Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavná komédia s romantickým naladením. Tento film som si pustil úplnou náhodou a popravde som nemal veľkú chuť si to pozrieť, možno práve preto sa mi tento film páčil, lebo som od neho nečakal niečo extra. Ale musím povedať, že Fraser v úlohe naivného muža bol celkom dobrý a Alicia Silverstone bola tu prekrásna, a jej výkon nebol najhorší, ale mohol byť o niečo lepší. Niektoré scénky sa celkom vydarili, pri ktorých sa určite zasmejete, no je tu viacej tých scénok, nad ktorými sa skôr usmejete. Od tohto filmu nečakajte niečo extra a určite vás pobaví. 7/10. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Lehce paranoidní vědec Clavin Weber (Christopher Walken) udělá vše pro to, aby ochránil svoji rodinu před hrozbou atomového útoku. Postaví proto na zahradě kryt, který celou rodinu uchrání na minimálně 35 let, dokud případná radioaktivita neklesne pod bezpečnou mez. Havárie letadla, omylem považovaná za jaderný výbuch, způsobí, že se Clavin se svojí ženou uchýlí na dlouhá léta do krytu - kde se také narodí, prožije své dětství a dospěje v mladého muže Adam (Brendan Fraser). Po 35 letech Adam poprvé vkročí do skutečného světa... Tento film dokáže zaujmout možná jediným - a to vskutku originálním, a vtipně postaveným námětem - a tím, čím vším tato komedia mohla být. Vše ostatní už je o třídu horší - ať už "herectví" Brendana Frasera (začínám si myslet, že série Mumie byla jeho jediným povedeným filmem), hloupoučké dialogy, nudná druhá polovina (těšil jsem se na to, jak Adam bude objevovat vymoženosti současného světa) i nesmyslně romantický závěr (fakt nečekané). Škoda, potenciál tu byl, nápad byl rozhodně více než zajímavý... ()

Reklama

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní komedie. Chytrá, vtipná a romantická linka je taky super. Nejde o to, že by byla jednoduchá, jak tady někdo píše, ale naopak je krásně čitelná a každý normální člověk se s ní může krásně ztotožnit a to je na scénáři krásné. Jinak je námět skvělý, sice je to nadnesené, ale vůbec nevadí, jako podklad pro hromadu gagů a hlášek to zafungovalo na jedničku. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Sileny vedec pred strachem z jaderneho utoku se skryje se svoji manzelkou a nenarozenym synem do protiatomoveho krytu. Po dlouhych 35 letech jsou primeni vylezt na povrch a k tomuto kroku je vicemene odkazan syn Adam (ve sve roli dokonaly Brendan Fraser). Nezkazeny a naivni truhlik ma za ukol nakoupit zasoby a pri teto prilezitosti poznava uplne jiny svet nez na ktery byl zvykly vcetne zen. Jedinymi uskalimi filmy jsou pro me herecky vykon (Alicia Silverstone) a predem jasny a nalajnovany prubeh. Na vtipnosti se take mohlo pridat. 70% ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Já se bavil vlastně od začátku do konce... sice tam bylo pár hluchých míst, ale ty se dali přežít. Scénář byl skvělý, herecké výkony také.. Jediné co mne moc nesedělo je, jak úplnému neznalému ,,ňoumovi,, vše prochází a happyend je ten, že má fůru peněz a holku, která by o něj nejspíše ani nezavadila = za toto + sem tam to hluché místo dávám 4z5, ale pěkné 4 ani jsme neuvažoval o menším hodnocení. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

  • Pilot v lietadle má oranžovú kombinézu a podobnú prilbu ako piloti stíhačiek vo filmoch Star Wars (1977). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama