Reklama

Reklama

Chuckyho sémě

  • USA Seed of Chucky (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejoblíbenější zabijácká panenka se vrací - Chuckyho odkaz pokračuje v novém členu rodiny! Chucky a jeho vraždící družka Tiffany jsou přivedeni zpět do života svým osiřelým potomkem Glenem. Chycky a jeho nevěsta smetou Tinseltown vichřicí a rozpoutávají nové násilnické akce vražedného řádění! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem co mám od tohoto dílka vlastně očekávat. Horor to není v žádném případě a komedie, no asi jak pro koho, vtipné to zase příliš nebylo, ale v každém případě bych jim do dalšího filmu doporučila dobrého psychologa. Dvě hvězdičky dám za jejich roztomilého syna/dceru (ono se to nemohlo rozhodnout), který se v každé stresové situaci počůral do kalhot, což bylo dost často. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mládě Chuckyho a Tiffany už dorostlo do dostatečných let, aby se společně s rodičema věnovalo rodinné živnosti. Ale zrovna Tiffany se chce chovat jako zodpovědná matka a tím pádem přichází rodinná i profesní krize. A protože jde o Chuckyho famílii, bude vše dosti morbidní. Podle mě se to dá směle přirovnat k předchozímu dílu a Mancini začíná tam, kde Yu v předchozím díle skončil. Vtipu to nijak neubralo a navíc je tady kouzelná role Jennifer Tilly, která si tady střihla samu sebe. Komediální a hororová pohoda. 60% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak už se mi přes veškerou snahu o ještě větší prasárničky (onanující panenka)  začínají Chuckyho štrapáce trochu zajídat. Zde ta má nechuť pramení i možná z  psychopatického, ale velmi otravného,  potomka Glen/Glendy , jenž měl být  vtipným odkazem na majitele Batesova motelu, koneckonců památná scéna ze sprchy je tu rovněž použita.  Ani přes množství dalších, mnohdy i povedených, odkazů na ikony žánru či spoustu krve a brutální vraždy jsem se nemohl zbavit lehkého pocitu trapnosti z křečovitosti a recyklačních nešvarů téhle série. Nicméně za střeva ven či kostlivce ve skříni zůstanu u slabších čtyř hvězd i tady ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jeden z dokonalých a ukážkových príkladov tzv. "guilty pleasure" pocitu zo sledovania - to jest na filme sa bavíte, i keď mrazí fakt, že drvivá väčšina tej zábavy pochádza z veľmi tvrdého, cynického humoru. Jedinou slabinou filmu je pre mňa práve postava Chuckyho a Tiffaninho dieťata - pre dej je zbytočný a scenáristicky silená našrobovanosť jeho postavy do príbehu je do oči bijúca. Podobne aj naviazanie jednotlivých scén je na viacerých miestách neskutočne odfláknuté a technické prevedenie častokrát odkazuje k C-čkovým produkciám. Lenže je tu jedno veľké ALE! Od začiatku sú totiž vo filme rovnomerne umiestnené výborné hlášky (pričom poteší fakt, že Chucky zďaleka nie je jediný uber cool hláškar...) a početné intertextuálne odkazy (poteší fakt, že sa odkazuje tak na konkrétne filmy ako aj na dobové prvky a štylizáciu scén plných klišé, ktoré práve poprevracaním sú úspešne nabúravané). A jeden odkaz sa vzťahuje aj na "geniálne zlého" Ed Wooda. A práve ten ma potom presvedčil, že spomínaná technická odfláknutosť a stupídnosť príbehu je tvorčím zámerom. Zámerom, ktorý u mňa našiel silnú odozvu. Áno je to zvrhlé, cynické a drsné, ale aj veľmi zábavné. A navyše to má krásny úlet k japončine, Takeshi Kitanovi a jedinečnú Jennifer Tilly s absolútne mňamóznym, chrapľavým hlasom :-) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Normálně bych se u takovéhlo filmu ani nerozepisoval, prostě bych tam napral neutrální 3* a šel dál, ale tady to dopadlo trochu jinak. Za prvé musím říct, že děj je stupidní a plitký až hanba, ovšem odkazy na hororové klasiky, prvky rodinného dramatu a opravdu ujetý humor mě vážně dostaly. Tohle je přesně typ filmu, který když si pustíte v uzoufání nudném letním odpoledni, tak Vám alespoň trochu zvedne náladu, čímž se vlastně splní jediný účel tohohle projektu. Chuckyho sémě bylo vytvořeno prakticky pro zábavu a proto k němu tak musí člověk (divák) přistupovat, tedy s obrovskou nadsázkou. Když právě na toto přistoupíte, zjistíte, že se jedná o zábavný kousek, pokud ne, pošlete Chuckyho do pekel. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 83. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Scéna, kdy se Chucky v nemocnici prosekává dveřmi, je odkazem na thriller Osvícení (1980). (ČSFD)

Reklama

Reklama