec to zas nak extra vtipny nebylo a casto to zabredlo spis do drama. Za coz asi nejvic muze Kathleen Turner. Necham stranou fakt, ze na 18 fakt nevypada a na nominaci na oskara jeji vykon taky nebyl. Ale celkove vypada docela dobre a spatne nehrala. Ten hlavni problem je ale v samotny jeji postave, vetsinu casu je totiz z neceho na nervy, breci, ma deprese a podobne, takze to dost rusi to komedialni vyzneni filmu. Co se tyce ostatnich, tak Carrey je tu fakt jen chvilku a hlavne ze zacatku, ale takle mladyho jsem ho jeste nevidel a for s rukou je brutalni a i to malo se pocita. No a Nicolas Cage. Haro ma pekelny, ze by s nim moh zabijet medvedy a ten jeho hlasek, to fakt stoji za poslechnuti, to je neskutecna uchylarna, ale celkove neni spatnej. Coppola natocil takovej milej filmecek s par slusnejma forama, ale z danyho tematu slo vytezit o dost vic, takze jen slabsi 4*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Francis Ford Coppola má ve své filmografii jistě zařívější kousky, ale na poli romantických bonbónků je třeba ocenit každou trošku originálnější chuť a tou Peggy Sue naštěstí disponuje i když po pár dnech od projekce je jasný, že i tenhle bijáček je jen takový povedenější romantický nic, tak má v sobě pohodu, sladce zamilovanýho mladýho Nicolase, začínajícího Jima Carreyho a tehdy ještě pouze herečku Sofii Coppolovou. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (13)

  • Film slavil v kinech velký úspěch a režisér Francis Ford Coppola si tak napravil reputaci po hořkém poloúspěchu, který zažil se snímkem Cotton Club (1984). (Edgerton)
  • Roli Nancy Kelcher ztvárnila Sofia Coppola, dcera režiséra Francise Forda Coppoli. (Terva)
  • Nicola Cage málem roli nedostal, protože Francis Ford Coppola nenáviděl jeho hlas. Nakonec se však ve filmu objevil. (Terva)

Reklama

Reklama