Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(13)

Když byl v roce 1969 natočen historicky první český dětský televizní seriál, zachycující současné děti a jejich starosti, okamžitě vzbudil u diváků ohlas. Ukazoval obyčejné dětské kamarádství, vztahy mezi dětmi i dospělými, zachytil atmosféru pražské Malé Strany (natáčel se v okolí Jánského vršku i pražských barokních zahrad v podhradí) a „nastartoval“ například i hereckou kariéru Marka Ebena v roli Válečka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele MM_Ramone k tomuto seriálu (3)

Kamarádi (1969) 

Česká televízna režisérka Vlasta Janečková natočila v rozmedzí rokov 1969 až 1973 trinásť dielny seriál pre deti a mládež, ktorý sa volal "Kamaráti". Dobrodružné príbehy troch chalanov a jedného dievčiska ma nikdy nebavili. Ako decko som bol na to doslova alergický. Najviac ma vedel vytočiť obtlstlý, premúdrelý Váleček, ktorého nesmierne nechutným spôsobom stvárnil pubertálny Marek Eben. Už vtedy muselo byť každému jasné, že jeho herecké schopnosti sú absolutne nulové. * ()

Série 1 (1969) (S01) 

Prvá séria televízneho seriálu pre deti a mládež "Kamaráti" obsahuje šesť epizód: 1. "Jak to začalo", 2. "Na stopě zločinu", 3. "Máme psa", 4. "Velká loupež", 5. "Zloděj na ledě", 6. "Případ uzavřen". Režisérka Vlasta Janečková ich natočila v priebehu rokov 1969 až 1970. Prekvapuje ma vysoké hodnotenie toho titulu, pretože ja som si ku nemu nikdy nedokázal vypestovať pozitívny vzťah. Silne ma iritoval najmä pubertálny Marek Eben v úlohe obtlstlého, premúdrelého Válečka. * ()

Série 2 (1973) (S02) 

Pokračovanie pôvodného televízneho seriálu pre deti a mládež "Kamaráti" obsahuje sedem epizód: 1. "První taneční", 2. "Besídka", 3. "Miminko", 4. "Váleček v televizi", 5. "Prázdniny", 6. "Přepadení", 7. "Nejhezčí táborák". Režisérka Vlasta Janečková ich natočila v roku 1973. Prekvapuje ma vysoké hodnotenie toho titulu, pretože ja som si ku nemu nikdy nedokázal vypestovať pozitívny vzťah. Silne ma iritoval najmä pubertálny neherec Marek Eben v úlohe obtlstlého, premúdrelého Válečka. * ()

Reklama

Reklama