Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

RHK 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie s "bombovým" námětem - díky tomu je ve filmu řada skvělých situačních gagů. Budou však fungovat jen na jedno shlédnutí. Přesto tleskám autorům za nápad zapojit pětatřicetiletého mladého muže do rušného současného života, když do té doby znal jen vnitřek protiatomového krytu a své rodiče. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=xP-2L3jnxFY ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Zvláštní nápad, jak natočit film - o klukovi, co zamrznul v určtiý době a pak se musí smiřovat s okolním světem, co je x let napřed...je krásně ukázaný, jak je nezkaženej a čistej, pro okolí působící skoro jako mentálně na jiný úrovni. I když je do toho zamotaná "náhodná" láska, není to až tak kýčovitě, takže to skousávám. Navíc se mi líbí proměna cukrárny a lidi, co jí potom už v pozměněný podobě obývají:-D Konec je taky hezky udělanej, takže dávám pěkný tři hvězdičky, pohodovej filmeček..:-) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Hugh Wilson natočil v roku 1999 snímok "Príchod z minulosti" (Blast trom The Past). Podľa môjho názoru je to hodne nedocenená romantická komédia, ktorá rokmi neprávom upadla takmer do zabudnutia. Čo je škoda. Ja si ju vždy rád pripomeniem a vždy sa pri nej dobre pobavím. Nie len kvôli tej originálnej pseudo post apokalyptickej zápletke, ale aj vďaka veľmi dobre obsadeným postavám v hlavných úlohách. Manželský pár v podaní hereckej dvojice Christopher Walken a Sissy Spaceková je perfektný. Taktiež aj ich dospelý syn Adam, ktorý prvý krát vo svojom živote opúšťa protiatómový kryt, aby nakoniec zistil, že žiadna jadrová vojna sa nekonala, ktorého zahral Brendan Fraser je úžasný. Zvládol zahrať túto rolu očarujúco milým spôsobom. Výborne ku nemu zapasovala aj krásna Alicia Silverstone, ktorá stvárnila jeho partnerku Evu. **** ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Brendan Fraser opět nezklamal a od první vteřiny se pohybuje po place s neodolatelným a trochu přitroublým úsměvem muže, který je ve svých 35 letech poprvé vypuštěn do společnosti a ihned se zamiluje do překrásné a zatvrzelé Alicie Silverstone. S tímto nápadem samozřejmě souvisí celá řada vtipných a nezapomenutelných situací. Ovšem není to jen příjemným humorem, proč mám tuto romantickou komedii tak moc rád. Ono je to prostě celé tak krásně režírované a hlavně zahrané, že každé další shlédnutí má stále něco do sebe. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná a romantická komedie o tom, jak v 60. letech spadne letadlo na dům Webberových, kteří jsou přesvědčeni, že to byl atomový útok. Po 35 letech se jejich synek vydává na nákup zásob do úplně jiného světa, kde potkává svoji lásku. Od doby, co se hlavní hrdina "vynoří" na povrchu, se mi to moc líbilo, hlavně jak poznává svět, který předtím neznal. A strašně moc se mi líbila scénka v baru, kde to rozvalí na tanečním parketu. Ale výborných scén je tam daleko víc. Brendan Fraser zahrál nechápajícího človíčka úžasně. A výborní byli i ostatní: Walken, Spacek a Silverstone. Pro mě minimálně 4*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

  • Když na dům spadne letadlo a Webberovi jsou zrovna v podzemí u krytu, táta Webber (Christopher Walken) stihne zavřít pancéřové dveře. Nicméně je vidět, jak vstupní šachtou padá spousta trosek. Po několika desetiletích táta Webber vychází na povrch, ale po otevření pancéřových dveří není po troskách ani zbla. Kam se trosky poděly? A pokud je někdo od vchodu do krytu odstranil, jak to, že by se nepokusil vniknout do krytu a nechal celou záležitost jen tak vyšumět? Logické by bylo, že trosky zavalily vchod (což se skutečně stalo – bylo to zřetelně vidět). (pjotri)

Reklama

Reklama