Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní Pohádce pro pamětníky se setkáte s ševcem Drobínkem, kterému se všichni posmívali, že je droboučký a bázlivý… Mladý švec Drobínek (J. Tříska) umí dobře spravovat boty a miluje Mančinku (J. Kotrbová). Ale protože nemá sebedůvěru, nedokáže jí lásku vyznat, a stejně tak se neumí bránit ústrkům sousedů. Až jednou zasáhne do jeho života kouzelný dědeček (F. Kovářík)… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Drobátko zbytečně nastavovaná kašička , ale dívat se na to tak nějak všeobecně dá. Nuda to není v žádném případě, ale někdy to prostě působí takovým mdlým a roztahaným dojmem. Pasáž kde nějak Franta přemluví hobry, aby šli ke králi a sloužili mu chybí, nebo jsem to přehlídnul. Tento hrdina mi dokonce na konci filmu vadil, když se bál jít na seno s Mančinkou. No, celkové resumé je slabší čtyřicítka. 30 % ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tři Kobři, železní obři. 1) Když jsem tenkrát po svém královském otci převzal vládu, sebral jsem veliké vojsko a táhnul jsem s ním na všechny strany._____ 2) 34letý Jan Tříska (Drobínek) byl fajn. 2) Původní dílo stejného režiséra jsem neviděl. Až je zhlédnu, rád se o svou zkušenost podělím. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pohádka jen skutečně na jedno použití chtělo by se říci. Na víc už tohle asi není. Ale jedno odpoledne s tím strávit nevadí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nevím proč zrovna Drobínek zaujal Ludvíka Rážu natolik, že si ho střihl rovnou dvakrát. Tato mladší verze je podstatně kratší a tudíž příjemnější na strávení. A rozdílů je víc. Mladší brácha disponuje kvalitnějším obsazením a humornějšími dialogy. Za to kulisy jsou v podstatě stejné. I tak ale zůstanu u dvou hvězd, protože mě pohádka svým dějem prostě nepřišla zajímavá. Bojovat s draky či čarodějem zajímavé je. Ale s obry v brnění? No nevím... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama