Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daniel Kintner a jeho přítelkyně Susan Watkinsová si konečně našli pár dní volna, aby odjeli na dovolenou. Zejména Susan byla v poslední době hodně vytížená a ještě těsně před odjezdem řeší problémy s filmovým štábem …Když Susan s Danielem dorazí na exotický ostrov, začnou si chvil volna užívat plnými doušky. Procházejí se po tržišti a těší se, že se druhý den budou potápět. Ráno je nádherné počasí a Davis, instruktor, dává rekreantům, účastníkům potápěčského kurzu, poslední pokyny. Daniel se Susan se pak plně věnují pozorování podmořského světa. Když se konečně vynoří nad hladinu, přesně v určený čas, zjistí ale, že jejich loď už není nablízku. Na obzoru sice zahlédnou dvě plavidla, žádné ale nereaguje na jejich mávání a volání a Daniel nedoporučuje, aby se k nim pokusili doplavat, aby příliš nemrhali silami. Výstroj, zejména láhve naplněné kyslíkem, je udržují nad vodou a oba mladí lidé začínají prožívat hrozivé hodiny uprostřed vodní hladiny, zcela bez pomoci a odkázáni jen jeden na druhého. Susan má žaludeční potíže a tak jí Daniel radí, aby se na chvilku natáhla na vodu a zdřímla si. Když se dívka probudí, nikde Daniela nevidí. Málem se jí zmocní panika, ale nakonec se oba opět setkají: když usnuli, rozdělily je vodní proudy, které jsou v těchto místech, jak se zdá, velmi silné. Po chvíli oba požahají medúzy a Susan kousne do lýtka nějaká ryba. Horší ale je, že kolem neustále plavou žraloci. Zatím se sice agresivně nechovají, ale jejich přítomnost je více než hrozivá. Tak pomalu plynou hodiny a přichází noc... (TV Prima)

(více)

Recenze (206)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Dobrá je postelová scéna, kdy nedojde na sex, páč je partnerka unavená (což byla chvilku reality show) a nám je jasná pointa celý situace, kdy to byla její poslední kopulační šance, o čemž samozřejmě nemá v tu chvíli ponětí. Zkuste si z toho, milá děvčata vzít příklad, nikdy nevíte, kdy je to naposled. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal především docela solidně se rozjíždějící atmosférou, která se měla brzy proměnit v psychologické peklo (bohužel se tak nestalo). Tvůrci sice dokázali natočit poměrně působivý film, ale nedokázali využít všechen jejich potenciál. Místy je děj dost nudný, ale v konečné fázi na mě docela zapůsobil celý. nechtěl bych se ocitnout v kůži těch dvou. Herecké výkony jsou na průměrné úrovni, ale prim zde hrál především Daniel Travis, jeho kolegyně Blanchard Ryan zaujmula především svým tělem, než výkonem. 7/10 ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

V pardubickém kině Dukla jsme s zcela cizími lidmi na sedmého diváka, aby se mohlo promítat. Jsem rád, že jsem viděl Otevřené moře na velkém plátně, i když je svým způsobem film na jedno podívání, tak je zajímavě natočen a v době vzniku pro mne originální. Film může způsobit negativní pocity k potápění a moři. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Tak jako thriller nebo horor od kterého vyžadujete akci – není Otevřené Moře určité vhodný kandidát. Jedná se o pomalejší, atmosférický příběh s velkým pocitem bezmoci. Díky shodě náhod a nepozornosti personálu se dva potápěči ocitají v boji na život a na smrt v pustém oceánu. Bezmoc, zima, proud, medúzy a hlavně žraloci – to jsou hlavní nepřátelé. Smutný film, !!!SPOILER!!! obzvlášť když v konečných titulkách najdou v žralokovi ten fotoaparát. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V důsledku dosti bizarní pokus o dokumentaristicky pojaté drama. Chris Kentis se snaží evokovat situaci dvou lidí lapených v osidlech širého moře minimalistickými prostředky ruční kamery, ale troufám si říct, že naprostá většina dramatičnosti příběhu prýští ze samotné situace, ne z jejího ztvárnění. Ono v samotném zpracování není moc kde brát, ti dva se zjevně nemají o čem bavit, chvilkové hádky prostřídané zajíkavými vyznáními lásky těžko zvednou diváky ze sedadel, navíc když herecké provedení je vskutku prostřední. Absolutním hřebíčkem do rakve atmosféry jsou vyšinuté prostřihy a detaily na nejrůznější zástupce tropické fauny a flóry, nočního života v letovisku a fušérské doplňující scény z pevniny, které působí dojmem, že si je natočil zvídavý německý turista do rodinného archívu (hned vedle obnažených zadnic plážových krásek). Není se proto co divit, že z potenciálně hodně nadějného dramatu vzniká beztvará patlanina s několika žraloky, prázdným žvatláním dvou herců a podprůměrným provedením. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • Během uváh o názvu filmu padaly návrhy jako Below nebo Beneath. (KucC)
  • Herci byli během natáčení přivázaní k lodi, aby je neodnesly vodní proudy. (Cheeker)
  • Ve filmu byli použiti karibští útesoví žraloci. (KucC)

Reklama

Reklama