Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Gregory Hoblit by mohl tenhle žánr klidně prodávat a měl by veliký úspěch. Tohle on prostě umí. Soudní drama od Hoblita, půjdu do toho s váma pokaždé, pane. Bruce Willis v roce 2002 ještě hrát uměl, stejně jako Farrell. Kdo ovšem dokonale rozzáří každou scénu tak to je Marcel Iures. Pro mě neznámý, nicméně výrazný pan herec. 70% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Najprv som uvazoval o troch hviezdickach, ale ako prisiel ten priserne pateticky hyper brucewillisko hrdinsky koniec, tak za 3 to proste nemoze byt. Film ako taky je sice velmi solidny, herci najma Colin Farell a nemecky plukovnik sa naozaj snazia.Scenar v prvej polovici filmu je tiez slusny, ale cim viac sa blizime ku koncu , tym viac sa dostavame do klasicky americkych zabehnutych superhrdinskych kolaji...velka skoda...no a Bruce Willis...no comment ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Velká škoda. Asi do půlky (či druhý třetiny či jak) jsem si říkala, pročpak to má tak málo (plus malý zjištění - Němčouři jsou k zajatcům fakt fér...), načež jsem nekompromisně prozřela a můžu jen říct, že mít Ježíš kolem sebe aspoň z půlky tak chrabrý řízky, nejspíš by za něj dobrovolně vláčel kříž někdo jinej. Jenže měl smůlu - nebyl to Američan. A tak holt nebylo davů bodrých týpků, co jim jsou slova obětování, zásluha a čest cennější než život. Já jsem taky kdysi na intru přiznala, že ta s tim cigárem jsem byla já a ne kámoška, kterou obviňovali. Takže o tom něco vím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nečudujem sa, že sa z českého nakrúcania v poslednej chvíli vyvliekol do Farrellovej úlohy pôvodne obsadený Edward Norton. Taký strašný scenár! Nevravím ani tak o postavách a dialógoch, hoci ani tam to nie je žiadny med lízať. Hovorím o takmer až sci-fi deji. Zajatecký nemecký tábor, v ktorom Nemci urobia súdny proces, v ktorom americkí väzni svedčia proti Nemcom a Nemci sa k nim správajú ešte lepšie, ako Gregory Peck v Ako zabiť vtáčika. Wtf??? Toto naozaj niekto myslel vážne? To mi je teda ale romantizovanie Druhej svetovej vojny (a „života“ v zajateckých táboroch)! Scenár je natoľko hrozný, že je v konečnom dôsledku úplne fuk, že herci (Willis, Farrell, Hauser, Howard, Iures) sa snažia, že režisér vie robiť akčnú scénu (viď. dravý úvod ma potešil, ale samozrejme nečakajte akčný film) i miestami veľmi dobrú atmosféru. Obstojné remeslo, ale za vyložene hlúpy scenár  2*. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Schematičnost a tendennost filmu velmi ublížla, ale to se od amerického válečného dramatu dalo čekat. Už jsem se tento druh filmů, naučila chápat jako svébytný žánr, k němuž tato patriotistická přepjatost a sentimentalita prostě patří, a tak nebudu kritizovat vodníka za to, že má mokré šosy. Zajímavé pro mne bylo to, že vyznění filmu je několikrát relativizováno, postavy se neustále proměňují ve světle nových událostí. Divákovi je dáno se v celé situaci zorientovat až na závěr. Struktura v celku napínavá, náplň ryze americká. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • V knize je poručík Hart (Colin Farrell) navigátorem bombardéru B-25 sestřeleného a zajatého při náletu na Německo a není štábním důstojníkem  který je zajatý při bitvě v Ardénách, jak je zobrazeno ve filmu. (liebgott)
  • Film se točil v bývalém vojenském prostoru Milovice. Jedna z prvních scén, kdy je na vlak, který přepravuje vězně, proveden nálet, se natáčela v externích prostorách cukrovaru ve vesnici Zvoleněves nedaleko Kladna. Materiál se poté zpracovával na pražském Barrandově. (M.B)

Reklama

Reklama