Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto každý pozná, že Critters nejsou žádné veledílo a že Gremlini jsou o úroveň lepší. Ale tohle je taky zábava. Critters jsou opravdu parádní a sympatické potvory, na jejichž příchod se čeká docela dlouho - což ale tady ještě nijak nevadí. Vesmírní lovci jsou sympaťáci (hlavně Charlie), humor docela funguje a díky krátké stopáži to docela uteče. A i postavy jsou poměrně sympatické. Možná je to béčko, ale nadprůměrné a zábavné. Osmdesátky opět nezklamaly, jen Critters tam možná mohli být o něco déle. 70%. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil naprosto omylem! Spletl jsem si ho s nesrovnatelně lepšími Gremlins a vybral ho na retro filmový večer s o generaci mladšími bratry. A nikdo se u téhle patlaniny nebavil - o horroru nemůže být řeč, humor žádný (pokud nepočítáte to, jak se Critters pohybují) a celkově jsem navzdory kratičké stopáži nudil. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Toto béčko sa mi dosť dlho vyhýbalo. Ide v podstate o lacnú kópiu Gremlinsov v ktorom síce nechýbajú úctyhodné gore efekty a 80´s atmosféra, no príbeh a postavy mi neprišli ani trocha zaujímavé a už vôbec nie zábavné. Bola to asi fakt len rýchlo kvasená odpoveď na gremlinov bez dobrého scenára ktorá sa vymkla z pod kontroly a nakoniec z toho vznikol poctivý béčkový horror. Priznám sa, že ma to bavilo do momentu kým sa Kriteri (je malé chlpaté žmolky) neukázali na scéne, to mysteriózno a tajomno okolo mimozemšťanov celkom fungovalo. No po predstavení malých chlpáčov už to išlo mimo mňa. Váľať sa na zemi s plyšovými hračkami ktoré akože útočia nie je nič pre mňa. hehe. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Málo mrtvých, málo critters, málo krve, málo zábavy, což je vzhledem k náplni a žánru přímo zločin a tím bohužel výčet záporů nekončí. Nepochopil jsem proč tu zas musela figurovat idylická rodinka, která ukáže, že její nejmladší člen je nakonec ze všech nejchytřejší, nejstatečnější, zkrátka hrdina číslo jedna. Z podobných afér se mi spolehlivě zvedá žaludek. Takže si nakonec musím po projekci klást otázku. Tohle měl být ten vyhlášený horor s chlupatými potvůrkami? ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný americký horůrek poloviny 80. let podle klasické formulky "mimozemská invaze na americký venkov" a la SLIZ, s cool potvůrkami (a cool vesmírnými lovci - to byl velmi dobrý nápad), které nezapřou inspiraci staršími GREMLINS. Na jedné straně plytká a klišovitá story a infantilní vtípky, na straně druhé dobré masky a efekty a samozřejmě nostalgie, dneska je už ale tenhle někdejší kultovní videohit prakticky k nekoukání. Celovečerní debut komediálního řemeslníka Stephena Hereka. Ve vedlejší roličce mladý Billy Zane. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Po nehodě policejního auta je na ceduli název Grover‘s Bend, Kansas s podtitulem The jewel of the sunflower state (Klenot slunečnicového státu). Jde o fiktivní město. V Kansasu je skutečné město Great Bend. (noelcoward73)
  • Film se natáčel v americkém Kansasu. (rafix)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama