Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Nádherný film z Benátek v 16. století. Dokonalí příběh Kurtizány, Inkvizice, Mor a nebeská láska. Tento film pohladí po duši je dokonale zpracován a natočen. Nádherná Catherine McCormack si doslova krade celý film pro sebe, ale nevadí mi to ani trošku. Její strhující kreace nedobrovolné kurtizány je nezapomenutelná. Na diváka spustí doslova smršť emocí a hereckých kreací, lásky, díky kterým se řadí mezi absolutní herecké elity. Výborný film. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch církevních opičáren, tak mi ten fraškoidní konec nevadil. Ostatně byla to slušná parodie na politiku. Jinak spokojenost – vtipná romance ve stylu Casanovy s okouzlující Catherine McCormack v hlavní roli. Nadprůměr. A ty, komu není z crkvního vymývání mozku na blití, zaručeně potěší. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Melodramatická romance líčí kurtizány v Benátkách 16. století jako nejvzdělanější a nejmocnější ženy své doby – hlavně si však nenechat kariéru pokazit láskou (jež hlavní hrdinku, nebezpečně krásnou Catherine McCormack, k profesi přivedla v první řadě)! Učení a užívání si výsad a pozornosti mají příjemný nadhled, šarm i švih, které se úplně nevytrácejí ani po skluzu do čistokrevné, na pilu tlačící červené knihovny (či už vyloženě pohádkového závěru s církevní inkvizicí). ()

progression 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že podobné typy historických filmů mne už zdaleka neberou tolik jako v mladších letech, Rufus Sewell mi zpočátku moc nesedl, jenže nakonec bylo všechno jinak. Přišel jsem Sewellovi na chuť, překrásná Catherine McCormack byla neskutečná, takže když se připočtou úchvatné exteriéry i interiéry Benátek, zajímavě znázorněná atmosféra doby a společnosti, výborné herecké výkony i padnoucí hudba, která vhodně dokreslovala tehdejší dobu i celý životní příběh obou hlavních představitelů, tento krásný film utekl jak voda A za skvěle vypointovaný scénaristický i režisérský závěr samozřejmě patří hvězdička nahoru ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nebezpečné kráse se nedají upřít úžasné kostýmy, slušně vykreslená atmosféra doby, ale také chytlavost příběhu kurtizány, která se díky svému "umění" stala velice uznávanou osobou Benátek. Jak už to ale v životě bývá, každá mince má i tu druhou stranu, která dodává tomuto filmu v poslední části správnou dávku napětí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)
  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)

Reklama

Reklama