Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Klubu odložených žen! Ve skvělé satiře bitev dvou pohlaví s chytlavými hláškami a geniální komikou tří hereckých hvězd ve špičkové formě. Bette Midler, Goldie Hawn a Diane Keaton hrají ženy z Manhattanu středního věku, které mají společné víc než jen dlouholeté přátelství. Po letech, kdy vše obětovaly svým manželům, byly vyměněny za mladší a krásnější ženy. Tato trojka je ale společně odhodlána proměnit svou bolest v zisk. Přijdou s důmyslně prohnaným plánem jak zasáhnout své bývalé tam, kde to opravdu bolí – v jejich peněženkách! Pohodlně se usaďte a sledujte, jak to vypadá, když se odložené ženy naštvou, vyrovnají se s realitou a pak získají daleko víc. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Klub odložených žen je lehce feministická komedie, kde se ženy mstí mužům. Snad se dámy nebudou inspirovat. Režisér Hugh Wilson se uvedl výbornou Policejní akademií, ale pravda, nic slavnějšího už natočit nedokázal. Tento film by tak mohl patřit na druhé místo mezi jeho známější počiny. Dohromady dal opravdu zajímavé herečky. Tak předně Bette Midler jsem vůbec neznal. O Goldie Hawn jsem zase netušil, že už měla v rukou Oskara. Jinak je to ale typicky komediální herečka. Diane Keaton není klasická představitelka srandy, ale v tomto filmu ukázala, že komedie zvládá taky dobře. Je s podivem, že zrovna muž si vzal na paškál muže, ale pravda je, že původní námět pochází od ženy. Manželé jsou zde zobrazeni jako nevěrníci, kteří své manželky s železnou pravidelností opouštějí v jejich zralém věku a nalézají si mladé, leckdy hodně mladé přítelkyně. Ne ovšem se zdaleka takovým intelektem, který však nahrazuje mládí a fyzická krása. A právě tomu se rozhodly ženy učinit přítrž. Neříkám, že to není úsměvná komedie, ale drobné chyby žen jsou tu prezentovány jako lehké nedokonalůstky, které rozumný muž překoná. Tedy na mužích vše špatně, na ženách to nevadí. Stejně tak asi bude běžnému divákovi trochu vzdálené prostředí. Všichni aktéři se sice pohybují v různých sférách, ale shodné mají bohatství a majetek a to se pak vše řeší snáz a jednodušeji. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvělá trojice dam, která ani jedna z nich neztratila šmrc a je super, že byly všechny i ve skutečnosti věkově od sebe pouze několik dní :) Hawn je jednoznačně nejlepší, nejzábavnější a je to prostě přesně její parketa. Tento film nechci nazvat feministickým, ale jak tu bylo řečeno - dávejte si bacha na odložené ženy - jsou hodně zhrzené a ochotné jít přes mrtvoly. Role Maggie Smith byla úsměvná a jen mě mrzelo, že Stockard Channing neměla více prostoru, jelikož bych si ji ve filmu ráda užila více než pár minut. "Jo, tati - jsem lesba :) A pořádná." Takových skvělých oznámení je tam bohužel méně než bych chtěla, ale za to jsem se několikrát pořádně zasmála :) Touha muže srazit na kolena kvůli tomu, že si našel mladší "model" - skvělá motivace pro změnu života :) ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která rozhodně není tak feministická, jak by vzhledem k předloze mohla být. Trio Keatonová-Hawnová-Middlerová je znamenité, na menších rolích se dosytosti vyřádily Maggie Smithová, Sarah Jessica Parkerová a Elizabeth Berkleyová a za zmínku rozhodně stojí i Bronson Pinchot (přítel Middlerové). Ale mohlo to být ještě lepší - manžela Bette Midlerové, kterého zde hraje Dan Hedaya, měl původně hrát Rowan Atkinson. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I am saying this, with love, compassion and the spirit of true sisterhood. You are full of shit! Name more iconic trio, I will wait. Dlouho jsem neviděla film, který by stál na třech ženách, které by nesoupeřily v tom, která bude vtipnější, krásnější, chytřejší, jednoduše lepší. Klub odložených žen je ve výhodě, protože má tři výborné herečky, které nepotřebují uspokojit svoji hrdost skrze individualitu, ale pospolitost. Goldie je ošklivě vtipná, Diane krásně hysterická a Bette je prostě Bette, židovská mamka, která nakope každému zádel. Scény smutné se střídají s těmi vtipnými (celá scéna krádeže dokumentů a následný úrpk je jednou z nejvtipnějších v historii kinematografie), a člověk brzy zjišťuje, že těm třech odloženým ženským neskutečně fandí. Tak dámy vezměte mne na tu cestu za svobodou. YOU DON'T OWN ME! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mala som návštevu.“ – "Guns N´Roses?“ Asi nie som správna cieľová skupina, takže beriem KLUB ODLOŽENÝCH ŽIEN napriek určitým kladom (predovšetkým takmer výborná Goldie Hawnová) skôr s rozpakmi alebo, čo je asi ešte horšie, s nudou. Zopár dobrých scén a postáv sa určite nájde (Bronson Pinchot, záverečný tanec), ale inak ma snímka príliš nezaujala. Divákom sa ale snímka prekvapivo ohromne páčila, keďže pri skromnom rozpočte 26 miliónov ich na celom svete zarobila viac ako 18O, čo je teda na komornú "hereckú" civilnú komédiu ozaj neskutočne pozitívny ohlas. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy vidíme poprvé  Elise (Goldie Hawn) s napíchanými rty, jak jde přes přechod, je možné si všimnout na levé straně vlající české vlajky na jedné z budov NYC. (Dixieboy)
  • Píseň "You Don´t Own Me" od Leslie Gore byla nazpívána hlavními herečkami a zařazena na soundtrack k filmu. (Dixieboy)
  • Ze všech hereček, které ve filmu hrají opuštěné manželky, je Diane Keaton jediná, která se nikdy nevdala. Bette Midler je provdaná za svého prvního manžela, se kterým se vzali v roce 1984, a Goldie Hawn si prošla dvakrát rozvodem, avšak od roku 1983 žije s jedním partnerem, kterým je herec Kurt Russell. (jezurka42)

Reklama

Reklama